Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Με μερικές μέρες καθυστέρηση...αλλά ..Το ρεπορτάζ είναι από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Πειραιώς...

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΤΣΙΠΡΑ... ΡΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ !

Τα Άγια ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά, το Πρώτο Λιμάνι της Χώρας

1012 DSC 1174Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε στις 11:30 το πρωί στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο εορτασμός των Θεοφανείων, με τη ρίψη του σταυρού, ανάμεσα στα τρία ναρκοθηρευτικά του πολεμικού ναυτικού «Καλλιστώ», «Ευνίκη» και«Καλυψώ».
Άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών έπεσαν στα κρύα νερά του λιμανιού προκειμένου να πιάσουν το σταυρό. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, το σταυρό κατάφερε να ανασύρει από τη θάλασσα ο Δ.Π., μέλος των ΟΥΚ και πατέρας τριών παιδιών.

«Αφιερώνω τη σημερινή ημέρα στα παιδιά μου και σε ένα συγγενικό μου πρόσωπο, μικρό παιδάκι, που έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Εύχομαι υγεία σε όλους και πάνω από όλα η σημαία ψηλά!» τόνισε το μέλος των ΟΥΚ.
Στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά, παρέστη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γιάννης Τραγάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης ενώ τη Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρης Καμένος.
1012 DSC 1286Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση μετά από πολλά χρόνια, δεν κάλυψε τη δοξολογία. Σε αυτό το σημείο είπε ότι «ο κάθε Χριστιανός, είτε λαϊκός, είτε κληρικός, οφείλει να είναι άλας ζωντανό». «Το αλάτι», προσέθεσε, «παρεμποδίζει τη σήψη και αντιμετωπίζει τη σαπρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων».
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας σε δηλώσεις του είπε ότι «ο συμβολισμός της σημερινής ημέρας είναι έντονος και προφανής, το φως της αλληλεγγύης, το φως της συνεννόησης και της ανάτασης για νέες προοπτικές». Πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί τόσο μεγάλα βάρη και είναι έτοιμη και ενωμένη για μια νέα πορεία».
«Σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι μπορούν να ενωθούν όλες οι κοινωνικές δυνάμεις προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτής της περιόδου και να ανοίξουμε δρόμους για πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο», συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη είναι το όπλο για την ελληνική κοινωνία και η ελληνική κυβέρνηση δίνει σε αυτό πολύ μεγάλο βάρος». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ απάντησε ότι «το μήνυμα είναι συνεννόηση και φώτα κάθε άλλο μήνυμα είναι έξω από την ημέρα».
Ο βουλευτής Β' Πειραιά Γιάννης Τραγάκης με τη σειρά του ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά για μια καλή χρονιά και ευχήθηκε επίσης, σήμερα των Φώτων να μας φωτίσει όλους ο θεός. Είπε επίσης ότι ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήθελε να επισημάνει ένα γεγονός: «Έρχομαι εδώ στον Πειραιά επί σαράντα ολόκληρα χρόνια. Για πρώτη φορά δεν υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης και για πρώτη φορά δεν υπάρχει και η δημόσια τηλεόραση».
«Αυτό ας σκεφθεί ο καθένας γιατί έγινε» τόνισε και συμπλήρωσε: «Για το μεν εκπρόσωπο της κυβέρνησης το καταλαβαίνω γιατί δεν ήθελε να ακούσει τις αποδοκιμασίες, από την ΕΡΤ όμως δεν περίμενα ποτέ ότι μία τέτοια ημέρα δεν θα κάλυπτε αυτό το σπουδαίο γεγονός για τον Πειραιά και την πόλη».
1012 DSC 1271Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο εορτασμός των Θεοφανίων ενώνει και δίνει μήνυμα φωτισμού και ενότητας του ελληνικού λαού. Ανέφερε ότι αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλα τα κόμματα και η εξουσία και η κοινωνία. «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μόνος του μπορεί - κανείς δεν μπορεί - μόνο όλοι μαζί μπορούν και νικάνε - αυτό το μήνυμα το στέλνει η Ένωση Κεντρώων προς όλη την Ελλάδα από την Ορεστιάδα έως την Κρήτη» τόνισε ο κ. Λεβέντης.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι τα Θεοφάνεια είναι μία από τις σημαντικότερες και λαμπρότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης και ο Πειραιάς κάθε χρόνο είναι το επίκεντρο των εορτασμών. Πρόσθεσε ότι το φως των Θεοφανείων στέλνει «το μήνυμα της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης και ότι θα πρέπει να συνθέσουμε διαφορετικές απόψεις και να γεφυρώσουμε διαφορετικές αντιλήψεις και να πάμε όλοι μαζί για λύσουμε τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου