Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

Εγκαίνια ιερού ναού και χειροτονία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας.

alecxa-1 

Την 8η Νοεμβρίου 2015 τελευταία ημέρα της Πατριαρχικής Ποιμαντικής επισκέψεως στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας,ο Ορθόδοξος  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, εγκαινίασε τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Καμπάλας, και εν συνεχεία προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καμπάλας κ.Ιωνά, Νουβίας κ.Ναρκίσσου, καθώς και του Θεοφ. Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου.

Στην Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη, ο Μακαριώτατος χειροτόνησε εις Διάκονον τον απόφοιτον της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Αθανασίου Αλεξανδρείας, π.Πατρίκιον, στον οποίον ευχήθηκε καρποφόρο διακονία στον πνευματικό αγρό του Κυρίου προς δόξαν του Αγίου Ονοματός Του.

Επίσης, Πατριαρχική φιλοτιμίᾳ, χειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβύτερον τον εφημέριον π.Εμμανουήλ, επαινέσας την άριστη ιερατική του διακονία, ενώ προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη κ.Ιωνά για την άψογη διοργάνωση της Πατριαρχικής επισκέψεως στην Ουγκάντα όσο και για την διαρκή παρουσία του πλησίον του Μακαριωτάτου, παρόλον τον κλονισμό της υγείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου