Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ..ΣΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ.. ΟΙ ΒΕΖΥΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ...ΠΑΝΕ ΓΙΑ ..ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ!
ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΑΡΙΌΝ ΤΟΥΣ... 

Στην Πάτμο αναμένεται Εξαρχία του Πατριαρχείου


Νέα επίσκεψη ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στα μέσα Ιανουαρίου Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ιερά νήσο Πάτμο, αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες Μιλήτου Απόστολο και Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ καθώς και τον τριτεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «RhodesTimes» η αποστολή της Εξαρχίας θα γίνει στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου για την εκ του σύνεγγυς ενημέρωση των μελών της αναφορικά με εκκρεμείς υποθέσεις που ταλανίζουν την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και τις ενέργειες του Ηγουμένου της, Αρχιμ. Αντύπα.




Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στην Πάτμο έχει γίνει εντονότερη η φημολογία πως επίκειται η «αποκαθήλωση» του Ηγούμενου. Παραταύτα το Φανάρι κρατάει τα χαρτιά του κλειστά ενώ υψηλόβαθμα στελέχη του, κρατούν τα στόματά τους ερμητικά σφραγισμένα.

«Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Διαφορετικά τι νόημα θα είχε η εκ νέου αποστολή Εξαρχίας. Τα μέλη της πηγαίνουν για να ακούσουν και ακολούθως θα υποβάλουν προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο έκθεση προκειμένου οι Άγιοι Συνοδικοί μαζί με τον Παναγιώτατο να αποφασίσουν ποιες είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την θεραπεία των όποιων ζητημάτων υπάρχουν. Ως εκ τούτου όλα είναι ανοικτά», σχολιάζει Ιεράρχης του κλίματος του Οικουμενικού Θρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εξαρχία έχει λάβει την εντολή να ζητήσει εξηγήσεις από τον Ηγούμενο της Μονής για συγκεκριμένες ενέργειες που αφορούν συμβάσεις για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και μια σειρά άλλες δράσεις, στις οποίες φέρεται να προχώρησε χωρίς να έχει ενημερώσει το Φανάρι.

Ωστόσο εκκλησιαστικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί πως δεν τίθεται ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών καθώς από την αντικατάσταση του πρώην ηγουμένου μέχρι και σήμερα, σχεδόν 12 χρόνια, δεν έχει  εντοπιστεί αλλά ούτε έχει καταγγελθεί κάτι σχετικό.

«Τα οικονομικά τα είχε εξετάσει και η προηγούμενη Εξαρχία που μετέβη στο νησί, στην οποία μετείχαν και λαϊκοί εμπειρογνώμονες, και δεν είχε εντοπιστεί κάτι ύποπτο», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές. «Το βασικό είναι αν υπήρξαν κάποιες άστοχες επιλογές ή αν παρατηρείται διοικητικό έλλειμμα. Και το βασικότερο είναι η πνευματική διάσταση του όποιου προβλήματος», προσθέτουν.

Την ίδια στιγμή, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νέος Κανονισμός της Μονής είναι έτοιμος, έχουν γίνει σχετικές παρεμβάσεις για διοικητικά θέματα του Μοναστηριού και έχει υποβληθεί στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή του Πατριαρχείου για έγκριση. Ως εκ τούτου δεν αποκλείονται περαιτέρω αλλαγές έως την τελική έγκρισή του. Πάντως η βασική λεπτομέρεια στην οποία φέρεται να επιμένει το Φανάρι, σε σχέση με τον Κανονισμό, είναι να διατηρήσει η Μονή τον Κοινοβιακό χαρακτήρα της, όπως ισχύει  εδώ και χρόνια.

Πέγκυ Ντόκου ( από τους TIMES της ΡΟΔΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου