Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013


O ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" !!!

ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΗΣ ΤΟΥ-ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ (με κείμενα που άγγιζαν τα υψίπεδα της ποίησης )ΕΠΑΙΞΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΜΑΣ.. ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ (ΛΑΤΣΗ-ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΛΟΥ κ.α. )Γιά να εισπράξει καταδίκη 18 χρόνων φυλάκιση..χωρις εξαγορά... ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ,ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟ,   ΗΤΑΝ Ο ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ....


Ο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ήταν εκ των πρώτων δημοσιογράφων που συμπεριέλαβε στις σελίδες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ ως σταθερή ύλη της εφημερίδας ..τα ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ. 

Καμμιά άλλη ημερησία της επικράτειας, παρά μόνον Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ που συνεχίζει έως και τώρα τη κάλυψη θεμάτων της εκκλησίας. Ήταν ο ίδιος θρησκευάμενος άνθρωπος, αλλά πάνω απ΄όλα ήταν δημοσιογράφος. Κάλυπτε τα συν και τα πλην της Εκκλησίας, χωρίς φόβο και πάθος.Το γραφείο του, ήταν πάντα κατάφορτο με αγιογραφίας και φωτογραφίες με εξέχοντες ηγέτες του κλήρου. Είναι προς τιμή του σημερινού Αρχιεπισκόπου της Ελλαδικής εκκλησίας, που μια μέρα προ της θανής του Μιχαλόπουλου, τον επισκέφθηκε στην επιθανάτιο κλήνη του!.. Ανεξάρτητα από τα όσα πλην μπορεί ο απληροφόρητος να καταλογίσει στον Μιχαλόπουλο, παραμένει αναπότρεπτο το γεγονός ότι Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ  ήταν και είναι η μόνη ελληνική εφημερίδα που μιλάει για Ορθοδοξία! Αυτό ακριβώς τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος με την επίσκεψή του στο κρεβάτι του Νοσοκομείου. 

Οι μαχητές,  κι αγωνιστές είναι πολύ φυσικό να εισπράττουν συμπάθειες κι αντιπάθειες. Σε ορισμένους κύκλους της εκκλησίας ...που τα κείμενα του δεν ήσαν αρεστά- ως γνωστόν ειδικά οι κληρικοί θέλουν μόνο χάδια-κι όχι την κρίση ή την  επίκριση.Ακούσαμε κάποιους εγκαταβιούντες-επισκέπτες  στη Μονή Δαδιάς, να λοιδωρούν τον Μεγάλο Μιχαλόπουλο, ως εκβιαστή  Ιεραρχών κ.λ.π..

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑ ΠΟΥΝ ΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ..ΕΚΒΙΑΖΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ!

Δεν έχουμε στοιχεία περί αυτού.. διότι γνωρίζουμε το ηθικό ανάστημα του ανδρός. Οι δημοσιογράφοι από τη φύση της δουλειάς τους, εμφανίζονται ως απειλητικοί, χωρίς να είναι διότι κατά βάση οι πνευματικοί άνθρωποι, δεν υπεισέρχονται σε απειλές κατά συνανθρώπων τους. Το πολύ, αν η νοημοσύνη τους, φτάσει στα όρια της από τον εμπαιγμό κάποιων αλητηρίων, τότε μπορεί και να εκστομίσουν το ..θρησκευτικό...
--Για άκουσε ρε τραγόπαπα, που κοροϊδεύεις Θεό και το ποίμνιό σου... Διότι θα σε πάρει ο διάολος...
Αυτό όμως ουδόλως μπορεί να εκληφθεί ως εκβιασμός... Εκβιασμός θα πεί τούτο:
--Άκουσε ρε τραγόπαπα ..δώσε τόσο παρά, διότι αύριο σε κάνω ρόμπα!

Επιμένουμε:  Δεν νομίζουμε ότι μακαρίτης περιέπεσε σε τέτοια επίπεδα.
Εμείς δεν νομίζουμε, αλλά εσείς μπορεί να ξέρετε περισσότερα. Θα παρακαλούσαμε για χάρη της ιστορίας, όσοι ξέρουν για τέτοια δράση, -ειδικά τον αρχιμανδρίτη σε ναό της Κάτω Κηφισιάς, και φιλαράκι του Μητροπολίτη Δαμασκηνού Διδυμοτείχου- Να μας δώσετε τα σχετικά στοιχεία, ώστε να μην αγιοποιούμε περιπτώσεις που δεν αξίζουν.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ στο: monidadias@gmail.com.. ΄Οχι δεν έχουμε κόμπλξ. Την αλήθεια αναζητούμε κι αυτή υπηρετούμε.Αδιάφορον αν η ίδια η μάνα μας ..ατακτεί. Περιμένουμε, ακόμη και τον τέως Ζακύνθου, που εμείς θεωρούμε γραφικότατο,πλην όμως και παλληκαρίσιον άνδρα! Θα περιμένουμε και θα επανέλθουμε!

 _____________________________Η ΕΙΔΗΣΗ:
  
 Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος απεβίωσε σήμερα το πρωί μετά από πολύχρονη περιπέτεια με την υγεία του. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στην κλινική Mediteraneo όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας (δύο καρκίνοι και αναπνευστική ανεπάρκεια). Ο εκδότης της "Ελεύθερης Ώρας" τις τελευταίες ημέρες είχε δεχτεί την επίσκεψη αρκετών γνωστών και φίλων, μεταξύ των οποίων και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου