Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο ΕΒΡΟΣ ΘΑ ΨΗΘΕΙ... ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.. ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ.. ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.. ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ...Σταθερά το παίζουν γνωστικοί-χαμηλών τόνων- ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΧΑΤΙ ΤΟΥΣ...ΤΟ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΤΟΥΣ ..ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ! οι ειδήμονες ..ας εντοπίσουν το αίτιο!..Γιατί εκτός των άλλων οι Εβρίτες ...εκλαμβάνονται και ως ...ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!

ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ!!!

Και ειδικά ...η ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΑΣ... είναι για κλάματα, αλλά ο ηγούμενος μερίμνησε στο κονάκι του -ηγουμενείο-να έχει και air-codition... οπότε ΑΛΑΧ ..ΒΕΡΙΜ!

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την... εισβολή της ζέστης που ξεκινά από σήμερα αλλά ευτυχώς θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι την Τετάρτη. 
Η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας θα είναι η Τρίτη, όταν κυρίως στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, αλλά και σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 40 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους. 


Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα με πιο ζεστή μέρα την Τρίτη.

Ενδεικτικά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν είναι οι παρακάτω:

Τη Δευτέρα (29/07) Ιόνιο έως 37, Ήπειρο, Δυτική Στερεά έως 38, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες για σήμερα στις 09:00 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΥ
Θερμοκρασίες για σήμερα στις 09:00 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΥ
Την Τρίτη (30/07) Ιόνιο έως 38, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς. Υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Κυκλάδες 32-34, ανατολικό Αιγαίο έως 36, Κρήτη έως 35 και πιθανόν στα νότια έως 37 βαθμούς.

Τέλος, την Τετάρτη (31/07) αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο που μέχρι το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά και βόρεια θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 7 μποφόρ.

Ο Αύγουστος θα μας έρθει με θερμοκρασίες μέχρι τους 37 βαθμούς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις...

Τις ημέρες του καύσωνα, οι γιατροί συστήνουν να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη και η έκθεση στον ήλιο χωρίς καπέλο ή οτιδήποτε άλλο να καλύπτει το κεφάλι.
Τα ρούχα πρέπει να είναι λεπτά, ανοιχτόχρωμα, ευρύχωρα και βαμβακερά. Πρέπει να καταναλώνονται πολλά υγρά, όχι όμως σακχαρούχα ή ανθρακούχα ποτά. Όλες οι οδηγίες ενόψει καύσωνα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου