Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ..ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ... ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

Ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας “γλύτωσε” από το Άγιον Όρος – Θερμή υποδοχή από τους μοναχούς 


image

Στην πρωθυπουργική κολυμβήθρα του Αγίου Όρους “εμβαπτίστηκε” σήμερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας την “παράδοση” όλων όσων τελικά κατάφεραν να διατελέσουν πρωθυπουργοί της Ελλάδας…

Ωστόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια άλλη εκδοχή λέγοντας, «Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι».
Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στην διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Άθω ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας.
Στη σύντομη ομιλία του στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητας, μετά την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν ο Πρωτεπιστάτης Συμεών Διονυσιάτης, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και οι Αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών, ο κ.Τσίπρας σημείωσε την σημασία στήριξης του Αγίου Όρους από την Πολιτεία.
image (3)
Όπως είπε υπάρχουν κοινές αντιλήψεις αλλά και πολλά στοιχεία της Αγιορείτικης ζωής από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν.
Oι Αγιορείτες πατέρες ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για την στήριξη που τους προσέφερε στα αιτήματά της Ιεράς Κοινότητας για την φορολογική αντιμετώπισή της Μοναστικής Πολιτείας.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η πανίερη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί». Αφού ο Πρωτεπιστάτης π.Συμεών Διονυσιάτης του μίλησε για την ιστορία του ναού ο κ.Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στον Ιερό όπου και η πανίερη εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου