Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΧΟΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΧΑΖΩΝ ΔΙΑΔΟΣΕΩΝ... ΡΕ..Όποιος έχει κάτι συγκεκριμένο κι αν έχει μπατζάκια ας το καταγγείλει..ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΛΟΧΤΑ! ΑΜΑΝ!.

Μέγας σάλος στην Αλεξανδρούπολη!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ!

Λάβαμε το παρακάτω κείμενο γνωστής Κυρίας και τακτικής αναγνώστριας μας που λέγει τα εξής:

Ενα ανώνυμο κείμενο κατά του Μητροπολίτη Ανθίμου, αναστατώνει την κοινωνία και διχάζει το λαό!
• Ψήφισμα συμπαράστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Εδώ και ημέρες η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και η εκεί τοπική κοινωνία, διέρχεται την δική της Μεγάλη Τεσσαρακοστή με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που κάθε άλλο παρά συνάδει με το χριστιανικό πνεύμα της Εκκλησίας.


Αιτία για αυτή την αναστάτωση στάθηκε η κυκλοφορία ενός πολυσέλιδου κειμένου, ανώνυμου συγγραφέα, με ακατανόμαστες φήμες κατά του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου και του στενού περιβάλλοντός του.
Μέσα από το πολυσέλιδο αυτό κείμενο, όπως λένε όσοι το έχουν διαβάσει, στολίζουν πατώκορφα –και είναι και ψηλός– τον Μητροπολίτη Ανθιμο και δημιουργούν μία δυσώδη και εντελώς ακατάλληλη ατμόσφαιρα για την Εκκλησία και ειδικά για την περίοδο που διανύουμε!
Δεν έχουμε δεί ακόμη το κείμενο αυτό, για να σχηματίςουμε πλήρη εικόνα και προσωπική άποψη,αλλά συνάδελφοι που το διάβασαν, το θεωρούν καταδεφαστικό της προσωπικότητας του Ιεράρχη, αφού άπτεται προσωπικών θεμάτων και μάλιστα ηθικής φύσης!

Και όπως είναι φυσικό να συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, οι φήμες αυτές έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και να προκαλούν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα!
Μετά απο τέτοιες φήμες δεν είναι εύκολο να μείνει ανεπηρέαστος παριστάνοντας οτι δεν συμβαίνει τιποτα!
Ωστόσο ενώ πρόκειται για ανώνυμο κείμενο και σπερμολογικές φήμες, έχει αναπτυχθεί ένα επίσημο κίνημα συμπαράστασης υπέρ του Μητροπολίτη, στη δοκιμασία που διέρχεται! Η αρχή έγινε από μία ιστοσελίδα της περιοχής iΘΡΑΚΗ, η οποία στην προσπάθειά της να συμπαρασταθεί στον Μητροπολίτη στη δυσκολία που διέρχεται, χρεώνει το όλο θέμα σε μία δήθεν οργάνωση, που θέλει το κακό του Μητροπολίτη και κινείται με κανόνες…. σέχτας! Επιχειρείται με τον τρόπο αυτό να «ενοχοποιηθεί» μία συγκεκριμένη ομάδα χριστιανών της περιοχής,η οποία εκφράζει την διαφοροποίησή της,ανοιχτά και επωνύμως και όχι με τη μέθοδο της ανωνυμογραφίας, στις επιλογές του Μητροπολίτη!
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι στο θέμα αυτό αναμίχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου της Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη και εξέδωσε ένα ανακοινωθέν- ψήφισμα,με το οποίο καταδικάζει τις ανώνυμες φήμες και δηλώνει οτι είναι στο πλευρό του Μητροπολίτη.
Το κακό στην περίπτωση αυτή είναι οτι και οι δύο κινήσεις συμπαράστασης, αντί να λειτουργήσουν πυροσβεστικά, όπως ήταν ο στόχος τους , άθελά τους «επισημοποιούν» αυτή τη φημολογία και δίνουν τη δυνατότητα ,σε όσους θέλουν να ασχοληθούν δημοσιογραφικά με το θέμα, να το πράξουν,αφού υπάρχει πλέον επίσημο κείμενο που αναγνωρίζει την ύπαρξη φημών! Επομένως με τον τροπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όσους το θελήσουν να παρουσιάσουν ενδεχομένως και τα αναγραφόμενα στο ανώνυμο κείμενο !


Προσωπικά θεωρώ ως μεγάλο επικοινωνιακό λάθος, την κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής, να βιαστεί να εκδώσει ανακοινωθέν- ψήφισμα κάλυψης του ,,,άσπονδου(όπως λένε όλοι εκεί) φίλου του Μητροπολίτη! Και ναι μεν το έκανε, όπως λέγει, για να προστατεύσει τον «θεσμό», αλλά άθελά τους με τον τρόπο αυτό γίνονται το …σκαλοπάτι για να πατήσουν όσοι θέλουν να …τρολάρουν ένα τέτοιο θέμα, που θα μπορούσε να γίνει και σήριαλ λαϊκής κατανάλωσης!
Την κίνηση του κ.Δημάρχου επικρότησαν διάφοροι φορείς της πόλης, από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ,τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.ά.
Μάλιστα μαθαίνω οτι θα υπάρξει κι άλλο κύμα συμπαράστασης προς το τρωθέν πρόσωπο του Μητροπολίτη,με ψήφισμα που θα εκδώσουν, καθηκόντως αυτή τη φορά ,οι Ιερείς της Μητρόπολης , για να συμπαρασταθούν στην προϊσταμένη τους αρχή!
Αλλά και αυτό, είναι ένα ακόμη λάθος!
Δεν κάνεις ένα ανώνυμο κείμενο είδηση πολυτελείας! Δεν δίνεις μία είδηση που θα περνούσε ως μονόστηλη τις βάσεις για να γίνει εξάστηλο σε ταμπλόιντ!
Γιατί εκεί που ασχολούνταν με το συγκεκριμένο θέμα, μόνο οι αποδέκτες των ανωνύμων κειμένων, μετά την επισημοποίηση που πήρε, θα θέλουν να μάθουν όλοι περί τίνος πρόκειται και να ψάχνουν να διαβάσουν τον λίβελλο! Ετσι εκεί που το ήξεραν πέντε- δέκα, θα το πληροφορηθούν όλοι! Και αυτό μόνο ως επιτυχή έκβαση του θέματος δεν μπορείς να το εκλάβεις! Ας ελπίσουμε οτι θα καταλαγιάσει το θέμα και δεν θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της ακριτικής Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου