Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ. Περίπτωση εξανθρωπισμου του ανθρώπου δεν υπάρχει εις τον αιώνα τον άπαντα ...όσοι Χριστοί κι αν κατέβουν!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ-ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ!

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέδωσε δικαιοσύνη και αποφάσισε την οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα, 49χρονου δικαστή που υποχρέωνε το 5χρονο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε, αμετάκλητα, να τεθεί εκτός δικαστικού σώματος ο 49χρόνος, πρώην Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων, Ε.Π. ο οποίος υποχρέωνε -σύμφωνα με την δικογραφία- τον , τότε 5χρόνο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Ο εν λόγω τέως δικαστικός λειτουργός εξέτισε την ποινή της κάθειρξης των 6 ετών στις φυλακές της Χαλκίδας που του είχε επιβληθεί για την πράξη αυτή.
Ο τέως δικαστικός λειτουργός, τον Φεβρουάριο του 2012, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση».
Η υπόθεση έγινε γνωστή, όταν το 2001 η πρώην σύζυγός του Ε.Π. κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για αποπλάνηση του ανηλίκου παιδιού τους.
Ο επίμαχος Πρωτοδίκης, σύμφωνα με τη δικογραφία ,υποχρέωνε το 5χρόνο, τότε, γιο του, όταν τον φιλοξενούσε σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος, να του ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντας του, μεταξύ άλλων, πως αν δεν δεχόταν «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό», ενώ τον υποχρέωνε ακόμη και εκβιαστικά (με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ.), να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.
Μετά την καταδίκη του άσκησε αναίρεση στο 'Αρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημά του, ενώ, στην συνέχεια, ζήτησε από τον 'Αρειο Πάγο την επανάληψη της ποινικής διαδικασίας, αλλά το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο, απέρριψε και πάλι την αίτησή του.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο τέως δικαστικούς λεπτουργός υποστήριξε ότι υπήρξε σκευωρία της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, ενώ ανέφερε ότι το παιδί του αντιμετωπίζει προβλήματα αντιληπτικής ανικανότητας.
Ανέφερε επίσης, κατά την ακροαματική διαδικασία στο ΣτΕ, ότι πλανήθηκαν τα ποινικά δικαστήρια της πατρίδας του, κάτι, που είχε ως συνέπεια να παραβιαστεί το δικαίωμα της δίκαιης δίκης, που προστατεύεται και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, αλλά και άλλες διατάξεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου .
Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν στην απόφαση της Ολομέλειας ότι μετά την αμετάκλητη ποινική καταδίκη του σε κάθειρξη 6 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 χρόνια, η «τυχόν παραμονή του στην υπηρεσία θα έθιγε σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και θα καθιστούσε αδύνατη την άσκηση των δικαστικών του καθηκόντων».
Έτσι, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι: «ο Ε.Π. πρέπει να παυθεί οριστικώς», ενώ απέρριψε το αίτημα του πρώην Πρωτοδίκη να ανασταλεί η διαδικασία ενώπιον του ΣτΕ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), στο οποίο έχει προσφύγει.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν το αίτημα αναστολής της διαδικασίας με το επιχείρημα ότι το ΕΔΔΑ δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ακυρώσει ή να αναιρέσει απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου