Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: Να σταμαυήσει πια το θέατρο της περιφοράς λειψάνων ή "αντικειμένων" από χωρίον εις χωρίον- από ναόν εις ναόν... για λίγες εισπράξεις (από το κεράκι)..Κατανοούμε πως μαζί με όλο το λαό χείμαζεται και η Εκκλησία... Αλλά λίγο κράττει ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΠΑΡΑΓΙΝΑΜΕ ΘΕΑΤΡΑΛΕ!

Γράφτηκε από: Romfea.gr. 
agia zoni katerini-30

ΥΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ κ. ΕΦΡΑΙΜ!

Κατερίνη | Αιμίλιος Πολυγένης
Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η υποδοχή της Αγίας Ζώνης από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στην πόλη της Κατερίνης.
Την Αγία Ζώνη μετέφερε ο Καθηγούμενος της Αρχιμ. Εφραίμ, πλαισιούμενος από πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου.
Στη συνέχεια ο Γεροντας Εφραίμ παρέδωσε την Αγία Ζώνη στον Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, λίγα μέτρα πλήσιον του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό, όπου εκει ο Σεβασμιώτατος τοποθέτησε την Αγία Ζώνη σε ειδικό προσκυνητάρι προς προσκύνηση και ευλογία του λαού της Κατερίνης.
Να αναφερθεί οτι στην υποδοχή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Τριπόλεως Θεοφύλακτος, οι Αρχές του τόπου, ο στρατός, ο κλήρος, όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και χιλιάδες πιστοί από διάφορα μέρη της Βορείου Ελλάδος.
Ο Μητροπολίτης Κίτρους αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του γεγονότος, και ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την μεγαλη ευλογία να μεταφέρει στην Επαρχία του το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας την Αγία Ζώνη.
"Η σημερινή ημέρα θυμόμαστε την Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πόλεμο, και την ημέρα αυτή η πόλη μας υποδέχεται την Αγία Ζώνη", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος.
Αμέσως μετά τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής, στον οποίο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος.
Η Αγία και Τιμία Ζώνη θα παραμείνει έως την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ώρα 11.00, και όλες τις ημέρες θα πραγματοποιούνται ακολουθίες και αγρυπνίες.
ΦΩΤΟ: Αλέξανδρος Τσιμπονίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου