Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ;

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΓΚΑΝΙΑΣΤΙΚΆ ...
ΨΑΛΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΈΦΤΟΥΝ... ΑΛΛΑ
ΤΕΛΙΚΆ ΨΑΛΙΔΊΣΤΗΚΑΝ ...
ΤΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΊΑ ..ΚΛΕΙΣΑΝΕ!

Η ΠΟΛΥΦΕΡΝΟΣ LIDL ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΕΠΑΙΞΕ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ...ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΩΣ ΤΑΧΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ!


Υποπτευόμαστε ότι τα κωλόπαιδα οι Γερμανάραδες πιάσανε στον ύπνο τον καλό πλην αγαθό Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό! Αν κάνουμε λάθος να το πουν... Οι δυο γραμμούλες πιο κάτω, μας επιβεβαιώνουν περίτρανα. Το ερώτημα είναι γιατί η πουτανέσκα αυτή εταιρία επέλεξε το Διδυμότειχο  για να κάνει ...διαφημιστικές αγαθοεργίες; Πώς είπαμε πως λένε εκείνον τον δημοσιογράφο ΔΗΜΤΣΑ, είναι ακόμη διευθυντής της Αλληλεγγύης και φιλαράκι του Δαμασκηνού;  
      Συμπτωματικά δε η LIDL έχει τρόφιμα δεν θα μπορούσε να τσοντάρει στα εκκλησιαστικά οικοτροφεία Διδυμοτείχου, που κατέβασαν ρολά, όπως μας λέει η ιστοσελίδα της Μητρόπολης;

— Ἐκκλησιαστικά Οἰκοτροφεῖα· ἐν Διδυμοτείχῳ, Ὀρεστιάδι, Σουφλίῳ καί Δικαίοις. (Ἡ λειτουργία αὐτῶν ἀνεστάλη, λόγῳ ἐλλείψεως τροφίμων).-
ΤΗΛΕΦΩΝΑ αυτό το κοινωνικό ιατρείο έχει; Γιατί μας ρωτάνε πολλοί και δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε; 


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΊΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝΑ ΕΞΉΓΓΕΙΛΑΝ Όλα αυτά τα ευεργετικά για τους ακρίτες του Εβρου! Η lidl  έπαψε να είναι χορηγός της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ;
Κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο και φαρμακείο στη μητρόπολη Διδυμοτείχου
Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κ.Δήμτσας με τον μητροπολίτη Δαμασκηνό 
Στην στήριξη των οικονομικά αδύνατων οικογενειών στον ακριτικό Έβρο προχώρησαν από κοινού η μητρόπολη Διδυμοτείχου και ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εγκαινιάζοντας στην Ορεστιάδα μονάδα που αποτελείται από κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο και φαρμακείο.

Η μονάδα στεγάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού και Πνευματικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως, θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 350 οικογένειες.

Το ιατρείο θα είναι στελεχωμένο από εθελοντές ιατρούς παθολόγο, παιδίατρο, ουρολόγο, καρδιολόγο και οφθαλμίατρο και θα δέχεται τους ανασφάλιστους πολίτες του ακριτικού Έβρου από τις περιοχές του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και της Ορεστιάδος δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη 09.00-13.00, προσφέροντας ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα από το κοινωνικό φαρμακείο που επίσης άνοιξε τις πόρτες του.

Το κοινωνικό παντοπωλείο με την επωνυμία «Αποστολή Αγάπης» υιοθετεί τις ανάγκες των κατοίκων της ακριτικής Ορεστιάδος και εξυπηρετεί 150 οικογένειες.

Τα εγκαίνια του ιατρείου στην Ορεστιάδα τέλεσε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, παρουσία -μεταξύ άλλων- του γενικού διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνου Δήμτσα και του δημάρχου Ορεστιάδος Δημήτρη Μουζά.

«Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου σήμερα ξαναγεννιέται η ελπίδα στις ψυχές των συνανθρώπων μας που χρειάζονται αλληλεγγύη και συμπαράσταση» είπε ο κ. Δαμασκηνός και αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα των ακριτών, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες:

«Η Ορεστιάδα δεν είναι απλά η πιο ακριτική πόλη της Ελλάδος αλλά είναι και η πύλη που ενώνει τον Βορρά με την Ανατολή. Εδώ είναι τα σύνορα της Ευρώπης και αυτό ας το καταλάβουν όλοι» τόνισε ο μητροπολίτης.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι η καρδιά, η σκέψη, το ενδιαφέρον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου βρίσκεται, συνεχώς, στην ακριτική Ελλάδα, στους Έλληνες που ζουν σε αντίξοες συνθήκες.

«Στην Ορεστιάδα, με τις ευλογίες, την εργατικότητα και τις ξεχωριστές ικανότητες του Ποιμενάρχη κ. Δαμασκηνού, εγκαινιάζεται μία κοινωνική προσφορά στους ακρίτες που έχουν ανάγκη.Υποστηρίζουμε, πρόσθεσε, τις ακριτικές μας γωνιές με ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τους αδύναμους για φαγητό, γιατρό, φάρμακο, νέες τεχνολογίες για τα παιδιά και τη σπουδή τους. Οι ακρίτες είναι η καρδιά της Ελλάδας» είπε ο κ. Δήμτσας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής χρηματοδοτεί η Lidl Hellas. Το στηρίζουν επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και λειτουργεί με τη συμβολή του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου