Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΑΣ


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ.. ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ
Η Μονή Δαδιάς σαν αισθητική αντίληψη ...αρέσει. Εχει Βυζαντινή ατμόσφαιρα και προσφέρει ευκαιρίες για περιπάτους στο Δάσος της Δαδιάς. Δείτε κάτι που είχαμε γράψει πριν κανά-δυο μήνες: Με κλικ λογικά μεγαλώνει η σελίδα αριστερά!



ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
 

Με πούλμαν και Ι.Χ. καταφθάνουν οι επισκέπτες-προσκυνητές στην ιστορική Μονή Δαδιάς. Οι πύλες της είναι ανοικτές , ελεύθερα από το πρωϊ έως το βράδυ. Οι χώροι άνετοι για βόλτα έξω και μέσα στο προαύλιο για επίσκεψη του Ναού της Παναγιάς, όπου και οι θαυματουργικές εικόνες. της Μόνης,.
Άνετο παρκινγκ και ιδανική αφετηρία για περιπάτους μέσα στο δάσος για ανάβαση στην κορυφή του όρους Θαβώρ, στη θέση Σταυρός, με πανοραμική θέα. ( Η απόσταση καλύπτεται σε 20-30 λεπτά πεζοπορία..) Αυτό όνομα Θαβώρ είναι ένα από τα πολλά μυστήρια της Μονής. Γνωρίζουμε από τη Βίβλο πως όρος Θαβώρ υπάρχει στο Ισραήλ, αλλά πως ξεφύτρωσε και στο Σουφλί, Κύριος οίδε! Ποιος διάολος έκανε τους με πατέντα θρακιώτες «Γκατζουλοσουφλιώτες» να ονοματίσουν το λόφο αυτό, πάνω από τη Μονή, σε Θαβώρ; ..Μάλλον ο απίθανος νουνός θα είχε γκατζολινή υπομονή!.. ΄Ακου...εβραϊκο βουνό... στη Θράκη! 
Να κι ένας έφιππος επισκέπτης... Ήρθε με το άλογό του από την Κορνοφωλιά. Είναι ο κ. Πατλάκας, ιδιοκτήτης καλόφημης ταβέρνας στην Κορνοφωλιά! Λάτρης και «γητευτής»  των αλόγων .. ΄Ιππευσε την Μαριορή του κι ήλθε στη Μονή για βόλτα. 

Στον ΄Εβρο αγαπάνε την ιππασία.. Ακόμη και στην κοσμοπολίτικη Αλεξανδρούπολη διαθέτουν άλογα... Μάλιστα μια Αγγλίδα, που είναι παντρεμένη με Αλεξανδρουπολίτη, ενδιαφέρθηκε να αγοράσει ένα από τα 3 άλογα (το άσπρο ) που διαθέτει η Μονή... Λέγεται ότι της το έδιναν και δωρεάν, αλλά δεν ξέρουμε τι έγινε.. μια και το άλογο ακόμη υπάρχει στη Μονή.. .
Οι ΄Αγγλοι, ως γνωστόν, ξέρουν από άλογα και προφανώς η υποψήφια αγοράστρια, θα βρήκε το άλογο της Μονής ...ψωράλογο, αν και το ίππευσε δοκιμαστικά και έδειχνε να μην έχει κακές εντυπώσεις για την αξιοσύνη του αλόγου.. Στη φωτό το άλογο που ήθελε η Αγγλίδα από την Αλεξανδρούπολη!.. Παραμένει ακόμη στα ...αδιάθετα της Μονής!.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου