Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012



Κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» στην Ορεστιάδα


dg
Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, επισκέφτηκε την  Ιερά Μητρόπολι Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου και παρέδωσε τρόφιμα για τον εξοπλισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ορεστιάδα και φαρμακευτικό υλικό για το παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε συνάντησή του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό έλαβε γνώση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, των αναγκών με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, όπου η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει περιθώρια αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Στις επάλξεις που υπάρχουν ακόμη ελληνικές οικογένειες  που διαφυλάττουν την εθνική μας περηφάνια, στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδος μας ,όπου κρατούν την παράδοση και την πίστη στα εθνικά μας φρονήματα στο ακέραιο, υπάρχουν, όσοι απομένουν και προσμένουν από την Εκκλησία και τους φορείς της στήριξη και ελπίδα. Αυτό το μήνυμα εξέλαβε η «Αποστολή» και έδωσε την υπόσχεση στον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, ότι θα βρίσκεται αρωγός σε κάθε του προσπάθεια  με γνώμονα την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε την «Αποστολή»  για την στήριξη και τη βοήθεια που έχει αποστείλει και τόνισε την αναγκαιότητα για από κοινού ενέργειες με αμοιβαία θέληση που θα καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους συνανθρώπους μας από τα προβλήματα της καθημερινής βιοπάλης σ΄ένα ασταθές παρόν και αβέβαιο μέλλον. Ειδικότερα επεσήμανε: «Η παρουσία της «Αποστολής» στην ακριτική περιοχή μας, μας δίδει αφ΄ενός παρηγοριά ότι η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας αφουγκράζεται την αγωνία μας και αφ΄ετέρου μας δίδει ελπίδα ότι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».
Ο κ. Δήμτσας τόνισε ότι: «Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε για ακόμη μία φορά την εθνική μας συνοχή και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση οιουδήποτε κοινωνικού προβλήματος. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο μας κ. Ιερώνυμο, κανένας  χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο, υλοποιούμε με ένστερνο ζήλο και αφοσίωση τις εντολές του. Θα σταθούμε δίπλα στο θεάρεστο έργο του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, συνεισφέροντας το λιθαράκι μας, καλυτερεύοντας, βοηθώντας ν΄αλλάξει η ζωή μας. Υιοθετούμε τις ανάγκες των Ελλήνων Ακριτών γινόμαστε συγκάτοικοι και κοινωνοί των προβλημάτων τους  προσφέροντας αυτό που μπορούμε βάζοντας τα θεμέλια για μια δημιουργική συνεργασία με ευοίωνες προοπτικές».
Ο κ. Δήμτσας συζήτησε  με τον  Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό τις προοπτικές και τις δυνατότητες κοινωνικών παρεμβάσεων με στόχο την κοινωνική προστασία και ορόσημο την προαγωγή του πολιτισμού, την διαφύλαξη της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και τη δημιουργία κέντρων προνοιακού χαρακτήρα.
ΠΗΓΗ:http://www.imdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου