Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΑ...ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑ-ΛΑ-ΛΑ...ΑΛΛΑ ΑΓΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ Δ.Ο.Σ ..τι έγινε με εκείνο το λαδάκι από την εικόνα της Παναγιάς της Μονής Δαδιάς, που ζήτησε ανάπηρος κυρία από τη Κύπρο... Θα το στείλετε; Γιατί κάνετε το κορόϊδο; Η Μονή είναι κεκλεισμένων των θυρών... Θα πρέπει να στείλουμε κατσαπλιάδες για νά πάρουμε από το καντήλι ένα μπουκαλάκι λάδι; Εκεί στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου, έχετε κάποιο πρόβλημα;... Όχι για να ξέρουμε ..πως θα αντιμετωπίσουμε τις ψευτιές σας!


ΣΑΝ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:


ΕΞΗΓΗΣΗ:Λένε ψέματα
οι ιερεiς-ιεράρχες; Κατά την Bίβλο… υπάρχει το σημαντικόν: ΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙΣ μαρτυρίαν ψευδήν κατά του πλησίον σου! Αλλά το ψεύδος στις άλλες διαστάσεις του, φαίνεται ότι δεν απαγορεύεται…Δια ροπάλου!
Κάτω υπό την έννοια αυτή το ορθόδοξον Ιερατείο… ξεσαλώνει σε ψεύδος. Οι ιερωμένοι μας ψευδολογούν νυχθημερόν… με την μεγαλύτερη άνεση. ..Για ασήμαντα θέματα αλλά ψευδολογούν! Ο δε απλός πιστός ξύνει την κεφαλή του, διότι τουλάχιστον από αυτούς προσδοκούσε αλήθειες…
Χαιρέτα μας τον πλάτανο… Ναι ο κλήρος ψευδολογεί την σήμερον ημέρα… Και συνήθως για ασήμαντα θέματα… Αλλά ψευδολογεί! Κάθετο κι αδιάψευστο αυτό!
MONIDADIAS-NEWS




Αρχομένου του μηνός Φεβρουαρίου…


IMG_4305
Αρχομένου του μηνός Φεβρουαρίου, το Σάββατο 1η του μηνός, στην παραμεθόρια κωμόπολη των Δικαίων τιμήθηκε με παραδοσιακό τρόπο η μνήμη του ιαματικού και θαυματουργού Μεγαλομάρτυρος αγίου Τρύφωνος, του προστάτου των αμπελουργών και των μπαξεβάνηδων (κηπουρών). Στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, ο οποίος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ναού π. Αναστ. Δεφελούδη, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και μίλησε επί του αγιογραφικού χωρίου «ὁ ὑψῶν ἑαυτόν ταπεινωθήσεται καί ὁ ταπεινῶν ἑαυτόν ὑψωθήσεται», λαμβάνοντας αφορμή από το συναξάρι του τιμώμενου αγίου. Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν ο Βουλευτής Έβρου Μαρ. Ουζουνίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ. Μουζάς και ικανό εκκλησίασμα.
Την Κυριακή, 2 του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., εορτή της Υπαπαντής, τιμήθηκε το ιερό πρόσωπο της ΜΗΤΕΡΑΣ, όπως από πολλών δεκαετιών έχει καθιερωθεί από την τοπική μας Εκκλησία. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου ιερούργησε ο επιχώριος Αρχιερεύς, ο οποίος στο τέλος τιμώντας τέσσερις μητέρες, που τα παιδιά τους είναι αφιερωμένα στο Θεό και μονάζουν σε Μονές του Αγίου Όρους και σε γυναικεία μοναστήρια της Ελληνικής επικράτειας, μίλησε για την αφιέρωση στο Θεό και την αξία της. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκ. Πατσουρίδης και πολυπληθές εκκλησίασμα.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιττα του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος. Στην εκδήλωση κλήθηκε και μίλησε με θέμα∙ «Η Βυζαντινή Μουσική στη λειτουργική πράξη της Εκκλησίας μας» (ιστορικές διαδρομές, ήθος και αξία) ο Μουσικολογιώτατος κ. Χαρ. Μουζουρίδης, Πρωτοψάλτης και Θεολόγος, πρώην Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑΣ: Ο Άγιος Διδυμοτείχου πόσες ώρες δαπανά για να στήνει τις ειδήσεις του ιστοτόπου της Μητροπολης, ...διόρθώνοντας κείμενα και επιλέγοντας τις αναρίθμητες φωτογραφίες και ποιές πρέπει να αναρτήσει; Πολύ ωραία... αλλά δεν έχει 5 λεπτά να αφιερώσει για το αίτημα μιας ανάπηρης από την Κύπρο, που ζητάει ένα μπουκαλάκι λαδάκι από την Παναγιά της Μονής Δαδιάς ...που άγνωστον διατί υπάρχει ...αφού είναι μόνιμα αδειιανή;
--Ρε θα μας πάρει ο διάολος τελικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου