Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



Ο ταλαίπωρος Πατριάρχης Ιεροσολύμων... παρασημοφορεί
το λαμόγιο Πέτρο Κυριακίδη!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΤΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ( κι ίσως όχι μόνο…)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΛΑΜΑΝΓΚΑΣ




΄Ενας ασήμαντος βιβλιοπώλης στα Εξάρχεια και ντάλα.. “θεοσεβής”, αυτή τη στιγμή έχει αγκιστρωθεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κι είναι –εκτός των άλλων, και γενικός διαχειριστής της Μ.Κ.Ο ΡΟΜΙΩΣΥΝΗ, η οποία επιδίδεται σε πολλές δραστηριότητες οικονομικού ενδιαφέροντος, χώρια βέβαια οι επιχορηγήσεις που λαμβάνει είτε από το ελληνικό κράτος είτε από άλλες πηγές. Πρόκειται για τον κ. Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος από το μικρό βιβλιοπωλείο που είχε, ξαφνικά χάρις σε παράνομα δάνεια που έλαβε από την Τράπεζα ΠΡΟΤΟΝ , του διωκόμενου φίλου του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, –άλλη μορφή του γένους αυτός)…βρέθηκε ξαφνικά να παίζει ρόλο στην Ελλάδα μεγιστάνα του Τύπου… Τύφλα να έχει ο Μέρντροχ της Αγγλίας..
Ο εν λόγω τύπος , που είναι στα μέσα και στα έξω του πολύπαθου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έχει υπό την ιδιοκτησία του σήμερα εφημερίδες, κανάλια ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι και μπακάλικα…Χάρις στα θαλασσοδάνεια από τον φιλαράκο του Λαυρεντιάδη.. αλλά ο πολύφερνος αυτός… δεν πληρώνει τους υπαλλήλους (δημοσιογράφους κ.λ.π.) εδώ κι αρκετούς μήνες.. και ήδη βρίσκεται μαζί με τον ρηξικέλευθο Λαυρεντιάδη , επίσης …βαθέως θρησκευάμενο, ..στο δρόμο του Κοσκωτά…

Κι οι δυο, κατά περίεργο τρόπο συναγελάζονται με “αγαθούς” ιεράρχες και οι οποίοι εις …ανταπόδοση για τα άγνωστα έργα τους τους παρασημοφορούν … κι από πάνω…με σταυρούς και μεγαλόσχημους τίτλους..

Σημειώνουμε δε πως τύποι σαν κι αυτούς τους αεροκοπανατζήδες, κυκλοφορούν σε όλες σχεδόν τις Μητροπόλεις κι οι οποίοι αναλαμβάνουν την εκτέλεση έργων –κι έχουν πολλά έργα οι μητροπόλεις οικονομικού ενδιαφέροντος,- κατ΄ανάθεσιν κι όχι με διαφανείς διαγωνισμούς…Οι ιεράρχες, ως γνωστόν, έχουν μια εκπληκτική αυλή “ημετέρων “ οι οποίοι.. νέμονται όλα τα εκ…θεού..αγαθά! Σύντομα όλα θα βγουν στη φόρα και για όλους!

Πιο κάτω σας δίνουμε τα όσα κυκλοφορούν για τον Πέτρο Κυριακίδη, τον εναγκαλισθέντα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ολίγα τινά δια το συνεταιράκι του Λαυρεντιάδη… που είναι και η ψυχή του κόλπου ελέγχου του ελληνικού Τύπου… Διότι όπως καταλαβαίνετε ο μικρός βιβλιοπώλης των Εξαρχείων… δεν είχε τόσα μεγαλεπίβολα σχέδια στην πενιχρή κούτρα του, πριν τον βάλλει στο κόλπο ο νέος Κοσκωτάς. Λαυρέντης..

ΔΕΙΤΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:
“…Μέχρι πρόσφατα, ο Πέτρος Κυριακίδης, αποτελούσε επιχειρηματικό «αδελφάκι» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ,του γνωστού πρωταγωνιστή στην υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από την Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του (και όχι μόνο). Πλέον, κατέχει ακόμα την εφημερίδα «ESPRESSO», τον ραδιοσταθμό «FLASH», την εφημερίδα «ATHENS NEWS», το κανάλι «Sport TV» (συχνότητα πρώην «Magic») και το «ΚΑΝΑΛΙ 10».

Ο Πέτρος Κυριακίδης διατηρεί εταιρεία - στην οποία υπάγονται κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Αργυρούπολη, εστιατόριο βιολογικών εδεσμάτων και σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων στη λεωφόρο Αλίμου από τις αρχές του 2012 - με την επωνυμία ΣΕΒΙΣΕ. Στο πρώτο κατάστημα οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «ESPRESSO». Επιπλέον, είναι ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Π. Κυριακίδης - Εκδόσεις Ακρίτας» με βιβλιοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εκδίδει βιβλία εκκλησιαστικού, χριστιανικού και εθνικιστικού περιεχομένου από τον οποίο τον περασμένο Οκτώβριο απολύθηκαν 4 εργαζόμενοι.”

“ ….Συνεχίζει να μην πληρώνει ο Πέτρος Κυριακίδης τους εργαζόμενούς του, που κάποτε σε κάποιες κοπές πίτας, που μοίραζε χρυσές λίρες και ταξίδια, έλεγε ότι τους έχει πάντα πάνω από τα κέρδη του....
Με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων πραγματοποιήθηκαν οι δύο 24ωρες απεργίες, που είχαν προκηρύξει οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στις εφημερίδες «ESPRESSO» και
«ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH».Μπουμπούκι… θρηκευτικών αξιών είναι ο επαγγελματίας ..θεομπαίχτης”


Η Α.Ανιερότης Πέτρος Κυριακίδης μετά της Αγιότητας του Πατριάρχουν Ιεροσολύμων!

«Είναι ιερό καθήκον να μην αφήσουμε ούτε ένα πετραδάκι να χαθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο διαχειριστής της ΜΚΟ «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Πέτρος Κυριακίδης, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΜΚΟ.
Το διεθνές συνέδριο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο ξενοδοχείο «Azia Resort» στην Πάφο με θέμα «Κύπρος και Αγιοι Τόποι», υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με την ευγενική χορηγία του εκδοτικού οργανισμού Π. Κυριακίδη και του ξενοδοχείου.Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Πέτρο Κυριακίδη, ο μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, αρκετοί αρχιερείς και ιερείς, πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι και πλήθος προσκεκλημένων.

Στην ομιλία του ο διαχειριστής της ΜΚΟ «Ρωμηοσύνη» Πέτρος Κυριακίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η μη κυβερνητική οργάνωση “Ρωμηοσύνη” του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι μια ειρηνική, ( Σ.Σ. δηλαδή υπάρχει Μ.Κ.Ο και πολεμική;) μη κυβερνητική οργάνωση που ενισχύει το έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. ( Σ.Σ. Τώρα το ποιός ενισχύει ποιόν…θα αποκαλυφθεί σύντομα)
Είναι ιερό καθήκον να μην αφήσουμε ούτε ένα πετραδάκι να χαθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Είναι ανάγκη να υποστηριχθεί η φιλανθρωπική και ιεραποστολική του δράση. Η υποστήριξη του πολύπλευρου έργου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι έργο θεάρεστο, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να το ενισχύσουμε».
Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους διοργανωτές και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους αγιογραφικούς και αγιοπατερικούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Αγίων Τόπων.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε την έμπρακτη αρωγή του και υποστήριξή του προς το θεάρεστο έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αποδίδοντας τα εύσημα στη μη κυβερνητική οργάνωση «Ρωμηοσύνη» και τον διαχειριστή της Πέτρο Κυριακίδη.
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ “

Ναι θεάρεστες μεγαλοστομίες του …κερατά Δημοσίων σχέσεων παπάδων-Κυριακίδη…κοινή ωφελεία βεβαίως…βεβαίως!
ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΕΊΤΑΙ.. ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!

Ως βαθιά θρησκευόμενος, ο Πέτρος Κυριακίδης έχει προχωρήσει σε πληθώρα απολύσεων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που κατέχει, υφαρπάζει συστηματικά τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων ακολουθώντας την οδό της καθυστέρησης πληρωμών, ενώ σε κάποιες από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες δεν διστάζει να οργανώσει απεργοσπαστικό μηχανισμό αποτελούμενο από μπράβους της νύχτας με αγκυλωτούς σταυρούς.”


ΠΕΡΙ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ
“Τα θαύματα λένε διαρκούν τρεις μέρες. Το θαύμα Λαυρεντιάδη διαρκεί 20 χρόνια.
Το θαύμα του γιου ενός μικρού επιχειρηματία στο Αιγάλεω που κατάφερε να κυριαρχήσει πάνω στα κύματα της ελληνικής πραγματικότητας, πατώντας πάντα σε περίεργες συμπτώσεις. Ξένοι κολοσσοί που ήταν έτοιμοι να τον χρηματοδοτήσουν, ακόμη και να εξαπατηθούν προκειμένου να ανδρωθεί και να φανεί αξιόπιστος, εκδοτικά συγκροτήματα που εφημερίδες είχαν αλλά δεν έβγαζαν μιλιά για όσα περίεργα συνέβαιναν και πολιτικοί που του χάριζαν πέρα από χαμόγελα και ευνοικές ρυθμίσεις.
Από τα θαύματα δεν λείπει η Εκκλησία.Τον έχρισε με μεγαλεπίβολους τίτλους και πρόσφερε ανοιχτόχερα την αγάπη της με ανταλλάγματα που μοιάζουν περισσότερο με μυστικά εξομολόγησης παρά με δωρεές. Όπως ομολογεί ο ίδιος, άλλωστε, δε θα έκανε ό,τι έκανε αν δεν υπήρχε το Βατοπαίδι. Είναι άγνωστο αν το εννοεί με την θρησκευτική έννοια ή με την σκανδαλώδη οικονομική. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πάλεψε για να δημιουργήσει την εικόνα ενός αυτοδημιούργητου σύγχρονου Ωνάση αλλά εδώ και καιρό βρίσκεται αντιμέτωπος με το προφίλ ενός Κοσκωτά. Ίσως και με τη μοίρα του.”
Δεν αφήνει καμιά ευκαιρία ο Λαυρέντης. Εδώ με Κ.Καραμανλής

Η θαυτουργική δυάς της λαμογιάς Κυριακίδης-Λαυρέντης. με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών
«Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα ορφανό αγόρι...
Η δυάς με τον Δ.Αβραμόπουλο, Υπουργό ΄Αμυνας!
Στο ξεκίνημά της, η ιστορία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μοιάζει με παραμύθι. Δίπλα του, όλα αυτά τα χρόνια , είναι ένας φίλος του πατέρα του. Ο Πέτρος Κυριακίδης, ένας άγνωστος βιβλιοπώλης.



Ε, τώρα ο Λαυρέντης, θα άφηνε έξω τον καταστροφέα της Ελλάδας
Παπακωνσταντίνου; 
ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ…”
…Αλλά το 1994,η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται. Αποφασίζει να πάει στο Αγιο Όρος, στην Μονή Βατοπαιδίου. Είναι η εποχή που ο Εφραίμ γίνεται γνωστός φέρνοντας την Αγία Ζώνη για προσκύνημα σε πολιτικούς στην Αθήνα και αργότερα για τους πιστούς.
Γίνεται τηλεοπτικά γνωστός δια των συνεντεύξεων στον Θόδωρο Ρουσόπουλο και δηλώνει στις κάμερες, σαν να περιγράφει ειδικότητες γιατρού, πως η Αγία Ζώνη έχει ειδικότητα θεραπείας «σε καρκίνους και στειρότητες». Απ” ό,τι φαίνεται όμως είχε και θεραπευτική επίδραση και στην ρευματοειδή αρθρίτιδα του Λαυρεντιάδη, ο οποίος δηλώνει μετά από χρόνια, όταν διαμορφώνει το δημόσιο προφίλ του στις εφημερίδες που φροντίζει να αγοράζει, πως το Βατοπαίδι άλλαξε τη ζωή του.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ! Αυτή την Αγία Ζώνη .. το Ιερατείο την έχει καταντήσει…κερδοφόρο ζουνάρι…Κι έπειτα παραπονούνται οι Άγιοί μας… πως η Εκκλησία βάλλεται…έχει εχθρούς… Μα εχθροί της εκκλησίας είναι οι ίδιοι.. που εμπορευματοποιούν τα ιερά κι όσια της πίστης που διακονούν!Και δεν το καταλαβαίνουν… ΄Η μάλλον το πολυκαταλαβαίνουν γι αυτό και μετέτρεψαν τον οίκον του Θεού σε …οίκον εμπορίου! ΟΛΟΙ, σχεδόν, οι Ιεράρχες μας είναι οικονομικά βολεμένοι! Κερδοφόροι… Αλήθεια από ποιά δούλεψή τους …αυγατίζουν;
Το σαϊνι ο Λαυρέντης υποβάλλει τα σέβη του στο Νέστορα της
 αριστεράς Λεωνίδα Κύρκο!


Η δυάς -ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ-που δεν ξέρουμε πως θα ξεμπερδέψει από τα δικαστήρια για τις λαμογιές της

Άλλο σπαρταριστό…”Την ίδια εποχή ο Λαυρεντιάδης γίνεται τραπεζίτης αγοράζοντας μετοχές της OMEGA BANK. Γίνεται μέλος του ΔΣ συμβουλίου της. Μέλη του ΔΣ είναι ακόμη ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του μετέπειτα πρωθυπουργού και ο Νίκος Μπακατσέλος, ξάδελφος της γυναίκας του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη τραπεζικού ρόλου, ο Λαυρεντιάδης, όπως θυμούνται συνάδελφοί του τραπεζίτες, έγινε πολύ ανήσυχος, ζητώντας να λειτουργεί η τράπεζα με τρόπο που πολλοί δεν ήθελαν. Αποχώρησε από την Τράπεζα αγοράζοντας μία άλλη, την PROTON BANK. Αμέσως μετά την αγορά, οι δύο τράπεζες συγχωνεύητηκαν με τρόπο που δημιούργησε αρκετό θόρυβο. Ο Λαυρεντιάδης αγόρασε τις μετοχές του Μ. Σάλα στην OMEGA(περίπου το 30 %) δίνοντας ποσό που αντιστοιχούσε στο σύνολο της Τράπεζας.
Στην τράπεζα διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει και ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο οποίος διετέλεσε πρέσβης στην Ελλάδα και αμέσως μετά την αποχώρησή του θέλησε να ενταχθεί και αυτός στον όμιλο Λαυρεντιάδη.
Οι σχέσεις του Λαυρεντιάδη είναι εντυπωσιακά καλές με τους αμερικανούς οι οποίοι όχι μόνο δεν δείχνουν να δυσαρεστούνται από την περιπέτεια με την Carlyle αλλά δημιουργούν έδρα “Βασίλη Λαυρεντιάδη» στο αμερικανικό κολέγιο ACS και «Λαυρέντη Λαυρεντιάδη» στο CSIS.Το CSIS είναι η αμερικανική δεξαμενή σκέψης για τα γεωστρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ.

Αυτοί που το διοικούν-και ανάμεσά τους ο Μπρεζίνσκι,υπέυθυνος μαζί με τον Κίσινγκερ στη διαμόρφωση πολιτικής της χώρας και τέως νούμερο δύο στην Εθνική Ασφάλεια-θεώρησαν πως έχουν ανάγκη τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Βλέπετε τον Ελληναρά και θρησκευάμενο…Λαυρέντη;; Πρακτορίσκος των Αμερικάνων! Ο φούσκας!
Θα χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια ακόμη για να αποκαλυφθεί αυτό που όλοι υποψιάζονταν αλλά κανένας δεν έλεγε. Η Τράπεζα Proton, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, χρησιμοποιήθηκε από τον Λαυρεντιάδη, όπως η Τράπεζα Κρήτης από τον Κοσκωτά. Για να χρηματοδοτεί δηλαδή τις επιχειρήσεις του. Και αναζητείται αν ουσιαστικά χρηματοδοτούσε τον ίδιο και μόνο μέσα από ένα πολύπλοκο εταιρικό σχήμα στο οποίο συνεχώς προστίθονταν πολλές και αρκετές φορές άχρηστες εταιρείες.
Οι εσωτερικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Τράπεζα δεν υπήρχαν, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδας δε θεώρησε ποτέ πως υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία της Τράπεζας, παρά τα 15μερα, μηνιαία και τριμηνιαία report που ήταν αρκετά ενημερωμένα. Τον Ιούνιο οι εισαγγελικές αρχές, εντόπισαν μια κατάχρηση 51 εκατομμυρίων στην Proton.
Την περίοδο εκείνη που οι εισαγγελικές αρχές ελέγχουν τον Λαυρεντιάδη και την Proton για καταχρηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο υπουργός Οικονομικών παίρνει απόφαση να επιδοτήσει την Proton από τα αδιάθετα του Δημοσίου. Τα στελέχη του λογιστηρίου του κράτους ενημερώνουν τον βενιζέλο ότι αυτό είναι παράνομο γιατί με βάση το νόμο η Τράπεζα έπρεπε να επιστρέψει 70 εκατομμύρια.

Ο ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΑΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!


Ο Βενιζέλος όμως δίνει 100 εκατομμύρια στην Proton και λίγο αργότερα άλλα 800 για να την κρατικοποιήσει. Και όχι μόνο αυτό. Φροντίζει να βάλει τροπολογία στο νόμο 4002/11 η οποία προβλέπει ακαταδίωκτο αναδρομικά από το 1996 για όσους υπουργούς οικονομικών έχουν επιδοτήσει τις Τράπεζες στο όνομα μια αόριστης έννοιας που ονομάζουν «συστημική ευστάθεια των Τραπεζών».

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επιστρέφει τα 51 εκατομμύρια που του αποδίδουν πως καταχράστηκε, για να κάνει χρήση ενός άλλου νόμου,τον οποίο έχει υπογράψει επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τον 3904/10 που προβλέπει ακαταδίωκτο για όσους επιστρέψουν χρήματα από κατάχρηση.
Τελικώς, όμως, ο Λαυρεντιάδης δεν φαίνεται να εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο. Αν όσα του καταλογίζουν αυτή τη στιγμή οι εισαγγελικές έρευνες αποδειχθούν αληθινά, τότε ο Κοσκωτάς θα φαντάζει μπροστά του ένας ευγενής πρόσκοπος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που προκύπτουν από τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν όταν έπρεπε και όπως έπρεπε, ο Λαυρεντιάδης έχει δώσει από την Τράπεζά του 700 εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις του άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντός του. Χωρίς βέβαια εγγυήσεις και αντικρύσματα.


Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση Λαυρεντιάδη. Ο βιβλιοπώλης που τον στήριξε όπως λέει όταν έμεινε ορφανός, έγινε ξαφνικά επιχειρηματίας. Όχι μόνο είναι μέλος ΔΣ των εταιρειών Λαυρεντιάδη, αλλά φαίνεται να έχει αγοράσει μετοχές από τουλάχιστον 20 Μέσα Ενημέρωσης. Η χρηματοδότηση προήλθε βέβαια από την Proton και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο Λαυρεντιάδης λειτούργησε με τον Τύπο με τρόπο που είναι έξυπνος.’ Εχοντας σύμβουλό του και στέλεχος στις επιχειρήσεις του έναν από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο σκάνδαλο Κοσκωτά, γνώριζε πολύ καλά πως αυτό που έφαγε τον Γιώργο Κοσκωτά, ήταν η παραγνώριση των εκδοτικών συμφερόντων την εποχή εκείνη. Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει μια στρατηγική με τους εκδότες.
Η τράπεζά του δανειοδότησε τον Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος με τη σειρά του μέσω της εταιρείας ΝΕΠ, άρχιζε να αγοράζει ποσοστά από εκδοτικά συγκροτήματα. Ο κανόνας ήταν απλός «όταν τρώνε δεν μιλάνε».
Αγόρασε λοιπόν ποσοστά από το ΔΟΛ, τον ΠΗΓΑΣΟ του Μπόμπολα, τον όμιλο Αλαφούζου, τις εκδόσεις Λιβάνη, το VETO του Τριανταφυλλοπουλου, το ΠΟΝΤΙΚΙ, περιοδικά, αλλά και κουτσά άλογα της δημοσιογραφίας. Εξυπηρετούσε έτσι δύο σκοπούς.
Έδινε την εντύπωση ενός ισχυρού επενδυτή, αλλά κυρίως εξασφάλιζε τη σιωπή των εν δυνάμει αντιπάλων που έκανε συμμάχους.
Επιπλέον οι εφημερίδες γέμιζαν με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων Λαυρεντιάδη. Μιλούσαν για «δυναμικό επιχειρηματία», «θρησκευόμενο άνθρωπο», «διορατικό πατριώτη» κλπ. Επεκτάθηκε βέβαια και σε άλλες επενδύσεις με λαικό έρισμα, όπως η αγορά μετοχών στο Καραισκάκη. Την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να αγοράσει την Ολυμπιακό.
Ο Λαυρεντιάδης φρόντισε επίσης να χρηματοδοτήσει παρακμιακά έντυπα μηδενικής αξίας για να κλείσει το στόμα των ιδιοκτητών τους. Είναι εντυπωσιακό πως αγόρασε την Financial Box του Τράγκα, μια εφημερίδα που πουλούσε 300 φύλλα τη μέρα και η οποία δεν είχε καμιά πρακτική αξία γι” αυτόν.
Ο μοναδικός εκδότης που αρνήθηκε να πουλήσει στον Λαυρεντιάδη ήταν η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας Μάνια Τεγοπούλου.
Ο Λαυρεντιάδης κατάφερε ωστόσο να συγκεντρώσει μετοχές της Ελευθεροτυπίας από την διασπορά και να αποκτήσει το 10% της εφημερίδας. Όταν η Τεγοπούλου κατάλαβε τι συνέβαινε, έγινε έξαλλη. Αποτέλεσμα της οργής της ήταν η απόλυση του διευθυντή της Κυριακάτικης Γιάννη Βλαστάρη τον οποίο θεωρούσε άνθρωπο του Λαυρεντιάδη στην εφημερίδα της. Ο Βλαστάρης βρέθηκε λίγο αργότερα ως εκδότης εφημερίδων, όπως η «Ισοτιμία» οι οποίες χρεώνονται επίσης στον Λαυρεντιάδη αν και ο ίδιος το έχει αρνηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Λαυρεντιάδης ποτέ δεν παραδέχθηκε πως είναι κάτοχος ΜΜΕ.
Χαριτολογώντας έλεγε πως απλώς έχει φίλο εκδότη, εννοώντας τον Πέτρο Κυριακίδη. Από τα στοιχεία που υπάρχουν στην εισαγγελική έρευνα προκύπτει πως όλες οι αγορές ΜΜΕ από τον όμιλο Κυριακίδη έγιναν με δάνεια της Proton. Στις δε περισσότερες των περιπτώσεων τα έξοδα αγοράς τίτλων είναι υπέρογκα.
Οι άυλοι τίτλοι δηλαδή και τα εμπορικά σήματα αποτιμούνται από την εταιρεία ορκωτών λογιστών- η οποία φέρεται να έχει κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον ALTER- σε παράλογα ποσά. Μόνο για το σήμα της Espresso έχουν δοθεί 61 εκατομμύρια. Η Proton έδωσε δάνειο 22 εκατομμύρια στον Κυριακίδη για να πάρει το 49% της εφημερίδας VETO του τριανταφυλλόπουλου η οποία στήθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρω μερικούς μήνες πριν. Τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας, διαπιστώνουν πως υπήρξαν αγορές, όπως αυτή του Καναλιου 10 του Τράγκα που δεν αποσκοπούσαν σε οικονομικούς σκοπούς.

Όταν τρώνε δεν μιλάνε, ευλογημένε

Ο Λαυρεντιάδης, μέσα σε αυτή την τρικυμία των αποκαλύψεων φαίνεται ότι παραμένει ένας πολύ θρήσκος άνθρωπος. Τις ημέρες που η ALAPIS και οι θυγατρικές της πτώχευαν, ο Λαυρέντης λαυρεντιάδης πέταξε με το ελικόπτερό του ως τη Σύμη, στο Μοναστήρι του ταξιάρχη Μιχαήλ για προσκύνημα.
Το ελικόπτερο προσγειώθηκε προκλητικά ανάμεσα στον κόσμο και οι μοναχοί του μοναστηριού υποδέχθηκαν ένα αδελφό.
Μια που δεν υπάρχει εντολή “ου υπεξαιρέσεις”, η Εκκλησία κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα με τον Λαυρεντιάδη.
Ο άλλοτε κυρίαρχος της ελληνικής οικονομικής σκηνής πέταξε και ως τη Ντοχα ως Άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να παρακολουθήσει διαθρησκευτικό συνέδριο. Εκεί συνάντησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και συνέφαγε μαζί του. Οι σχέσεις του Λαυρεντιάδη με το σκληρό θρησκευτικό πυρήνα παραμένουν και ίσως αποδειχθούν ευεργετικές. Η ισχύς της Εκκλησίας ξεπερνάει το ιερό και την πόρτα της και φτάνει ως τα δικαστήρια και τα πολιτικά γραφεία.
Οι παλιοί φωτογραφηθέντες πάντως με τον Λαυρεντιάδη, κάνουν πως δεν τον ξέρουν. Ο άνθρωπος που επιχορήγησε από το Μέγαρο μουσικής ως το Μουσείο Μπενάκη και την Εθνική πινακοθήκη “από αγάπη στην τέχνη” όπως έλεγε, πλησιάζει προς την απομόνωση και την μοναξιά με την ταχύτητα του ανθρώπου που ζει την ήττα.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως στην Ελλάδα κανένας επιχειρηματίας δεν ανακάλυψε μόνος την υπεξαίρεση ή την αυθαιρεσία. Ο Λαυρεντιάδης πέρασε πρώτα από τα πολιτικά γραφεία, έγινε αιμοδότης του πολιτικού συστήματος, κινήθηκε με ένα κοκτέιλ ως τις εκθέσεις τέχνης και τις κοσμικές συγκεντρώσεις και κατέληξε στα γραφεία των εκδοτών με ένα μπλοκ επιταγών στο χέρι.
Παρότι ήξερε τη συνταγή της επιτυχίας, δεν μπορούσε ίσως να περιμένει πως όταν σκοντάψει, οι πρώτοι που θα περάσουν από πάνω του είναι όσοι ευεργέτησε, υπακούοντας απλώς στον νόμο της επιβίωσης που συνοδεύει όλους. Κυρίως τα θηρία, σημειώνει σε κάποια έρευνα του ο καλός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης…
Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε στα όσα ήδη διαβάστε; Μόνο ένα: Οι Ιεράρχες απάσης της Ορθοδοξίας να προσέχουν απλά τις… παρέες τους και μετά να λαλάνε αφοριστικά , πως τάχα η Εκκλησία διώκεται! Οι ίδιοι την διώκουν με τα χαζά του Αγίου Πνεύματος που τους ...περιλούζει αφορήτως!

Η ιστοσελίδα MONIDADIAS-NEWS , δεν είναι σαν τις άλλες ευλογητικές των καμωμάτων του ιερατείου ιστοσελίδες, χαϊδευτικές δεσποτάδων που αδέσποτα κυκλοφορούν ως …τάχα και αντιπρόσωποι του Θεού!. Βρίσκεται εδώ για να χτυπάει καμπάνες , με φραγγέλιο… Διότι κάποιοι από μας …παραγνωριστήκαμε… Λέμε μπας κι επιστρέψουμε στις ρίζες της εκκλησίας !

7 σχόλια:

  1. Και λιγα λετε..
    Που ειναι τωρα ο καταζητουμενος? αυτοι που τον ψαχνουν μηπως ειναι οι ιδιοι που τον κρυβουν?
    εχουμε φτασει στα ορια μας με τις λαμογιες..
    ολα τα λαμογια μεσα και κατασχεση των περιοθσιων τους μπας και δουμε ασπρη μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε εσύ, μην δαγκώσεις την γλώσσα σου, θα πεθάνεις από το δηλητήριο που βγάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δαγκώνεις τη "γλώσσα σου" αφορά την ιστοσελίδα μας;Αν ναι.. τότε η απάντηση είναι μία:Δαγκώνουμε, αλλά δεν πεθαίνουμε εμείς..πεθαίνουμε απλά τους ατακτούντες! Επειδή εμείς δεν είμαστε "ΡΕ.. ΣΥ"..Λέμε ρε..φλέγεσαι τόσο για το δικό μας θάνατο; Χριστός και κύριε! Παλάβωσες τόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλήθεια τι ξαφνικά συνέβει και ο πατριάρχης δίνει τώρα σημασία στη σχολή της Σιών::: αυτός που μέχρι πρότινως δεν ΄ήξερε΄ ότι υπάρχει σχολή και άφηνε ποντίκια τύπου Μαρτύριου να κατασπαράζουν και να λυμαίνονται την εξουσία χωρίς να έχουν θέση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελαφρώς δεν καταννοούμε τι ακριβώς θέλετε να πείτε..Ποια είναι αυτά τα ποντίκια του Μαρτυρίου;
    Και το ρεπορτάζ αυτό που είναι δημοσιευμένο πάνω από ένα χρόνο τώρα το μυριστήκατε; Καλώς κάνετε και σχολιάζετε, αλλά γίνετε πληζ πιο σαφής και κατανοητός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας μικρούλης ιεροδιάκονος που λέγεται Μαρτύριος και σας ποντικάκι τριγυρίζει μέσα μα πολύ μέσα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο οποίος μαζί με άλλον ένα μοναχό τον πατέρα Φώτιο -όλοι με άγνωστο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον- κάνουν τους υποβολείς του Πατριάρχη ο μεν δεύτερος φυσικός ο μεν πρώτος πρώην εργαζόμενος της microsoft...;έτσι ακούγεται αναστατώνουν και σκανδαλίζουν με διάφορα έργα και πράξεις...
    πείτε μου που θα βρω το ρεπορτάζ που μου αναφέρετε....
    Μήπως υπάρχει κάποιος να μας πει πόσοι μοναχοί μοναχές καλόγεροι διάκοι κλπ βρίσκονατι στην Άγια πόλη της Ιερουσαλήμ και πόσοι συγγενείς και φιλοξενούμενοι αυτών που τρώνε και πίνουν τσάμπα και ΔΩΕΡΑΝ διαμονή στα σπίτια του Πατριαρχείου>??????
    και όχι μόνο αυτό αρχιμανδρίτες και δεσπότες δηλώνουν ιδιοκτήτες ακινήτων σε ακίνητα του πατριαρχείου τα οποία και ενικοιάζουν σε προσκυνητές

    τα παπαγαλάκια με τα ράσα που μπαινοβγαίνουν μέσα έξω στο γραφείο του πατριάρχη και το μόνο που κάνουν είναι να ρουφιανεύουν μαζί με την οπερατέρ του πατριάρχη τα γνωρίζει ο πατριάρχης ή δεν τα γνωρίζει?? και τι κάνει για να τα απομακρύνει?? ή μήπως δεν τα απομακρύνει γιατί όλοι βολεύονται???
    και τώρα που άρχισε η επιστροφή των προσκυνητών ακούω να λένε για προσευχές κεκλεισμένων των θυρών, μοναχές που περιποιούνται τα ποδόνυχά τους με μισάνιχτες κατά λάθος πόρτες με κούτες γλυκών έξω από πόρτες ....και πολλά άλλα που θα μαθαίνομε στην πορεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ πάντως μετά την εμφάνιση του χριστόδουλου Ξηρού άρχισα να κοιμάμαι ήσυχα και χωρίς εφιάλτες...κάποιοι άλλοι έχασαν τον ύπνο τους και προσπαθούν να παρασύρουν και εμάς,,αλλά να ξέρουν ότι ο πέλεκυς έχει δύο όψεις εξίσου κοφτερές και από τις δύο μεριές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή