Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΕΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ! Και οι ντόπιοι Δημοτιανοί , όπως πάντα ...ροχαλίζουν! Αμ Δε...ΟΧΙ για πολύ ακόμη!Γαλαζοβράκηδες !

ΕΝΑΣ ΛΙΑΝ ΑΤΥΧΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (τμήμα Βορείου Ελλάδας) ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ μας που βγάλαμε χθες, ως εξής:



ΣΠΗΛΑΙΑ: το μεγαλο εγκλημα για το Διδυμοτειχο, που κρατάει μισόν αιώνα... λόγω επάρκειας των τοπικών φορέων!



.
TA ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: ΜΙΑ 

ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙ 

ΜΙΣΟΝ ΑΙΩΝΑ… (ΑΦΕΡΙΜ...)

ΛΑΒΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ...ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε Β.Ελλάδας..κ. Γ.Λαζαρίδη και παραμιλάμε ακόμη:

Η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία να σας υπενθυμίσω ότι στελεχώνεται από μη αμειβόμενο ερευνητικό και εξερευνητικό δυναμικό από το 1950 που ιδρύθηκε και το έργο που προσφέρει στην εξερεύνηση και μελέτη των ελληνικών σπηλαίων είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Επομένως, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχετε κάνει καλύτερη έρευνα, προτού αποφασίσετε να αναφερθείτε στην ΕΣΕ κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Τα αρχεία μας είναι ανοιχτά στους ενδιαφερόμενους και τα μέλη ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις για παροχή βοήθειας, έρευνας ή κατάρτισης. Τα δημοσιευμένα στο Δελτίο της ΕΣΕ άρθρα σχετικά με τα σπήλαια του Έβρου, βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας. Επίσης, με την ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι στη Θράκη τουλάχιστον το Τοπικό Τμήμα Βόρειας Ελλάδας της ΕΣΕ έχει δραστηριότητα μέχρι και τώρα. Αν θέλετε να πείτε κάτι πείτε το, αλλά για λόγους δεοντολογίας και ηθικής μη δημιουργείται λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες σας. Είναι εξαιρετικά προσβλητικό για έναν επιστήμονα που εκτελεί κοινωνικό έργο και προσφέρει αμισθί στον τόπο του να τον κατηγορείται ότι εσκεμμένα αποκρύπτει στοιχεία ή να αναρωτιέστε "Ποιες δυνάμεις τους εμποδίζουν να κάνουν ως επιστήμονες το καθήκον τους". Αυτά δυστυχώς δεν είναι και τα μόνα σημεία που μου αφήνουν την εντύπωση ότι το άρθρο σας είναι επιπόλαια συνταγμένο.
Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για περισσότερες πληροφορίες.
Γ. Λαζαρίδης
Γεωλόγος MSc
Πρόεδρος ΕΣΕ ΤΟΤΒΕ

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ:
1) Γνωρίζουμε άριστα ότι οι ενασχολούμενοι με την Σπηλαιολογική Εταιρία Ελλάδας, είναι: 1) Ερασιτέχνες,και βασικά άτομα ψαχνόμενα για να γιομίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με κάτι που τους ευχαριστεί... Περίπου χαβαλέ, εκδρομική και χομπίστικη κατάσταση. Δεν τους κακίζουμε ασφαλώς, αλλά αντίθετα τιμούμε τις ενασχολήσεις τους , τις ερασιτεχνικές σε τέτοιον τομέα!
2) Καλώς ή κακώς η ΕΣΕ είναι ο μόνος σοβαρός φορέας που ασχολείται με τα σπήλαια, από εποχής της φλογισμένης Πετροχείλου, η οποία πρωτοπόρησε στην εποχή της.
3) Κι ασφαλώς δεν έχουμε την παραμικρή αντιδικία με τη Σπηλαιολογική εταιρία, το έργο της οποία σεβόμαστε, ακριβώς διότι οι δράσεις των μελών της  γίνονται από πνεύμα εθελοντισμού  
4) Δεν καταλαβαίνουμε με ποια γαλόνια ο εν λόγω γεωλόγος κ. Λαζαρίδης  μας ...υποδεικνύει πως...θα έπρεπε τουλάχιστον να έχετε κάνει καλύτερη έρευνα,!!!
Δηλαδή πιο καλύτερη έρευνα για τα σπήλαια του Διδυμοτείχου, έχει δει πουθενά αλλού; Τα συντριπτικά ντοκουμέντα -μισού αιώνα- το πιστοποιούν! Δηλαδή ο εν λόγω γεωλόγος θα έκανε πληρέστερη δημοσιογραφική έρευνα; Μπορεί ο άνθρωπος να είναι ταλέντο... Δεν έχει παρά να μας το αποδείξει! Εις τι θίγετε με τη δική μας δουλειά, ώστε να έχει το θράσος να μας υποδεικνύει και πως δα πρέπει να τη διακονίσουμε;
5) Προχωράει πιο πέρα ο αγενής σπηλαιολόγος: Μιλάει και για δεοντολογία (κούνια που τον κούναγε-γνωστή η πιπίλα...): για λόγους δεοντολογίας και ηθικής μη δημιουργείται λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες σας. Αει στο καλό! Τι πρεμούρα έχεις; με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, που είναι δικό μας τιμάριο... Κοίτα τη γεωλογική δεοντολογία, αν έχετε βέβαια.... Εξυπνάκια!
Ρε φιλαράκο, ποιές λανθασμένες εντυπώσεις 
μεταδίδουμε στους αναγνώστες μας; 
Δηλαδή δεν υπάρχουν ΣΠΗΛΑΙΑ σημαντικά στο Διδυμότειχο; ..Μα αυτά είναι καταγεγραμμένα προφανώς και προ γεννεσεώς σου... και παραμιλάς; Προς τι...
Αντί για το ογκώδες υλικό που σου δώσαμε να ευχαριστείς, ευτυχισμένος, επιδίδεσαι σε κοτσανολογίες, ΓΙΑΤΙ; Δεν σας ενδιαφέρει σπηλαιολογικά.;.. Τα μέλη σας ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕΛΗ , υπό την αθάνατη Πετροχείλου,  που έκαναν το 1962-63 έρευνες στο Διδυμότειχο ...μαλακιζόντουσαν; Χριστέ και κύριε!  Γιατί μωρέ έγραψες αυτό το χαζό κείμενο; 
Γι αυτό και δεν κάνεις κουβέντα για την ταμπακέρα; 
Γι αυτό και η ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ... δεν αναφέρεται πουθενά για την ύπαρξή τους...; ΄Οταν η ίδια τα ερεύνησε και τα δημοσιοποίησε σε δικό της ΔΕΛΤΙΟ... τα σπήλαια Διδυμοτείχου! Δεν ξέρουμε για ποιούς λόγους η ΕΣΕ θαύει επί μισόν αιώνα το έργο της Πετροχείλου και Γιάννη Ιωάννου... Είναι δυνατόν να έχουν χαθεί τα αρχεία σας; Πως είναι δυνατόν, κ. Λαζαρίδη και η ΕΣΕ να σφυρίζει, όπως εσύ σφυρίζεις στο αφελές κείμενό σου; 
Μήπως δε ισχύει αυτό που γράφουμε .. πώς δα κάποιοι υψηλά ιστάμενοι ( εσείς και ασφαλώς δεν είστε υψηλά ιστάμενος, αλλά η τελευταία  τρύπα της φλογέρας, όπως αποδεικνύεται εκ του κειμένου σας) που έδωσαν εντολή να θαφτεί το θέμα των σπηλαίων του Διδυμοτείχου, όταν μάλιστα υπάρχει εκτίμηση σοβαρού καθηγητού Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης που λέγει " στο Διδυμότειχο υπάρχουν τα περισσότερα σπήλια στον κόσμο, τα οποία ακόμη μπορεί να ανατρέψουν και τα όσα πρεσβεύουμε σήμερα για την ιστορία;"
Εκείνο που σας συνιστούμε  επί του παρόντος είναι πως για την τιμή των όπλων της η ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΣ .( μας είναι παντελώς αδιάφορο αν τα μέλη τους δουλεύουν αμισθί, ή για τη ψυχή της μάνας τους) .να φροντίσει να μνημονεύει τουλάχιστον τα σπήλαια Διδυμοτείχου, που η ιδία με μέλη της εξερεύνησε...!
Διαφορετικά θα μάθουμε ποιός πούστης εξ άνωθεν ...(έχουμε στυγκεκριμμένες καταγγελίες από ντόπιους)  έδωσε εντολή η περίπτωση  των σπηλαίων Διδυμοτείχου να ταφεί!..Παραχωθεί!
Είναι δε άξιον απορίας που η Σπηλαιολογική εταιρία ...σας ..παρά τις έρευνές της... δεν ηθέλησε επί μισόν αιώνα να συνεχίσει το έργο της στο Διδυμότειχο!! Θα έχει πλάκα ,κύριε Λαζαρίδη, να μας πείτε ότι κι εσάς ή άνωθεν εξουσία...σας φίμωσε! 
Τα υπόλοιπα,αξιότιμε κ. Λαζαρίδη, γεωλόγε, αναμείνατε...Θα μπούμε σε βαθειά ...νερά, που εκφεύγουν των ερασιτεχνικών δυνάμεών σας... 
Σας ευχαριστούμε εγκάρδια για τους σχολιασμούς σας... Ανοίγετε νέους ορίζοντες!.
H MONIDADIAS-NEWS! ( Χτυπάμε καμπάνες και τις αθλιότητες όπου τις.. απαντούμε).

2 σχόλια:

  1. O αξιότιμος κ. Λαζαρίδης, όπως διαβάζω αναφέρεται πως τα σπήλαια Διδυμοτείχου υπάρχουν στα ΔΕΛΤΙΑ της ΕΣΕ.στην ιστοσελίδα τους, αν και πουθενά αλλού στά άλλα κεφάλαια του ιστοτόπου της, δεν γίνεται η παραμικρή μνεία.. Τέλος πάντων, θα επιθυμούσα να κάνω μία πρόταση προς την ΕΣΕμ το μεγάλο έργο της οποία εκτιμώ.Τους προσκαλώ να έλθουν στον Έβρο να ερευνηήσουν και το παραχωμένο σπήλαιο της Βούβας και τον ακόμη ανεξερεύνητο σε βάθος ΚΑΛΑΙ! Θα χρηματοδοτήσω το έργο τους
    Στείλτε εκδήλωση ενδιαφέροντος στο monidadias@gmail.com κι αμέσως θα σας δώσω τηλέφωνα μου για επικοινωνία. Ευχαριστώ
    Με κάθε τιμή
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΎΡΙΕ ΚΕΧΑΓΙΑ,
      ΤΟ ΣΠΉΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΆΛΗΣ ΒΟΎΒΑΣ ΈΧΕΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΘΕΊ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ "ΦΥΣΙΟΛΆΤΡΕΣ ΟΡΕΙΒΆΤΕΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΌΓΟΙ" ΤΟ ΕΤΟΣ 2007, ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΈΝΟΙ ΑΠΌ ΚΆΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΌ Ή ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ.
      Μέλος της ομάδας εξερεύνησης του Σπηλαίου.

      Διαγραφή