Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ...Ο ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ...ΠΟΥ ΩΣ ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΝ ΛΙΩΝΕΙ!



Την γνωρίζουμε την περίπτωση του Βησσαρίωνα... Είχε πέσει πριν 7 χρόνια πολύ... καιράκι, και η Μονή γνώρισε μεγάλη επισκεψιμότητα... Μπορεί ο άνθρωπος να είναι άγιος ,αλλά ακούστηκαν και πολλά, για το βίο  και πολιτεία του Γέροντα. Το θέμα έκλεισε με επίσημη επιστημονική διάγνωση... πως το "σκήνωμα του διατηρήθηκε άθικτο εξ αιτίας της υγρασίας του χώρου όπου ήταν ενταφισμένος" Αυτό έχει μια λογική. Εκείνο που δεν  κατανοούμε, είναι που σήμερα ο οικείος Μητροπλίτης τα βάζει με τους δημοσιογράφους... Και διερωτάται αφελώς... "τώρα τι γίνεται που ο Βησσαρίων παραμένει ακόμη άθικτος;Θα το βουλώνουν οι δημοσιογράφοι;" Απαντάμε:



Τότε ήταν γεγονός η εκταφή του Βησσαρίωνα... που παρέμεινε "ολοζώντανος" εν τάφω! Εξ όσων ενθυμούμαστε αυτό ανέδειξαν τότε οι δημοσιογράφοι! Το σημερινό επίσης γεγονός είναι ότι συνεχίζει ο Βησσαρίων να ...παραμένει και σήμερα .Παραμένει ατόφιος, όπως όταν ζούσε! Ωραία!  Άλλαι μεν αι βουλαί του Υψίστου (και της φύσης) κι άλλαι των ανθρώπων. Δεν κατανοούμε την ανακοίνωση, του Μητροπολίτη Φθιώτιδος..
Τί θέλει να πεί; Το ότι ένα λείψανο παραμένει επί έτη ατόφιο, σημαίνει ότι αποτελεί και μήνυμα εξ ουρανού;..( που με τις πορδές χημικών που βγάζουν..έχουν διαλύσει κάθε ρομαντισμό και μύθο περί ουρανών;) ελπίδας κι άλλα ασυνάρτητα. Γνωρίζει ότι στην  αγιοσύνη..δεν αρκεί μόνον η αφθαρσία του λειψάνου, αλλά απαιτούνται και πολλά άλλα δείγματα -"θαύματα" που δεν έχει να προτάξει ο Άγιος Φθιώτιδος, για το συγκεκριμένο περιστατικό ...του μιναχου Βυσσαρίωνα.

Ο Άγιος Φθιώτιδος... Δέσποτα,
Μην λες υπερβολές...
Συγκρατήσουν και περίμενε!
Αν έχει, ας ..μας σφυρίξει... Αν δεν έχει να μην οικτήρει τους δημοσιογράφους... Τώρα αν θέλει ,η Μονή ή ό ίδιος κανένα "κοκκαλάκι" Αγίου, ΚΑΝΈΝΑ ΣΕΝΤΟΝΆΚΙ Ή ΚΑΜΙΆ ΖΩΝΗ,  ή "θαύματα" -και θαύμα θα πεί ό,τι δεν μπορούμε με τα περιορισμένα νοητικά μέτρα μας να καταλάβουμε- ..Αν θέλει την εμπορευματοποίηση του φαινομένου Βυσσαρίωνα... τότε το συζητάμε ... Θα γίνει χαμός, σε επισκέψεις....αλλά ..θα έχουμε και ποσοστά... ΄Ολα κι όλα !Το πάμε λεβεντόπαιδα;
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΥΣΣΑΡΙΩΝΑ τη μεγαλύτερη φίρμα. Και να δείτε τι ανθρωπομάνι θα κουβαλιέται στη Μονή Αγάθωνα!
Και κόψτε το βήχα κατά των δημοσιογράφων... Το παραμύθι βολών κατά δημοσιογράφων να κοπεί ..διότι οι δημοσιογράφοι, είναι οι μόνοι αληθινοί  ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ σε τούτη την πλάνα ζήση! 



ΘΑΥΜΑ! 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ
Θυμάστε την ακατάπαυστη ελεεινολογία και λυσσασμένη επίθεση των αντιχρίστων υποκειμένων με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, 7 χρόνια πριν; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ ΤΩΡΑ;;; Ιδού η απάντηση, από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος:


Πέρασαν επτά χρόνια από την ημέρα εκείνη που ο Θεός απεκάλυψε το θαυμαστό σημείο στην Εκκλησία, το άφθαρτο λείψανο του εναρέτου Ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Φθιώτιδος Γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου. Είναι και παραμένει κατά θεία οικονομία και ευαρέσκεια άφθαρτο και αναλλοίωτο, όπως ήταν την πρώτη ημέρα της ανακομιδής.

Που είναι τώρα εκείνοι που συνετάραξαν μέσω τηλεοράσεων το σύμπαν, υβρίζοντες και βλασφημούντες και διακηρύττοντες με κομπασμό, ότι είναι μουμιοποίηση και θα λιώσει και άλλα παρόμοια;
Ο αείμνηστος ιατροδικαστής Πάνος Γιαμαρέλλος είχε τότε ειπεί: «Εάν στο διάστημα ενός έτους δεν λιώσει, τότε να πάρετε λαμπάδες και να πάτε να τον προσκυνήσετε».
Ο Γέροντας Βησσαρίων κρίθηκε από το λαό και τιμήθηκε από το Θεό. Το άγιο λείψανό του είναι σημείο ουράνιο που ενισχύει την πίστη και την ελπίδα. Και ο χρόνος και ο τρόπος της φανερώσεως του ιερού λειψάνου του έχει την πνευματική ερμηνεία.

Μετά την δυσωδία των σκανδάλων που είχαν γίνει αφορμή χλεύης και ονειδισμού της πίστεως στα στόματα των εκκλησιομάχων, ήλθε ο Θεός να μας πει, ότι υπάρχουν άγιοι κληρικοί, άγνωστοι και ταπεινοί με χάρη και ευωδία Χριστού. Και τον καιρό που ήταν στην επικαιρότητα η καύση των νεκρών απεκάλυψε ο Θεός την αξία και αγιότητα των σωμάτων δια της αφθαρσίας του σώματος του Γέροντος Βησσαρίωνος. «Θεός ὅπου βούλεται, νικᾶται φύσεως τάξις»

Εάν οι δημοσιογράφοι εκείνοι που τότε αμφέβαλαν και ονείδισαν την Εκκλησία, είναι πράγματι υπηρέτες της αλήθειας, ας έχουν το θάρρος να αποκαταστήσουν την αλήθεια που κακοποίησαν.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Οι ασυναρτησίες Σου είναι ολοφάνερες Άγιε Φθιώτιδος! Ποιά είναι η αλήθεια σου Δέσποτα; Το ότι δεν έλιωσε η Βυσσαρίων...που δα "κρίθηκε" από τον λαό και..τιμήθηκε από το Θεό;... Δεν μας λέει το πώς... Το αν ένα πτώμα δεν λιώνει... αποτελεί τιμή...Θεού;.. Κι άρα κατά τον Γιαμαρέλο (άλλο μοντελάκι αυτός).. αφού ο Βυσσαρίων δεν λιώνει... πρέπει να τον προσκηνάμε!

Α, ναί ξέχασα να σας πω πως είχα... άλιωτη, άφθαρτη  μάνα επί 5 χρόνια και διέταξα να παραχωθεί σε ξηρό χώμα... Στο Χολαργό!΄Ετσι δέσποτα της Φθιώτιδος;  Ήταν αγία μήτηρ για μένα, αλλά ...αλλά ελιωσε τελικά με τη λύση που έδωσα! Εσείς για ποιο λόγο συντηρείτε τον ταλαίπωρο Βυσσαρίωνα... και τον έχετε σε φερετρο με τόσα ...φρου-φρου... μεταξωτά; Γιατίς 

1 σχόλιο: