Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΓΑΤΑ ΦΟΝΕΥΕΙ ..ΛΑΓΟΝ ΣΤΗ ΔΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: ΓΑΤΑ ΦΟΝΕΥΕΙ ΛΑΓΟΝ!



Μια γάτα , πιστή στις αρετές  τους είδους της , να είναι απεινής διώκτης ..τρωκτικών», σήμερα το μεσημέρι παγίδευσε λαγό (τρωκτικό κι αυτός) και τον φόνευσε επί τόπου.
Μετά παρέλαβε το τρόπαιον της και υπερηφάνως, πέρασε από το μπαλκόνι όπου κάθονταν τα αφεντικά της και ήρεμη, ως καλή μάνα εναπόθεσε τον λαγόν στα παιδιά της (γατιά) και τα οποία δεόντως τον ξεκοκκάλιασαν.



Ο κ. Κώστας Καβούρίδης επιδεικνύει το ..λάφυρο της γάτας του!
Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Δαδιά του  Έβρου μέσα στο περίφημο Δάσος Δαδιάς όπου εκτός των άλλων σπανίων ζώων  αφθονούν και λαγοί. Οι κάτοικοι που είδαν το περιστατικό του άθλου της γάτας να αρπάζει τον ταχυπόδαρον λαγό, ποτέ δεν ενθυμούνται να έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στην περιοχή τους στα τελευταία 100 χρόνια! « Ή η γάτα είναι σαϊνι ή έπιασε τον λαγό στον ύπνο, δεν γίνεται αλλιώς» σχολιάζουν οι Δαδιώτες. Μερικοί παλαιότεροι υπενθυμίζουν πως «οι γάτες της Δαδιάς και ειδικά αυτές που βρίσκονται γύρω από τη Μονή , έχουν λένε σχεδόν υπερφυσικές δυνατότητες και τα βάζουν ακόμη και με γεράκια..Έτσι λοιπόν λογικό φαίνεται η γάτα να άρπαξε τον λαγό...»


Στις φωτό 1) Η γάτα ροκανίζει το τρόπαιον της μάνας της και  2) δίπλα ο ιδιοκτήτης της γάτας με τον λαγόν κ. Κώστας Καβουρίδης που είναι και υποψήφιος ιερέας στη Μονή Δαδιάς.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ

2 σχόλια: