Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Έφθασε στην Κρήτη ο "Χριστός"

Ενθουσιασμένοι είναι οι κάτοικοι του Ηρακλείου για την έλευση του «Ιησού», ο οποίος μετά τη Ναζαρέτ έβαλε στόχο να αποδείξει ότι είναι και η Κρήτη «θεϊκή».

Όχι, δεν έγινε κάποιο θαύμα στην Κρήτη! Απλά, ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο πιο διάσημος Χριστός από τον ρόλο του στον Ιησού από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι, έφθασε στο Ηράκλειο για να πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ «Θεϊκή Κρήτη» (Creta Divina) του Φώτη Κωνσταντινίδη.
Ο Ρόμπερτ Πάουελ θα υποδυθεί, στα 71 του χρόνια, έναν Άγγλο καθηγητή ιστορίας, χήρο και συνταξιούχο ερασιτέχνη βοτανολόγο που αναζητά ένα βότανο που φύεται μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.
Τα γυρίσματα αρχίζουν από τη Δευτέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ γυρίσματα θα γίνουν και στην Κνωσό, στη Φαιστό, στο Δικατίον Άντρο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.
«Η Κρήτη, με τον επίγειο, τον υπόγειο και τον υποθαλάσσιο πλούτο της, την ιστορία και τον πολιτισμό της, καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στον πλανήτη», τονίζει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να εκτιναχθεί η Ελλάδα, μέσα από το «Creta Divina», από τα τάρταρα της προσωρινής της ταπείνωσης στα αστρικά ύψη της αιώνιάς της λάμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου