Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Απαγόρευσαν στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα την είσοδο στην Ουκρανία

IMG 1397
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Απαγορευτικό έβαλαν οι Ουκρανοί στον Πρόεδρο του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, τον οποίο απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης μετέβη στην Ουκρανία προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς των 75ων γενεθλίων του Μητροπολίτη του Ντνετρόπετροφσκ κ. Ειρηναίου.

Οι ουκρανικές Αρχές τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της πόλης και του έδωσαν γραπτή εντολή ότι απαγορεύεται να εισέλθει στη χώρα, χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.
«Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων έφτασε στο αεροδρόμιο του Ντνετρόπετροφσκ στις 9 Μαΐου για να λάβει μέρος στους εορτασμούς του ιωβηλαίου του αξιότιμου ιεράρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σταμάτησε στον έλεγχο των διαβατηρίων. Επειτα από μακρά αναμονή εδόθη στον επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας επίσημη γραπτή ενημέρωση ότι απαγορεύεται η είσοδός του στην Ουκρανία, χωρίς να αναφέρεται η αιτία της απαγόρευσης», αναφέρει το τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Μετά από την εξέλιξη της επίσκεψης ο Μητροπολίτης Ντνετρόπετροφσκ μετέβη στο αεροδρόμιο, όπου και έλαβε από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα το παράσημο του Αγίου Πρίγκιπα Δανιήλ τκαι τα συγχαρητήρια του Πατριάρχη Μόσχας.
Τέλος ο κ. Ειρηναίος απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για το παράσημο, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του για την απαγόρευση της εισόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου