Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο ΚΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣΤΟΥΡΑ ΤΟΥ:



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: "ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΟ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ"

Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria ieronimos-amvrosios
Ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών απευθύνει μέσω του ιστολογίου του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με την οποία τον προτρέπει να «εγκαταλείψει τον αναπαυτικό καναπέ και να βγει στους δρόμους».

«Σας ικετεύω ευλαβώς: Σαλπίσατε! Κηρύξατε γενικήν επιστράτευσιν! Καλέσατέ μας εις γενικήν κινητοποίησιν!» γράφει ο Μητροπολίτης στην αρχή της επιστολής προς τον Ιερώνυμο.
Όπως αναφέρει ο Αμβρόσιος «Η Γερμανική "μπότα" της κατοχικής περιόδου 1941-1944 επανήλθεν σήμερον με το πρόσωπον της λεγομένης "Τρόικας"! Νέα περίοδος λιμού έχει ενσκήψει εις την Χώραν μας. Αι ένοπλοι Δυνάμεις έχουν αποδυναμωθή» ενώ επιτίθεται και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη: «Ο ασεβέστατος Δήμαρχος των Αθηναίων διασαλπίζει, ότι Τζαμιά των Μουσουλμάνων πρέπει να ανεγερθούν και εις τα είκοσι Διαμερίσματα του Δήμου του! Η Χώρα μας, λοιπόν, εξ επόψεως θρησκευτικής αποχρωματίζεται».
Και οι ιεράρχες, όπως λέει χαρακτηριστικά «υπνώττομεν υπό τον Μανδραγόραν!».
Και σε προσωπικό ύφος απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο του ζητά «Αντισταθήτε! Εγερθήτε εκ του αναπαυτικού καναπέ της αρχιερωσύνης μας! Εξέλθετε εις τας οδούς! Καλέσατέ μας εις Γενικήν επιστράτευσιν! Ξυπνήσατέ μας εκ της ραστώνης, ήτις έχει καταλάβει ημάς τους ογδοήκοντα και έναν 81 Αρχιερείς! Σαλπίσατε το εγερτήριον σάλπισμα, δια να λάβωμεν τα Λάβαρα των ιερών και των οσίων της Φυλής μας, δια να αντισταθώμεν εις την λαίλαπα του κακού, εις την κυριαρχίαν του Διαβόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου