Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..

dsc_4056ΛΑΜΠΡΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΛΓΙΟΥ κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ

26 Δεκεμβρίου 2013
Βρυξέλλες – Ιστορικές στιγμές στήν Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου. Την παμψηφεί εκλογή, στις 27 Νοεμβρίου, του νέου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρου, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά την οικειοθελή παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος, ακολούθησε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου η λαμπρή Ενθρόνιση του.
Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός στο κέντρο των Βρυξελλών, κατάλληλα διαμορφωμένος για το επίσημο γεγονός, ἠταν ασφυκτικά γεμάτος απόπολλούς χριστιανούς που ήρθαν για να δουν, να τιμήσουν, να χαιρετήσουν και να χαρούν το νέο τους ποιμενάρχη, γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους από την πολυετή και ευδόκιμη διακονία του δίπλα στον Γέροντά του κ. Παντελεήμονα του οποίου είναι και πνευματικό ανάστημα. Οι πυρετώδεις εργασίες και ετοιμασίες που καταβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεως είχαν ως αποτέλεσμα την άρτια οργάνωση της τελετής της Ενθρονίσεως.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο ο οποίος και ενεχείρισε την ποιμαντορική ράβδο στο νέο Ποιμενάρχη της Μπενελούξ ενθρονίζοντάς τον. Παρόντες ήτανεκπρόσωποι εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών: πολλοί Αρχιερείς διαφόρων δικαιοδοσιών, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο, ο Καρδινάλιος κ. Godfried Danneels, ο Αποστολικός Νούντσιος στο Βέλγιο, άλλοι υψηλοί εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών, κληρικοί και λαϊκοί, από τους οποίους κάποιοι από την Ελλάδα και από άλλες Χώρες που ήλθαν ειδικά για να τιμήσουν τον νέο Μητροπολίτη Βελγίου, Μοναχοί από το Άγιον Όρος και από αλλού, οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου από την Ολλανδία και άλλοι πολλοί.
Αξιοσημείωτες οι παρουσίες του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Αδαμαντίου Αυγουστίδη ως προσωπικού απεσταλμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Αχαΐας κ. Αθανασίουπου εκπροσωπούσε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολλών Αρχιερέων της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως της Μπενελούξ, και εκπρόσωπων του Βελγικού κράτους.


dsc_4066

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου