Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΝΤΕΣ -ΕΝΥΠΝΙΟΝΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ


 
NΑ ΓΙΝΕΙ ...ΤΩΡΑ ΑΓΙΟΣ Ο ...ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ!
papoulakos01ΕΝΑΣ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ ΜΑΣ…ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!..
Οι πολιτικοί κατάντησαν προδότες... 
(Αφορμή για τα παρακάτω μας έδωσε ένα ένθετο βιβλιαράκι, της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ.

Μας άρεσε και αναδεικνύουμε τον ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ, με άλλη διάσταση:
Είχε κάνει δύσκολη τη ζωή των Γερμανών (Βαυαρών) τότε κατακτήτων μετά την επανάσταση, με τα κηρύγματά στα χωρία της Πελοποννήσου…
Σπουδαία ασκητική φυσιογνωμία που ξεσήκωσε τους ορθοδόξους να αντισταθούν κατά της τότε Βαυαρικής εξουσίας που ήθελαν να εξαφανίσουν την ορθοδοξία και να επιβάλουν τον προτεταντισμό και καθολικισμό.
Ο Παπουλάκος όμως τους έκανε να αλληθωρίζουν με τη δημοτικότητα που απολάμβανε στην ελληνική ύπαιθρο.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ… ΑΓΝΩΣΤΟΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ..ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΟΣΙΟΣ.. Ναι τώρα θα τα βάψει …μαύρα…ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ …ΡΕ ..Αγιοποιητές Δεσπότες!

ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΕΜΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΨΥΧΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΕ ΩΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΩΪΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ.
Το εξώφυλλο, ένα από τις
πολλές εκδόσεις του
ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ, του
ΚΩΣΤΗ ΜΠΑΣΤΙΑ!

Σύμπτωση: Τον Παπουλάκο τον ανέδειξε, πρώτος ο μέγας λόγιος ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΣΤΙΑΣ, με το ομότιτλο, μοναδικό βιβλίο του.Συμπτωματικα λέμε πως υπήρξαμε συνεργάτες…του!!! Οπότε Τιμής εννεκεν προς τον Κωστή Μπαστιά, και θαυμαστές του απίστευτου και ηρωϊκου Παπουλάκου, ζητούμε ...αγρίως την άμεση ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ... και να σταματήσουν τα ...χαζά!

Ο Αοίδημος Μακαριστός Χριστόδουλος είχε προχωρήσει σε σχετικές διαδικασίες,αλλά δεν πρόλαβε . Τον πρόλαβε ο θάνατος.. Το Πατριαρχείο κάνει την πάπια ως συνήθως, την ώρα που ο Παπουλάκος, λατρεύεται στη Ρωσία ως Άγιος!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: Ο Παπουλάκος (όπως παπούλης ,τό έλεγαν έτσι επειδή ήταν μικροκαμωμένος) είχε τεράστια απήχηση με τον λόγο του στους κατοίκους της Πελοποννήσου. Αντιστασιακός κατά των Γερμανικών πράξεων σε βάρος της ορθοδοξίας. Σκέτος τρομοκράτης με τα σημερινά κριτήρια. Ο Όθων (βασιλεύς) και οι Βαυαροί αποφάσισαν την εξόντωσή του, χρησιμοποιώντας δοτούς “συνεργάτες” τους. Την δοτή τότε ιεραρχία της Εκκλησίας, που στο μεταξύ πρόλαβαν να χωρίσουν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με πολλούς άλλους πράκτορές τους και με πρωταγωνιστή τον Γενναίο Κολοκοτρώνη, γιό του περίφημου Θοδωρή, άρχισαν με τα κυβερνητικά φουσάτα να τον κυνηγάνε…αλλά χωρίς αποτέλεσμα διότι ο περιφερόμενος καλόγερος , Κήρυξ του λόφου του Θεού , δεν κρυβότανε… ΄Οπου κι αν εμφανίζονταν γινότανε χαμός… τον συνόδευαν χιλιάδες λαού.. Κι ο λαός όταν πληροφορήθηκε.. τα της εκστρατείας των Οθωνικής Κυβέρνησης, αντέδρασε και δεν επέτρεπε κανέναν να πλησιάσει τον Παπουλάκο, χώρια που αυτόματα συστήθηκε στρατιωτική ένοπλη δύναμη, από 500 πιστούς οπαδούς του… που τον ακολουθούσαν στα χωριά…
Ο Γενναίος Κολοκοτρώνης, φιλαράκι του Όθωνα, που δεν επιθυμούσε να χυθεί αίμα, και επειδή συμπαθούσε τον Παπουλάκο, επινόησε μεθόδους κατασυκοφάντησης του καλόγερου, με πρακτοράκια του, αλλά ούτε αυτό το κόλπο πέρασε διότι ΟΛΟΙ ήξεραν ότι Παπουλάκος, ήταν ένας ταπεινός ρασοφόρος, λιτός και δεν ζητούσε τίποτε, παρά μονάχα να έχει τη δυνατότητα να τους μιλάει για την ελληνική ορθόδοξη πίστη…
**Τελικά κι εδώ , όπως και σε άλλες περιπτώσεις, βρέθηκε η κερκόπορτα. Τον κατέδωσε ένας Αρχιμανδρίτης, που εν συνεχεία κατά τα ειωθώτα..προήχθη εις Δεσπότην.
**Συνελήφθη ο Παπουλάκος, αλλά δεν υπήρχε τόπος να τον εμφανίσουν, διότι ο κόσμος καραδοκούσε, διαμαρτυρόμενος.Οι Αθηναίοι που ήδη ήξερα τον γέροντα.. δε τους άφησαν να τον αποβιαβάσουν στο λιμλανι του Πειραιά.. γιατί θα τους κατασπάραζαν!
Έτσι οι κυβερνητικοί τον περιέφεραν από νησί σε νησί κι από λιμάνι σε λιμάνι…
Κάποτε έγινε μια δίκη φάρσα…στην Αθήνα… Αλλά δεν υπήρχαν μάρτυρες κατηγορίας!Αναβλήθηκε..Ξανάγινε… και πανηγυρικώς ο φοβερός Παπουλάκος…αθωώθηκε…
΄Ομως, η Γερμανική κατοχή (τότε)-και να μην ξεχνάμε τη σημερινή…έτσι; Ήθελε την εξαφάνισή του… να μην αποτελεί πια κίνδυνο για την εξουσία…
Έτσι, μετά την αθώωση τον έσυραν σε ένα μοναστήρι της Άνδρου, τον απέκλεισαν με αυστηρούς όρους επικοινωνίας…όπου και ετελεύτησε!
Αθάνατη Ελλάς!
ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΑΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ…ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ…ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΑ!
Το καντύλι του συνεχίζει να καίει χάρις σε έναν άλλο παπά τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Πέππα, εφημέριο του ναού της Παναγίτσας στον Ταύρο Αθηνών, ο οποίος μάλιστα ως ερευνητής –μελετητής του φαινομένου Παπουλάκου, διαθέτει και την ιστοσελίδα www.paoulakos.gr , όπου μέσα από αυτό το βήμα δίνει τη μάχη για την τελική δικαίωση, ενός φλογερού καλόγερου. καταξίωση ενός σημαντικού ορθόδοξου μοναχού! , ..Μέχρι και συνέδρια επιστημονικά κάνει ο πατήρ Πέππας Νεκτάριος. Να συνεχίσει!
Δεν είναι μόνο ο σπουδαίος Πατρο-Κοσμάς… (που άργησαν κι αυτόν να τον κάνουν Άγιο).. είναι και ο θαυμαστός Παπουλάκος!.. Μωρέ ..Δεσποτάδες το καταλαβαίνετε;.. ΄Η θα αρπάξουμε …αγιαστούρα;…ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ..επειδή ξέρουμε…

Ὁ πανοσιολογιώτατος πρόεδρος τοῦ Ἰνστιτούτου «Χριστοφόρος Παπουλάκος» ἀρχιμ. Νεκτάριος Ν. Πέττας
Ο άνθρωπος αυτός ο παπα Νεκτάριος από τον Ταύρο Αθηνών, κ. Νεκτάριος Πέππας … δεν έχει γίνει ακόμη ταύρος και να τα κάνει λίμπα – στην Ιεραρχία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, που θρασύτατα , με τα γνωστά φαναριώτικα τερτίπια τους,..κοροϊδεύουν, και δεν προχωρούν στην αγιοποίηση του Παπουλάκου…Ψηλά το κεφάλι …παπά του Ταύρου!
ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ..ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.. ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟ!…Το τάζουμε ΕΜΕΙΣ!


ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ ΤΩΡΑ!!!
Διαβάστε ..τα ιστορικά του από τον πάτερ..Νεκτάριο Πέππα, από την ομώνυμη ιστοσελίδα για Παπουλάκο:
Παπουλάκος,σε αρκετούς Πελοποννησίους, και όχι μόνο, το όνομα του είναι χαραγμένο μέσα στη μνήμη μας, αν και έχει περάσει ενάμιση αιώνας από το πέρασμά του.
Ήταν μια προσωπικότητα που συγκλόνισε και ταρακούνησε μέσα σε μια δεκαετία το νεοελληνικό κράτος, με τις προτροπές και τις παρεμβάσεις του, κυρίως όμως με το άδολο κήρυγμά του. Έζησε και έδρασε στην εποχή της αντιβασιλείας και της βασιλείας του Όθωνα.
Η ύπαρξη ενός ελληνικού κράτους ήταν μία αναγκαία ιστορική πραγματικότητα. Η δημόσια διοίκηση προσπαθούσε να οργανωθεί κατά τα πρότυπα των λοιπών δυτικοευρωπαϊκών κρατών.
Ο λαός που κατοικούσε στον τότε ελλαδικό χώρο έπρεπε να δεχθεί μία νέα υπό διαμόρφωση εξουσία μέσα από δυτικά μοντέλα. Το κράτος παρεμβατικού τύπου σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής των πολιτών, δεν ήταν κάτι συνηθισμένο στους κατοίκους της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που άντεξε πολλά χρόνια.
Εξάλλου, ο αγώνας του 1821 για ελευθερία είχε επιδράσει στις ψυχές των ανθρώπων, καθόσον δεν ήταν αγώνας ελευθερίας μόνο σωμάτων, αλλά και ψυχών.
Στα πλαίσια αυτά, ο Παπουλάκος, δηλαδή ο μοναχός Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος από τον Aρμπουνα των Καλαβρύτων, με την ζωή του και τον αγώνα του εξέφραζε μία αντίδραση του γαλουχημένου στην Ορθόδοξη παράδοση λαού, έναντι των αλλοιώσεων από το ισχυρό κοσμικό πνεύμα του διαφωτισμού, που με την υλική του λάμψη, άρχισε να εισέρχεται και να επιβάλλεται από το νεοσύστατο κράτος, θαμπώνοντας και ανατρέποντας συθέμελα στις ψυχές των ανθρώπων τις πατροπαράδοτες αξίες του ταλαίπωρου γένους μας.
Το αποτέλεσμα της βίαιης αυτής υιοθέτησης του ξενόφερτου τρόπου ζωής στον έλληνα, οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Την εποχή που άρχισε να επιβάλλεται με όλες τις μορφές της ζωής κάθε ανθρώπου αυτός ο νέος τρόπος ζωής, ωστόσο λίγοι κατάλαβαν τις παγίδες και τα επακόλουθα.
Οι λίγες αυτές προσωπικότητες άρχισαν να κηρύττουν όχι μόνο το λόγο του Θεού, αλλά και το λόγο του ανθρώπου. Οι σημαντικές αυτές μορφές που έκαναν την διαφορά ήταν επί το πλείστον ρασοφόροι, οι τελευταίοι εκφραστές του κινήματος των κολλυβάδων. Δυστυχώς όμως οι δυνάμεις εξουσίας ήταν ισχυρές και κατέπνιξαν αυτή την προσπάθεια
Το πατρικό του Οσίου Παπουλάκου το 1992
Το πατρικό σπίτι του ..Αγίου Ποποαλάκου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου