Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΝΑΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΔΑΥΙΔ... ΚΟΙΝΟΣ ΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ! Μπουρδολογεί βεβαίως, αλλά δεν το ξέρει!

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος VS Καλλαβρύτων Αμβρόσιος: Άναψαν τα αίματα για το πατριαρχείο.



Μια σύγκρουση, σύμφωνα με το pentapostagma.gr, προδιαγεγραμμένη. Μια κόντρα αναπόφευκτη. Δύο ιεράρχες, με πύρινο λόγο και θέσεις γνωστές, αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο λόγος για τους Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Καλαβρύτων Αμβρόσιο.
Η συνεδρίαση της Ιεραρχίας πήρε σήμερα, από
τη πρώτη της κιόλας μέρα, κυριολεκτικά «φωτιά», ενώ βαριές κουβέντες «εκτοξεύθηκαν» και από τις δύο πλευρές. Αφορμή στάθηκε το προχθεσινό κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη αναφορικά με τη δήλωση του ότι επιθυμεί να αποκόψει τις «Νέες Χώρες» από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρει η romfea.gr, όταν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κατηγόρησε το προχθεσινό κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων (Καλαβρύτων Αμβρόσιος: O Βαρθολομαίος προβάλλει ενώπιον μας ως Ερντογάν Νο 2) και μας προετοιμάζει για το μεγάλο εθνικό έγκλημα που έχει στο μυαλό του!) ως «επαίσχυντο» και ότι «ρίχνει βαριά τη σκιά του στην σημερινή συνεδρίαση», ενώ καταλόγισε στον ίδιο «παραλήρημα κακότητας» και «σπορά διχασμού».
«Βλέπει φαντάσματα και σκιαμαχεί με ποιον; Με τι; Το σκέφτηκε άραγε; Την περασμένη εβδομάδα ζήσαμε στη Θράκη τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού και αγάπης του ποιμνίου μας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τόσο ο θεσμός, όσο και το πρόσωπο είναι υψηλά στη συνείδηση μας και στη ψυχή του λαού μας. Αυτό το παραλήρημα της κακότητος του κείμενου του Αγίου Καλαβρύτων φέρνει διχασμό στην Ορθοδοξία και στην Ιεραρχία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Αλεξανδρουπόλεως.
Μάλιστα, ο κ. Άνθιμος ζήτησε να μην συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, αφού «η συζήτηση ενός τέτοιου κατάπτυστου κείμενου θα αποτελεί μομφή για την ιστορία της Ιεραρχίας μας». Και προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω,απαίτησε τη δημόσια αποκήρυξη του αισχρού δημοσιεύματος, «ειδάλλως», όπως είπε «η σιωπή μας θα σημαίνει συνενοχή».
...Για να καταλάβετε δηλαδή το νιονιό αυτού του δημοκράτη πνευματώδους εβραιο-βασιλέως του ΄Εβρου! Ζητάει και απαγόρευση κειμένων... Και παριστάνει και τον εκπρόσωπου του Θεού!  
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ... ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ... φιλακόλουθε ..΄Ανθιμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου