Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ:Η Μονή της Αγ. Σκέπης , αλλά και της Δαδιάς, που δεν έχουν μοναχούς, τι δουλειά κάνουν; ΄Ετσι για να υπάρχουν στα χαρτιά; ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ!΄Η μήπως τελικά στήθηκαν για να φαγωθούν τα κοινοτικά κονδύλια;

Της Σκέπης Σου Παρθένε…

SAM_0021
Στην πανηγυρίζουσα παραμεθόρια Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας ιερούργησε την 1η Οκτωβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης.
Ο Σεβασμιώτατος την προσλαλιά του επεσήμανε ότι το Μοναστήρι αυτό είναι στην κυριολεξία το προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, μιας και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από αυτό βρίσκεται η χερσαία ελληνοτουρκική μεθόριος. «Εδώ ο Σταυρός του Χριστού και η ελληνική σημαία υψώνονται για να θυμίζουν στους απέναντι ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι για θυσίες και στους ημετέρους ότι η παρουσία του Χριστού και της Παναγίας Μητέρας του, της Υπέρμαχου Στρατηγού, δίνει ελπίδα και δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».
Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης,  o Αντιδήμαρχος Βύσσας Χρήστος Ορμανλίδης, ο Υποδιοικητής της 3ης Ταξιαρχίας και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Νέας Βύσσας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τους καθηγητές των Σχολείων.
Μετά τη Θεία Λειτουργία εψάλη Αγιασμός στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου