Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Επεφάνη σήμερον…στο Διδυμοτειχο!

IMG_3781
Με χιονισμένη την πόλη του Διδυμοτείχου και παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν στο Bόρειο Έβρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, έριξε τον Σταυρό, την ημέρα των Θεοφανείων, στα παγωμένα νερά του Ερυθροποτάμου, παρουσία πλήθους πιστών.
Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός των υδάτων στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου συμπροσευχομένων του Δημάρχου
Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Κωνσταντίνου Βασιλειάδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή προς τον Ερυθροπόταμο με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Στρατού και αγήματος, που πλαισίωνε το Σεβασμιώτατο, το ιερατείο, την εικόνα και της Βαπτίσεως και τους επίσημους
Από τα παγωμένα νερά του ποταμού τον Σταυρό ανέσυρε νεαρός ψαράς, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ασημένιο φυλαχτό.
Στο επίκαιρο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων εσημείωσε· «Στα Θεοφάνεια της ημέρας εκείνης, η ανθρώπινη φύση δεν βρέθηκε μόνον παρατηρητής. Ο Χριστός μας ενδεδυμένος την ανθρώπινη φύση, την κάνει κοινωνό αυτού του μυστηρίου και την φέρνει ξανά σε άμεση επαφή, όχι μόνον με τον Θεό, αλλά και με το φυσικό τρόπο ύπαρξης της. Με άλλα λόγια, η αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού της αγάπης αποκαλύπτει το κεντρικό νόημα της ζωής μας, που δεν είναι άλλο από την αγάπη και την ενότητα»
ΠΗΓΗ: http://www.imdos.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου