Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο ΣΒΟΥΡΑΣ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!....

ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ... ΔΕΝ ΑΠΑΡΝΙΕΤΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ..ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΒΟΥΡΑΣ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!

Στο Κάϊρο…ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ!

IMG_7582
Κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θ ε ο δ ώ ρ ο υ  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς παρέστη στα θυρανοίξια της πρόσφατα ανακαινισθείσης Πατριαρχικής Μονής (Ροτόντας) Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάϊρο, που είναι κτισμένη επί των ερειπίων πύργου, ρωμαϊκής εποχής, της επί του Νείλου αρχαίας Βαβυλώνος, και στα εγκαίνια του Μουσείου της.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκ. Παυλόπουλος. Το εξαιρετικό αυτό γεγονός για τον Ελληνισμό και την Ορθδοξία έχει ιδιαίτερη αξία και σηματοδοτεί την μακραίωνη λαμπρή παρουσία τους στη φιλόξενη γη της Αιγύπτου.
Με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στη Νειλοχώρα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια, τις Μονές στην έρημο της Νιτρίας και το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ... Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε  με τη Μητρόπολη ...Δαμασκηνού! Πρώτη Μαϊου έχουμε γαρ... ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;  Καλέ τι λέτε; τεμπελχανάδες είναι! ( Δεν βλέπετε τα πάχητά τους;) Ακόμη και η Μονή Δαδιάς δεν σηκώνει τηλέφωνο!!!   ΜΩΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;.. ΑΦΕΡΙΜ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου