Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ... ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ- ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!

.Η ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς ναού ως το 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, αποτελεί σκοπό ζωής για το ζεύγος Αναγνωστοπούλου, ιδρυτών του ομώνυμου σωματείου

Ένα χρόνο μετά την εξαγγελία της Εκκλησίας της Ελλάδας, για εκπλήρωση του λεγόμενου «Τάματος του Έθνους» έως το 2021, και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνεγερσία, το μεγαλόπνοο σχέδιο φαίνεται πως «κόλλησε», εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αν και οι δωρητές Ιωάννης και Αικατερίνη Αναγνωστόπουλου επιμένουν πως δεν θα χρειαστεί ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία, για να εκπληρωθεί η επιθυμία των αγωνιστών του 1821. 



Η ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς ναού, που παρόμοιος του δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα, αποτελεί σκοπό ζωής για το ζεύγος Αναγνωστοπούλου, που το 2006 ίδρυσε το ομώνυμο σωματείο και ήρθαν πρώτη φορά σε επαφή με την Εκκλησία της Ελλάδας και τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Πρόσφατα οι δωρητές και το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Έθνους» που εκπροσωπούν, ζήτησαν με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είτε να παραχωρηθεί έκταση 50 στρεμμάτων στο Αττικό Άλσος, για την ανέγερση του ναού, είτε ακόμη να αγοραστεί από τους ίδιους. Έως σήμερα δεν έλαβαν κάποια απάντηση ούτε από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ούτε και από την Εκκλησία της Ελλάδος, που παρά την αρχική της απόφαση, σήμερα δείχνει να … «αλληθωρίζει», αφού η ειδική Επιτροπή που συστάθηκε με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ουδέποτε συνεδρίασε.

Η  περιουσία του ζεύγους Αναγνωστόπουλου ξεπερνάει τα 15 εκ. ευρώ. Πρόσφατα από την πώληση ενός «φιλέτου» στο κέντρο της Αθήνας, εξασφαλίστηκαν τα πρώτα 3,5 εκ. ευρώ που θα διατεθούν προκειμένου οι μπουλντόζες να πιάσουν δουλειά. Επιθυμία των δωρητών είναι ο ναός να ανεγερθεί στο Αττικό Άλσος, προκειμένου να είναι ορατός από παντού,  η τελική απόφαση όμως ανήκει στην Εκκλησία και στην Πολιτεία. Εκτός από τον μεγαλοπρεπή ναό, το «Τάμα του Έθνους» θα περιλαμβάνει και μεγάλο Συνοδικό Πνευματικό Κέντρου Βυζαντινής Παράδοσης και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.».

Πάντως υπάρχουν και αυτοί, που θεωρούν «πρόκληση» την κατασκευή ενός «φαραωνικού» καθεδρικού ναού στην Αθήνα, ουσιαστικά μιας σύγχρονης … Αγίας Σοφίας, ακόμη και εάν στόχο έχει το ανεκπλήρωτο τάμα των αγωνιστών του 1821, αυτές τις δύσκολες για τους Έλληνες εποχές. ««εν μιλάμε για μία ακόμη εκκλησία. Αλλά για ένα μεγαλοπρεπή ναό – ορόσημο, που θα σηματοδοτεί τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση και για το οποίο δεν πρόκειται να ζητήσουμε ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία» είχε δηλώσει παλαιότερα στο  protothema.gr ο κ.Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ακόμη αναμένει στο … ακουστικό του το «πράσινο» φως, από Εκκλησία και Πολιτεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου