Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΓΑ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ...

ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΑΤΑΣΚΟΠΟ- ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
PC210013
Ο ΑΡΧΙΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ 


Την είδηση συνάντησης του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ.Δαμασκηνού με τον αρχικατάσκοπο της Τουρκίας Πρόξενο Κομοτηνής, τη διαδώσαμε εμείς, χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες..σκοπίμως! Την είδηση την άρπαξαν άλλα σάϊτς κι από κει και πέρα γίνεται της κακομοίρας.
Διέπραξε όντως ολίσθημα εθνικής σημασίας ο Άγιος Διδυμοτείχου .. Κανείς δεν μπορεί να τον ψέξει ασφαλώς διότι συναντήθηκε με Τούρκο διπλωμάτη εθιμοτυπικά ΣΥΝΗΘΕΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Ωστόσο οι "λόγοι" που απηύθυνε προς αυτόν μπάζουν από πολλές πλευρές.... Θα έδει , τουλάχιστον , αν μη τι άλλο ο εκπρόωσπος της ελληνικής εκκλησίας, να ήταν πιο φειδωλός και προσεκτικός...Τον λένε ..ανόητο...έως και ιδιοτελή... κ.λ.π.... Πιο κάτω δείτε το πλήρες ρεπορταζ.. Έχουμε κάποιες ενστάσεις και προς τη μία και την άλλη πλευρά.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχουν, είναι καλός κ΄αγαθός...  και κάθε άλλο παρά ανόητος..ή.. ανοήτως ιδεοτελής! Έκανε λάθος ..επειδή είναι "γκαρδιακός" όπως όλοι οι οι ζεστοί ΄Ελληνες και ως Κρητικός ασφαλώς..αλλά παράβλεψε... ότι έναντί του είχε έναν ορκισμένο -εκπαιδευμένο εχθρό της Ελλάδας , που τον έστειλαν εδώ οι Τούρκοι, της Άγκυρας,  με συγκεκριμένη αποστολή...
Ας κάνουμε , επί τροχάδην μια μικρή ανάλυση.
Τα 400 χρόνια της σκλαβιάς μας προς την Οθωμανική Αυτοκρατορία ..οφείλονται σε Ορθόδοξους Ιεράρχες, και σε κανέναν άλλον... Η Φαναριώτικη πολιτική τους, είχε και τα συν και τα πλην... Βασικά βόλευε τους δεσποτάδες, αλλά και το πόπολο ..  Γι αυτό και η τόση μεγάλη διάρκεια της Τουρκικής κατοχής... Βγήκαν όμως στο διάβα ... κάποιοι "παλαβοί" (άνθρωποι του  μέγιστου 1821...και τα ΈΚΑΝΑΝ ΌΛΑ ΛΙΜΠΑ.. πρωτίστως βάζοντας στη μπάντα -περιθώριο την τακτική συμβιβασμού, συνδιαλλαγής  των δεσποτάδων του Φαναρίου, με το κατοχικό καθεστώς ..με αποτέλεσμα το Έθνος να αποκτήσει πια , μετά από 4 αιώνες τη δική του αυτόνομη ταυτότητα.. και με ελάχιστη συμμετοχή του κλήρου στην Εθνεγερσία... Τα δε επιστρατευόμενα σήμερα επιχειρήματα από πλευράς εκκλησίας , περί κρυφού σχολείου, Παλαιών Πατρών Γερμανός, Παπαφλέσσας και Διάκος, είναι τουλάχιστον αστειότητες . Ωστόσο δεν πρέπει να αδικούμε την ιστορία... Το είπαμε άλλωστε. Η υποτακτική στάση των Δεσποτάδων επί Τουρκοκρατίας,είχε τα συν και τα πλην. Στα συν είναι ότι επί 400 χρόνια είχε ο λαός, λίγο ή πολύ μια ισορροπημένη ζωή  και μη μου τους κύκλους τάραττε, χάρις στη... βολική "σοφρωσύνη" των Δεσποτάδων κ.λ.π. Ας μην έχουμε αυταπάτες.....

Ας επιστρέψουμε στον Δαμασκηνό Διδυμοτείχου..Είναι από τα γεννοφάσκια του .. οπαδός της Φαναριώτικης τακτικής.. Μεσοβέζικα ..τάχα μου ...θέλει ισορροπίες, αλλά όταν έχει αντίκρυ του , ανισόρροπο και βαμμένο εχθρό της Ελλάδας ... όπως ο αρχικατάσκοπος της Άγκυρας στην Κομοτηνή,τότε... θα έπρεπε να ξεχάσει τα κωλοφαναριώτικα .. Δεν το μπορεί, διότι ανήκει , ως ΝΕΑ Χώρα... στο Φαναριώτικο κλίμα και στην τακτική του Πατριάρχη Βαρθολομαίου  που μάλλον δεν μοιάζει να είναι και τόσον Ελληνόψυχος ,χώρια που  εν πολλαίς, άλλωστε αμαρτίες εθνικές, περριπεσσών...Δεν πάμε παρακάτω... διότι θα πούμε σκληρότερα.  Αν ήθελε να λαλήσει ο δέσποτας Διδυμοτείχου, ανάμεσα στις απαραίτητες αβροφροσύνες, αν σκέπτονταν ελληνικά, θα μπορούσε στον εκπρόσωπο της Άγκυρας ... να του θέση το θέμα των εκβιαζόμενων Πομάκων,από τα τσανάκια του προκλητικού προξενείου του, που θέλουν οι Πομάκοι να είναι ΄Ελληνες αλλά τα μπάσταρδα εκβιαστές  του Προξενείου δεν τους αφήνουν..σταθερά απειλώντας τους!

ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ : ΜΙΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΦΑΡΣΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΥΝ  ΝΑ ΜΟΝΣΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ;;..Τόση πια αφόρητη ματαιοδοξία!

.
Εκείνο πάντως που κάνει εντύπωση... ενώ του σούρουν τα αδόξαστα του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, αυτός ,πιστός ..εν τοις Φαναρίοις, ποιεί την νήσσα ... Στην άοσμη ιστοσελίδα, της Μητρόπολής του ( www.imdos.gr  θλιβερά  προσωπικής του προβολής που γέμει άλλωστε και φωτογραφιών του, περιορίζεται μόνον στην αναγραφή της συνάντησής του με τον πρόξενο της κομοτηνής, αποκρύπτοντας επισταμένους τα λογίσδρια του και τις δυσμενείς κριτικής που προκάλεσα... Θα μπορούσαμε να πούμε, επ΄αυτού πολλά και θα τα λέμε ασφαλώς εις το μέλλον...αλλά ας σταθούμε στα σημερινά μόνο. Τον κάνουν με τα κρεμμυδάκια τον Δαμασκηνό ..αλλά δεν βγάζει κιχ!.. Θα βγάλει...που θα πάει...Εκτός αν στο μεταξύ έχει και την επιφοήτηση του Αγίου Πνεύματος... Το δικό του πνεύμα, απλά ...δεν φαίνεται να φτουράει!
Αυτό τα των ιστοσελίδων των διαφόρων Μητροπόλεων είναι κεφάλαιο που θα μας απασχολήσει... διότι αποτελούν πρόκληση και ΔΕΛΤΙΑ κακόγουστης προβολής των Μητροπολιτών...
Περιμένετε!... ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ και πιο κάτω... ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ..
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου