Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ....

31 Αυγούστου -ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΝΑΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Ιερός Ναός Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου Κένυας

Εμεις αγαπάμε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Την παρακολουθούμε από τα πρώτα βήματά της ( 1961) με πρωταγωνιστή τον τότε διάκο Αναστάσιο Γιαννουλάτο, σήμερα από τους σημαντικότερους ΄Ελληνες ιεράρχες, Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας. ΄Εκανε σημαντικότατο έργο στην Αφρική... Κατά την πορεία το πνεύμα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, υιοθέτησε και ο σπουδαίος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Μακάριος, που βοήθησε αποφασιστικά στην έντονη παρουσία της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρο... Και δεν είναι τυχαίο που η παρακάτω είδηση... φέρει και το όνομα ΜΑΚΑΡΙΟΣ... 
Το πρωί της 29ης Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος τέλεσε τα εγκαίνια του πρώτου Ορθόδοξου ναού στο όνομα του, μόλις πρόσφατα, ανακηρυχθέντος Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στη φυλή των Νάντι, ανάμεσα σε πελώριους βράχους, βουνά και πλούσια τροπική βλάστηση, ακριβώς εκεί, που στο βάθος φαίνεται η περίφημη λίμνη Βικτώρια.
Η τελετή άρχισε με τα προκαταρκτικά και τη λιτανεία των τιμίων λειψάνων. Ακολούθησε το μύρωμα του ναού και, αμέσως μετά, άρχισε η θεία λειτουργία, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ιερέων, όχι μόνο της φυλής των Νάντι αλλά και από άλλες φυλές της Κένυας.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!
Συγκινητικά γεγονότα!


ph2

Φιλιππίνες: Εκεί που ανατέλλει η Ορθοδοξία

Μια θαυμαστή ιστορία για το πώς πριν από 25 χρόνια η Ορθοδοξία έφτασε στη μακρινή χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού αλλά και το πώς εξελίχθηκε από τότε
Μασάι

Ένας απροσδόκητος θάνατος στους Μασάι

Πριν από 2 μήνες  
Είναι γεγονός ότι τα έθιμα της κηδείας διαφέρουν από τη μια φυλή στην άλλη. Οι περισσότερες φυλές δίνουν την εντύπωση ότι ο θάνατος είναι ένα γεγονός μεγάλης χαράς. Οι Μασάι όμως ήταν τελείως διαφορετικοί…
Τουρκάνα

Μια Ορθόδοξη ενορία στην έρημο της Τουρκάνας

Πριν από 2 μήνες  
Μετά και τα εγκαίνια του δεύτερου Ιερού Ναού του Αποστόλου Πέτρου στην περιοχή, οι Ορθόδοξοι Τουρκάνα προχωρούν με μεγαλύτερη αισιοδοξία προς το μέλλον.
Ομαδικοί γάμοι μετά από βάπτιση στο Μπουρούντι

Προκλήσεις για το μέλλον της Ιεραποστολής

Τέσσερις ιεροί ναοί, ένα σχολείο και χιλιάδες κατηχούμενοι και πολλά όνειρα για το μέλλον αποτελούν την καθημερινότητα της Ιεραποστολής στο Μπουρούντι και τη Ρουάντα. Διαβάστε μια σύντομη ξενάγηση από τον επίσκοπο Ιννοκέντιο.
Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης

Διδάσκoντας στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Κονγκό

Είναι Πανεπιστήμιο, βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και βγάζει 140 πτυχιούχους κάθε χρόνο. Όχι, δε βρίσκεται στην Ευρώπη, ούτε στην Αμερική. Βρίσκεται στην Κινσάσα του Κονγκό και περιλαμβάνει Θεολογική Σχολή και Σχολή Πληροφορικής. Ήδη αποφοίτησαν οι πρώτοι θεολόγοι, που θα οργώσουν τα πονεμένα χώματα της Αφρικής, για να διαδώσουν το μήνυμα του Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου