Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ...


ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 

ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ


Ενώ κατά κανόνα η Ορθόδοξος Εκκλησία της Ρωσίας είναι χαμηλών τόνων,(πλην ας πούμε τις υποδόριες βλέψεις της προς το Οικονομικό Πατριαρχείο) έχει έντονη Μοναστηριακή παρουσία σε όλη την Υδρόγειο. Εκατονταδες και περίλαμπρα τα ρωσικά Μοναστήρια, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ευρωπαϊκές χώρες και Αυστραλία.



Για να πάραετε μια μικρή γεύση... Δείτε τη φωτό μπροστά σε ρωσικό Μοναστήρι: Χιλιάδες συγκετρωμένων ορθοδόξων από το αεροδρόμιο του Κιέβου έως και την Πετσέρσκαγια Λαυρα,το ιστορικότερο ρωσικό μοναστήρι των ΗΠΑ, επευφημούσαν τον πατρ.Αλέξιο κρατώντας ρωσικές σημαίες και εμβλήματα του αυτοκρατορικού οικου των Ρομανώφ και ζητούσαν ενότητα των εκκλησιών Ρωσίας,Ουκρανίας,Λευκορωσίας. Ο Αλέξιος επισκέφθηκε τις ΗΠΑ το 2008


Ο Κύριος ο Θεός ευλόγησε  τους Ρώσους της Διασποράς να έχουν πολλά μοναστήρια και μοναστικές κοινότητες. Πολλά από αυτά έχουν  μεταφέρθηκε στο σύνολό τους από τη Ρωσία!Για παράδειγμα, το μοναστήρι Lesna Convent!Άλλοι μοναχοί  έγιναν  κληρονόμοι ήδη υπαρχόντων παλαιών  ρωσικών  μοναστηριών, όπως τα ..Pochaev και Βαλαάμ.

Το τρίτο είδος  μοναστηριών δημιουργήθηκε εκ του μηδενός  εξ ολοκλήρου στο Νέο Κόσμο. Η παρακάτω λίστα δεν είναι πλήρης: δεν περιλαμβάνει όλες τις μοναστικές κοινότητες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έξω από τη Ρωσία, αλλά μόνο μερικά έτσι συμβολικά...για νπάρετε μια ιδέα... Πολλά πάντως από αυτά ναθούν, ενώ άλλα είναι ολιγομελή και φυστοζωούν...

Επιβλητικό μοναστήρι Μοναστήρι της Ρωσικής εκκλησίας στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ

ΣτοΌρος των Ελαιών η γυναικεία  Μονή της Αναλήψεως
Το οικόπεδο επί του οποίου μοναστήρι βρίσκεται εξαγοράστηκε από τον  αρχιμανδρίτη Αντώνιο (Καπούστιν) στο τέλος του 19ου αι. Το 1906 η Μονή αναγνωρίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και ο αριθμός των μοναχών εκεί μεγάλωσε γρήγορα. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιερουσαλήμ ανακηρύχθηκε εμπόλεμη ζώνη και οι κληρικοί εκδιώχθηκαν. Μόνο το 1919 έγινε η επιστροφή του κλήρου και η εκκλησία αποσφραγίσθηκε -ξανάρχισε να λειτουργεί. . Στο μοναστήρι, εκτός από την εκκλησία της Ανάληψης, υπάρχει κι ένα παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και μια άλλη εκκλησία προς τιμήν του Αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος.
ΡΩΣΙΚΗ ΜΟΝΗ ΄ΟΡΟΥΣ  ΕΛΑΙΩΝ 
PO Box 19229
Ιερουσαλήμ 91191, ΙΣΡΑΗΛ
Τηλ: 972 (2) 628-43-73? Φαξ: 972 (2) 628-23-67

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου