Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ... ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΙΏΔΗΣ κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ...που το ξεθάβει και ΟΡΘΩΣ, το αναδκνειει!!

Κυρίλλεια 2014

IMG_7569
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Τη μνήμη του ιερομάρτυρος αγίου Κυρίλλου του Στ΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, τίμησε η τοπική μας Εκκλησία, την Κυριακή του Αντίπασχα, στο Πύθιο, όπου και ο τάφος του, και στη Νέα Ορεστιάδα, με σειρά λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων υπό το τίτλο «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ 2014».
Ο άγιος απηγχονίσθη στην Αδριανούπολη την 18η Απριλίου 1821, λίγες μέρες μετά από τον απαγχονισμό του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄ στην Κωνσταντινούπολη. Ο ιερομάρτυς Κύριλλος, πατριάρχευσε από το 1813 έως το 1818 και έκτοτε παρέμενε εφησυχάζων στην γενέτειρά του την Αδριανούπολη. Συνελήφθη εκεί από τις τουρκικές αρχές μαζί με άλλους κληρικούς και πρόκριτους την Κυριακή του Θωμά και την επομένη κρεμάσθηκε στην είσοδο της Μητρόπολης. Το νεκρό πτώμα του το έρριξαν οι δήμιοι στον Έβρο και το περισυνέλεξαν οι χωρικοί του Πυθίου και το ενταφίασαν μυστικά στο χωριό τους.

Ο Σεβασμιόατατος Ποιμενάρχης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς με την ευκαιρία  της μνήμης του αγίου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής του Αντίπασχα στον Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυθίου και εν συνεχεία προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος του αγίου μέχρι τον τάφο του, όπου ανεπέμφθη δέηση, παρουσία των αρχών και πλήθους πιστών.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος και στη συνέχεια προέστη της λιτανεύσεως της εικόνος του αγίου και ευλόγησε τους άρτους. Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων ετέθησαν σε προσκύνημα επιτραχήλιο, επιμάνικα και σταυρός του αγίου, που φυλάσσονται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.
ΣΗΜEΙΩΣΗ ΤΗΣ MONIDADIAS-NEWS  Ε, ΨΙΤ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ  ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΥΤΟΥ..Κόψτε τα του "ποιμενάρχη μας"... Μήν τον γλύφετε τόσο... Θα παλαβώσει ο άνθρωπος... Σας το έχουμε ξαναπεί. Εσείς μεν να έχετε ..υποτακτική ..συνείδηση... -δικαιωμά σας- ΄Ομως ειδησεογραφικά ΕΙΣΤΕ ΦΑΛΤΣΟ. και επειδή αδόξως ποιείτε και τον "δημοσιογράφο"... κατ΄εντόλη του Δεσπότου ημών... αλλά είναι αδόκιμος η χρήση των  "μας".. περί του δεσπότου .."μας". Το ορθόν είναι και εφόσον η μνεία του Αγιου της Μητρόπολης είναι αναγκαία,  να εμφανίζεται ...ο λεγάμενος "Άγιος " Δεσπότης  ουδέτερα κι όχι με το μαλακοειδές "μας"... 
Δυστυχώς ο δεσπότης σας... ( κι ΟΧΙ ...ΜΑΣ) κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, δεν μπορεί να αρθεί στα ύψη που ταιριάζουν στο λειτούργημά του... και επιτρέπει  μαλακίες στη σύνταξη τέτοιων χαζών ΔΕΛΤΙΩΝ ..ΤΥΠΟΥ... 
Και τα ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΥΤΑ...έχουμε επισημάνει ..από πολλού δυστυχώς! ..Aπλά ο τύπος εκ ΧοΛαργού... ΜΊΣΤΕΡ ΔΑΜΑΣΚΝΟΣ αργεί και ..δεν καταλαβαίνει... και χαζοχαίρεται με τις ασυναρτησίες των συντακτών των Δελτίων... που ..ασυστόλως ..ΕΚΔΙΔΕΙ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου