Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ...ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ (Εποτροπή από 8 καρδιναλίους)ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΑΝΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ...Η συλλογικότητα είναι μια ιστορική καινοτομία!

altΟ Πάπας Φραγκίσκος συνέστησε, ήδη, Επιτροπή οκτώ Καρδινάλιων –που κατάγονται από χώρες των πέντε ηπείρων του πλανήτη, να τον «συμβουλεύει» εφεξής, στο πως ακριβώς θα ανασυγκροτηθεί η κεντρική ανωτέρα διοίκηση (η «Roman Curia») της Καθολικής εκκλησίας, ανακοινώνεται επίσημα σήμερα από την ‘Αγία Εδρα.
Στην ‘Curia’ αποδίδονται τα δυσάρεστα συμβάντα και τα σκάνδαλα που ταλάνισαν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, την θητεία του προκατόχου του παπικού αξιώματος, του Βενέδικτου ΙΣΤ’ , μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters.  Η συγκρότηση επιτροπής με τέτοια αποστολή είναι ιδέα, που ερρίφθη από το κονκλάβιο, που εξέλεξε τον πάπα Φραγκίσκο, ενημερώνει το Γερμανικό πρακτορείο από την πλευρά του.

Η εξ οκτώ καρδιναλίων επιτροπή, θα συνεδριάσει πρώτη φορά την πρώτη Οκτωβρίου φέτος, προσθέτει το ίδιο πρακτορείο. «Πρόκειται για μια Επανάσταση» στον βίο της Καθολικής εκκλησίας γράφει, στα σημερινά σχόλιά της, η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». «Σημαίνει συλλογικότητα στη διαδικασία της λήψης αποφάσεων» στην κεφαλή της Καθολικής εκκλησίας, γράφει η ίδια ιταλική εφημερίδα. (ΑΓΙΟΡΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου