Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ...

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ;


Ο ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ  ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ...
ΣΥΓΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΟΣΜΟ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ..
Θα γίνει της ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ!
Θα έχει πλάκα και προβλέπεται να σπάσει τα μούτρα του ο Τζερόνιμο!. Ο Αμβρόσιος είναι σκληρό καρύδι και έχει δικό του μπαϊράκι! Μπορεί να μοιάζει για ακραίος, αλλά κατά κανόνα ορθοτομεί.
Έχει απήχηση ο λόγος του. Ενοχλήθηκε ο κ. Ιερώνυμος και εμμέσως βρήκε την ευκαιρία να ψέξει την ενέργειά του να χτυπάνε στην έδρα του στα Καλάβρυτα, οι καμπάνες ολημερίς..Ω,ναι σίγουρα ηχορυπαίνει... αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ως γνωστόν...
 Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ήταν αυτός που προ μηνός επέλεξε να δώσει εντολή να χτυπούν όλη μέρα πένθιμα οι καμπάνες στους ναούς της Μητρόπολής του με αφορμή τότε τις πληροφορίες για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η στάση του χαρακτηρίστηκε αρκετά ακραία και τώρα ο Αρχιεπίσκοπος του στέλνει το...έμμεσο μαντάτο.

Η ουσία όμως είναι βαθύτερη. Με την κίνηση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει να σηκώνει το γάντι στις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις εις βάρος του από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας. Υπενθυμίζεται πως δεν έχουν περάσει δυο μήνες από το “μανιφέστο” Αμβρόσιου με το οποίο “καρφώνει” και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας μεταξύ άλλων πως "Η φωνή της Εκκλησίας δεν ακούγεται. Πρέπει να αντισταθεί, να εγερθεί εκ του αναπαυτικού καναπέ της αρχιερωσύνης και να ξυπνήσει από τη ραστώνη και τους ογδόντα έναν Μητροπολίτες"!

Γιατί δα έχει άδικο ο Καλαβρύτων; Αυτή δεν είναι η αλήθεια; Που είδατε να ακούγεται η εκκλησία να συμπολεμάει δίπλα στον χειμαζόμενο λαό; Αφήστε τα σισίτια στην μπάντα... ή και τους παρηγορητικούς χλιαρούς λόγους...να κάνει ο λαός υπομονή! Ποιά υπομονή μωρέ; 
΄Οταν ο αρχιεπίσκοπος συντάσσεται με τους Πασόκους κ.λ.π. Κουϊσλινγκς και χαριεντίζεται με τους μπακάληδες (LIDL)και κλωτσοσκούφηδες (Ρεχάγκελ) τι περιμένεις; Το πήραξαν οι καμπάνες του Αμβρόσιου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου