Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αξίζει να διαβάσετε το πιο κάτω.. έστω και καθυστερημένα κατα 2 μέρες...

ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΟΙ ΟΠΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ...ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ;















Εμείς τιμούμε την Αγία Παρασκευή με την ίδια λογική του τσομπάνη της Πίνδου, που σταυροκοπιέται όταν ακούει πέρα στα λαγκάδια το σήμαντρο της Εκκλησιάς.Ορθολογιστική είναι η σκέψη μας κι όχι λογιστική όπως πολλών εξ υμών..Κάθε άλλο παρά είμαστε βαθέως θρησκευάμενοι...


Μάθαμε όμως να τιμούμε την εκπληκτική ιστορία της Ορθοδοξίας και τις μοναδικές  παραδόσεις του λαού αυτού. Δεν φτάνουμε στο χάλι  αυτού του τζιτζιφιόγκου και  σαχλού νέου Χότζα( της Αλβανίας) και άθεου ΤΣΙΠΡΑ ... Πού πας ωρέ ξυπόλυτε κουκουλοφόρε να πουλήσεις αθεϊα στους ΄Ελληνες ..όταν σ όλα τα καλντερίμια της Ελλάδας είναι διάσπαρτα από Αρχαίους και Χριστιανικούς ναούς; 
Τυχαία ρε Αριστερόσπορε, αυτός ο λαός πάντα πίστευε σε Θεούς; Και θέλεις να του περάσεις τα καραγκιοζλίκια της αριστερής  ιδεοληψίας σου;... Αλήθεια γιατί δεν μας απάντησες ακόμη στο: Τι πάει να πει αριστερά; Μην ψάχνεσαι δεν θα το βρεις, γιατί είναι πολιτική μπούρδα...
Ωστόσο οι οπτικοί της χώρας τιμούν σταθερά την Αγία Παρασκευή κάθε τέτεοια μέρα 26.Ιουλίου. Και καλώς κάνουν. Αρκεί να σκεφτούν πως είναι ο πιο ισορροπημένος ευτυχέστερος επαγγελματικός κλάδος! Γνωρίζω πως δεν το έχετε ζυγιάσει. Εμείς όμως έχουμε μηνύματα σαφή από την χαριτωμένη αυτή οσιομάρτυρα που είναι άλλωστε κι από τις διασημότερες τους ελληνικού Αγιολογίου. Κι όχι τυχαία!
1)Τρεις φορές τη μέρα της γιορτής της 26 Ιουλίου δηλαδή μας έσωσε από βέβαιο θάνατο! Γκαραντί αυτό, δεν υπήρχε περίπτωση να σωθούμε, αλλά να που υπάρχουμε ...για να σας βασανίζουμε προβληματιστικά... διότι άλλους βασάνους δεν έχετε από μεριά μας...
Προβληματιζόμενοι ανακαλύψαμε την αιτία: Αυτήν που μπορεί να προσεγγίσει το ασθενές ανθρώπινο μυαλό: Τις μέρες των "θανατικών" ατυχημάτων μας... εργαζόμασταν.! Δουλεύαμε!. Φαίνεται ότι δεν έπρεπε. Κι έτσι έκτοτε την μέρα της γιορτής της Αγίας, έχουμε αργία! Δεν κάνουμε καμιά δουλειά εκτός αυτής της πνευματικής... Και ως γνωστόν η σκέψη μας είναι ανεξέλεγκτη και φαίνεται ότι δεν... ενοχλεί τη φίλη Αγία Παρασκευούλα μας. Ναι ως φιλαράκο τη βλέπουμε....
2) Το εκπληκτικότερο δε όλων είναι, ότι πρωτοπορούντες εκδώσαμε περιοδικό για τα οπτικά,, το πρώτο στην ιστορία του κλάδου, (που έχει ΦΕΥ... ως προστάτιδά του, την Αγία Παρασκευή)... και ώ του θαύματος συνεχίζει ΕΔΩ ΚΑΙ 45 ΧΡΌΝΙΑ να υπάρχει, προφανώς με τις ευλογίες της.. Αλλιώτικα δεν μπορεί να εξηγηθεί η μακροβιότητά μας εν μέσω τόσο τζαναμπέτηδων οπτικών..που όμως αναξήγητα εμείς συνεχίζουμε να περιθάλπουμε με αγάπη κι ενδιαφέρον. 
Σχεδόν ανεξήγητα πράγματα! Κάποια αόρατη δυναμή μας ωθεί να επιμένουμε μαζί σας και να μα την Αγία Παρασκευή δεν σας γουστάρουμε! Διότι είστε αναντάμ -μπαμπαντάμ... Κι αφού δεν κερδίζουμε ούτε ένα πακέτο τσιγάρα γιατί να κατεβάζουμε τόση φαιά ουσία, χρόνο κι ενδιαφέρον για τον σκανδαλωδώς αδιάφορο ΄Ελληνα οπτικό; Δεν υπάρχει απάντηση λογική...Ρωτείστε την Αγία Παρασκευούλα μας ..΄Ισως σας απαντήσει. Ρωτείστε την ...είναι εξαιρετικά φιλική προς οπτικούς, ναι αυτούς τους αχάριστους..που τους ευνοεί πολύτροπα, θωπευτικά!
ΑΥΤΑ.. ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ... ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ διότι έχει απλωμένες τις φτερούγες  της η Αγία Παρασκευή πάνω στους οπτικούς.. Δεν το βλέπετε , δεν το έχετε αισθανθεί; Ε, τότε πάτε σε κανέναν οπτικό μπορει και να...ξεστραβωθείτε! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΥΤΗ! Και οι ανίατοι κάποτε..βρίσκουν το δρόμο τους!
ΑΠ.ΒΡΑΧ.

Η ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!   
Εορτάζει στις 26 Ιουλίου εκάστου έτους.

Θεώ παρεσκεύασας αγνὸν ως δόμον,
Σαυτήν άγουσα, Σεμνή, εις κατοικίαν.
Παρασκευὴν έκτανεν εικάδι χαλκὸς εν έκτῃ
.
Βιογραφία
Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 – 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.
Μετά το θάνατο των γονέων της, η Παρασκευή μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς και ανέπτυξε ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ρώμη και στα περίχωρα της πόλης, κηρύσσοντας το λόγο του Χριστού. Η δράση της προκάλεσε τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Αντωνίνο, ο οποίος την συνέλαβε και της υποσχέθηκε υλικά αγαθά στην περίπτωση που θα θυσίαζε στα είδωλα. Βλέποντας όμως πως η Αγία παρέμενε σταθερή στην πίστη της, την υπέβαλε στο βασανιστήριο της πυρακτωμένης περικεφαλαίας, το οποίο υπέμεινε με καρτερικότητα. Τότε ο Αντωνίνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε το πρόσωπο του στον λέβητα – καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς η αγία είχε μείνει ανέπαφη – για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε. Η Αγία με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό ή κατ’ άλλους να σταματήσει τους διωγμούς εναντίον τους. Ελευθέρωσε πάντως την Αγία Παρασκευή, η οποία συνέχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο σε άλλα μέρη, μέχρι που έφτασε στην Ελλάδα.
Στα Τέμπη ένας ειδωλολάτρης άρχοντας την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε καρτερικά, για να τελειωθεί με, δια αποκεφαλισμού, θάνατο.
Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
Ἦχος α’.
Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασαμένη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ ἀθλοφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.
Τὸν ναόν σου πάνσεμνε, ὡς ἱατρεῖον ψυχικὸν εὑράμενοι, ἐν τούτῳ πάντες οἱ πιστοί, μεγαλοφώνως τιμῶμέν σε, Ὁσιομάρτυς Παρασκευὴ ἀοίδιμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου