Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Κεφαλληνίας

Τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη ΚεφαλληνίαςΠαρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πολλών αρχιερέων, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, τελέστηκε σήμερα Τρίτη (10/11), η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου.
Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, κληρικοί και πολύς κόσμος έδωσαν το «παρών» στην επίσημη υποδοχή του νέου μητροπολίτη, στην Πλατεία Αργοστολίου.

Εν συνεχεία, με τη συνοδεία πομπής ο νέος μητροπολίτης, ο οποίος έφθασε στο νησί το πρωί, οδηγήθηκε στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας-Αναλήψεως Αργοστολίου, όπου ακολούθησε η τελετή της ενθρόνισής του.
Ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ως τοποτηρητής, καλωσόρισε το νέο ιεράρχη, ενώ μίλησε για την απώλεια των μακαριστών μητροπολιτών Σπυρίδωνος και Γερασίμου. Ωστόσο, επισήμανε «σήμερα η λύπη αυτή μεταβλήθηκε σε μεγάλη χαρά», λόγω της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη και τόνισε πως «σύντομα θα ενθρονιστεί και στις καρδιές του λαού».
Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Λέρου Παΐσιος, ως εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστασίου.
Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος στον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι θα είναι πιστός και άγρυπνος φύλακας της νήσου. «Πρώτος εις διακονία πάντων υμών και έσχατος εις διεκδίκηση τιμής», δήλωσε.
Αύριο Τετάρτη, στις 7.30, ο νέος μητροπολίτης θα προεξάρχει αρχιερατικού συλλείτουργου στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου.
Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου