Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΣΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΛΩΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ..ΚΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΉ ΜΠΑΝΆΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου

ΟΤΑΝ ΤΑ “υδραυλικά” του οργανισμού μας βουλώνουν!.. Υπάρχουν και βότανα TO-BO FLO… που ξεβουλώνουν άμεσα τις αρτηρίες.

Δυο περιστατικά στενών μου φίλων την εβδομάδα αυτή με έκαναν να τσιτωθώ.Και στους δυο η κλασική ιατρική συνέστησε άμεση χειρουργική επέμβαση! Ο ένας έπαθε ξαφνικά διπλωπία. Κι ο άλλος έχει δύσπνοια κατά την ώρα του ύπνου. Για τη διπλωπία ειδικά βότανα δεν υπάρχουν.( Έχω αναφερθει εκτενώς πέρυσι τον Γενάρη 2015).  Υπάρχουν όμως ασκήσεις που οι γιατροί δεν τις λένε..Προτιμούν το συμφερτικό …χειρουργείο! ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ! Για τη δύσπνοια-άπνοια.. υπάρχουν ουκ ολίγα βότανα… Δείτε όμως η έρευνά μου σε τι κατέληξε:


Ποιες τροφές κρατούν «καθαρές» τις αρτηρίες;

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις ταλαιπωρούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων και αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου των τελευταίων χρόνων. Οι διατροφολόγοι μάλιστα τις θεωρούν ως την «πανούκλα» του 21ου αιώνα. Δείτε, ποιες τροφές κρατούν καθαρές τις αρτηρίες και προφυλάξτε την υγεία σας.





Ένας από τους βασικούς κινδύνους για την ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου,είναι οι φραγμένες αρτηρίες. Και αυτό δεν προκαλείται σε μια μέρα, αλλά οφείλεται σε μια σειρά από λανθασμένες επιλογές στη διατροφή, αλλά και στο γενικότερο τρόπο ζωής.

Οι αρτηρίες είναι τα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες από την καρδιά προς το υπόλοιπο σώμα. Εκτείνονται από τον εγκέφαλο, μέχρι τις άκρες των δακτύλων. Οι υγιείς αρτηρίες είναι εύκαμπτες, ισχυρές, ελαστικές και καθαρές από οποιεσδήποτε αποθέσεις και το αίμα ρέει ανάμεσά τους εύκολα. Με την ηλικία όμως, σχηματίζονται στα εσωτερικά τοιχώματά τους, αποθέσεις λιπαρών ουσιών, χοληστερόλης, κυτταρικών αποβλήτων και ασβεστίου. Αυτή η αρτηριακή πλάκα, μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να την εμποδίσει εντελώς.

Καθώς οι αποθέσεις πλάκας αυξάνονται, δημιουργείται μία κατάσταση, γνωστή ως αθηροσκλήρωση, η οποία προκαλεί στις αρτηρίες σμίκρυνση, στένεμα και σκλήρυνση. Οι φραγμένες αρτηρίες σε διάφορα μέρη του σώματος, μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα ιατρικά προβλήματα, όπως μειωμένη ροή αίματος στα πόδια και τα υπόλοιπα άκρα (λόγω των φραγμένων περιφερειακών αρτηριών), στηθάγχη (πόνος στο στήθος), καρδιακή νόσο ή καρδιακή προσβολή (λόγω απόφραξης των στεφανιαίων αρτηριών), εγκεφαλικό επεισόδιο (λόγω στένωσης των καρωτίδων αρτηριών που παρέχουν αιμάτωση στον εγκέφαλο).

Η κύρια αιτία για την οποία φράζουν οι αρτηρίες έχει συνδεθεί με την αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων που περιέχουν κορεσμένα λίπη, χημικές ουσίες και τοξίνες.

Όμως, όπως υπάρχουν τρόφιμα που φράζουν τις αρτηρίες, υπάρχουν κι άλλα που τις «καθαρίζουν». Αν λοιπόν νιώθετε δυσκολία στην αναπνοή και πόνο στο στήθος, θα πρέπει να προσθέσετε τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σας:
1. Σκόρδο: το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων και της υπέρτασης, από τα αρχαία χρόνια. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Preventive Medicine, το σκόρδο μπορεί να εμποδίσει την αποτιτάνωση στεφανιαίων αρτηριών (λόγω της εναπόθεσης ασβεστίου στις στεφανιαίες αρτηρίες και χρησιμεύει ως δείκτης για το σχηματισμό πλάκας). Μια άλλη μελέτη που έγινε από τον γερμανό επιστήμονα Güautnter Siegel, συμπέρανε ότι το σκόρδο σε σκόνη, μείωσε το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας, (του πρώτου δομικού στοιχείου της πλάκας) έως και κατά 40% και μείωσε το μέγεθος της αθηρωματικής πλάκας που είχε ήδη σχηματιστεί, έως και κατά 20%.
2. Σταφύλια: τα οφέλη από την κατανάλωση σταφυλιών, οφείλονται στα φλαβονοειδή που δίνουν το ζωντανό πορφυρό χρώμα στα σταφύλια, στο χυμό σταφυλιού και στο κόκκινο κρασί.
Τα φλαβονοειδή, κερκετίνη και ρεσβερατρόλη, φαίνεται να συγκεντρώνονται στη  φλούδα, το μίσχο και τους σπόρους των σταφυλιών και όχι στο ζουμερό εσωτερικό τμήμα τους. Αυτά τα φλαβονοειδή έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης («κακή» χοληστερόλη) που οδηγεί στο σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας στα αρτηριακά τοιχώματα. Επίσης μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων αίματος που οδηγούν σε καρδιακά επεισόδια.
3. Μούρα: τα διαφόρων ειδών μούρα (όπως οι φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα), είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή (όπως οι ανθοκυανίνες), που εμποδίζουν τη σκλήρυνση των αρτηριών και βοηθούν στον καθαρισμό της πλάκας από τα τοιχώματα των αρτηριών.
4. Μήλα: τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που μειώνει τη χοληστερόλη, πιθανότατα παρεμβαίνοντας με την εντερική απορρόφηση των χολικών οξέων, η οποία αναγκάζει το συκώτι να χρησιμοποιήσει τη χοληστερόλης στην κυκλοφορία για να δημιουργήσει περισσότερη χολή. Περιέχουν, επίσης κερκετίνη, κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Άλλα φρούτα, πλούσια σε πηκτίνη είναι τα αχλάδια και τα εσπεριδοειδή.
5. Σπανάκι: το σπανάκι είναι πλούσιο σε λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές, το οποίο δεν προστατεύει μόνο από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, που συνδέεται με την ηλικία, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών, κρατώντας τη συσσώρευση χοληστερόλης, μακριά από τοιχώματα των αρτηριών. Το σπανάκι είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο και φολικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην άμυνα κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
6. Ψάρια: ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος που έχουν ωμέγα-3 λιπαρό οξύ, προλαμβάνουν τη δημιουργία θρόμβων και την οξείδωση της χοληστερόλης. Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Southampton, διαπίστωσε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά σταματούν τη συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων στις αρτηρίες.
7. Ελαιόλαδο: μελέτες έχουν δείξει ότι τα μόρια της κακής χοληστερόλης, όταν αναμιγνύονται με μονοακόρεστα λίπη που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, οξειδώνονται δυσκολότερα (μόνο η οξειδωμένη χοληστερόλη κολλάει στα τοιχώματα των αρτηριών και δημιουργεί πλάκα).
8. Ντομάτες: οι ντομάτες είναι πλούσιες στην αντιοξειδωτική ουσία «λυκοπένιο», μια ένωση που τους δίνει το έντονο χρώμα τους και που μπορεί να  μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης κατά 50%. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε από κορεάτες ερευνητές, το λυκοπένιο μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη σκλήρυνσης των αρτηριών ή αθηροσκλήρωση. Στη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα λυκοπενίου στο αίμα τους είχαν τη μικρότερη δυσκαμψία στις αρτηρίες, ενώ οι γυναίκες με τα χαμηλότερα επίπεδα λυκοπενίου είχαν την μεγαλύτερη.
9. Πράσινο τσάι: το πράσινο τσάι περιέχει επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονοειδή και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των ευαίσθητων  επιθηλιακών κύτταρων των αιμοφόρων αγγείων (ενδοθηλιακά κύτταρα), βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων. Η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία των κυττάρων, παίζει βασικό ρόλο στο φράξιμο των αρτηριών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που πίνουν πράσινο τσάι, σημείωσαν σημαντική αύξηση στη διεύρυνση των αρτηριών (διάταση) - σημάδι καλύτερης λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων.
10. Ρόδι: το ρόδι και ο χυμός του, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης των αρτηριών. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ο χυμός ροδιού, όχι μόνο φαίνεται να εμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών, μειώνοντας τη βλάβη τους, αλλά μπορεί επίσης να αντιστρέψει την εξέλιξη αυτού του φαινομένου. Οι δοκιμές έδειξαν ότι ο χυμός ροδιού μείωσε τις επιδράσεις του στρες στα κύτταρα των αιμοφόρων αγγείων, διεγείροντας την παραγωγή νιτρικού οξειδίου. Αυτή η χημική ουσία θεωρείται ότι βοηθάει στο να μένουν οι αρτηρίες ανοιχτές και να διατηρούν τη ροή του αίματος.
Εκτός από την κατανάλωση των παραπάνω τροφών, θα πρέπει επίσης να τηρήσετε και τις παρακάτω συμβουλές για να «καθαρίσετε» τις αρτηρίες σας γρήγορα:
-Η άσκηση κρατά εσάς και την καρδιά σας υγιή. Φροντίστε λοιπόν να αθλείστε σε  τακτική βάση.
-Μειώστε την πρόσληψη κορεσμένων λιπών, μειώνοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων. Επιπλέον, μειώστε την πρόσληψη τρανς λιπαρών οξέων και υδρογονωμένων λιπών, τα οποία είναι γνωστά για την αύξηση της LDL χοληστερόλης.
-Πίνετε άφθονο νερό.
Η πλάκα είναι επιζήμια για την υγεία των αρτηριών. Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού και η καθιστική ζωή, συμβάλλουν στο φράξιμο των αρτηριών. Με το να τρώτε τις παραπάνω τροφές και να αθλείστε τακτικά, θα είστε στο σωστό δρόμο για το «καθάρισμα» των αρτηριών σας.

Αρτηριοσκλήρωση. Βουλωμένα αγγεία. Συνέπειες

In Ιατρικά Θέματα,Παθολογικα,Χειρουργικα on Σεπτεμβρίου 26, 2013 at 7:42 πμ
διαλείπουσα Χ
Η αρτηριοσκλήρωση ή και αθηροσκλήρωση, είναι νόσος στην οποία στο εσωτερικό των αρτηριών συσσωρεύεται λίπος, χοληστερόλη, ασβέστιο και άλλα συστατικά που βρίσκονται στο αίμα, σχηματίζοντας μια κολλώδη ουσία που επικάθεται στο αρτηριακό τοίχωμα. Την λέμε αθηρωματική πλάκα. (ίδε κατωτέρω εικόνα)
Με το πέρασμα του χρόνου η πλάκα μεγαλώνει και σκληραίνει. Το αποτέλεσμα είναι ότιστενεύει τις αρτηρίες. Όμως αυτό εμποδίζει το αρτηριακό αίμα που είναι πλούσιο σε οξυγόνο να περάσει και έτσι η περιοχή που θα έπρεπε να τροφοδοτηθεί από αυτό έχει ισχαιμία. Δηλαδή περιορισμένη πρόσληψη αίματος και κατ’ επέκταση οξυγόνου. Σαν αποτέλεσμα μπορεί να έχουμε σοβαρά προβλήματα.
Α. Στεφανιαία νόσος.
Οι αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα την καρδιά, λέγονται στεφανιαίες. Η απόφραξη τους θα προκαλέσει στηθάγχη (πόνος στην προκάρδιο περιοχή) ή ακόμα μεγαλύτερηκαρδιακή προσβολή όπως έμφραγμα μυοκαρδίου.
stenosis
φυσιολογική αρτηρία αριστερά, στενωμένη από πλάκα δεξιά,
με θρόμβο αίματος
Β. Καρωτιδική νόσος.
Οι αρτηρίες που ονομάζονται καρωτίδες τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλό. Η απόφραξη τους από αθηρωματική πλάκα μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο.
καρωτιδα στενωση 1
Γ. Περιφερική αρτηριακή νόσος.

Οι αρτηρίες που στέλνουν αίμα στην περιφέρεια (χέρια, πόδια, πύελος) αν στενέψουν πολύ, θα προκαλέσουν συμπτώματα. Αυτά θα εξαρτηθούν από το είδος της αρτηρίας και την εντόπιση της πλάκας (περιφερικότερα ή κεντρικότερα) καθώς και από τον μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό της στένωσης. Μπορούμε να πούμε πως η αθηροσκλήρωση συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα, μέχρις ότου στενέψει σχεδόν πλήρως μια αρτηρία. Όποιος πάσχει, παραπονείται στην αρχή για μούδιασμα και με το πέρασμα του καιρού για πόνο.
διαλ. Χωλ. 2
Σαν παράδειγμα: όταν πρόκειται για την αρτηρία που στέλνει αίμα στο πόδι, μπορεί να έχουμε διαλείπουσα χωλότητα. Πρόκειται για σφίξιμο ή και πόνο (στους μηρούς, γλουτούς, γάμπες ή πέλματα) που εμφανίζεται στο περπάτημα ή το ανέβασμα μιας σκάλας. Η αιτία είναι πως οι ανάγκες σε οξυγόνο που έχουν οι μύες που εργάζονται, δεν εξυπηρετούνται. Αυτό αναγκάζει το άτομο να σταματήσει το περπάτημα έως ότου να συνέλθει. Όταν θα ξεκινήσει πάλι, σε κάποια απόσταση τα συμπτώματα θα επανέλθουν, αναγκάζοντας τον να σταθεί εκ νέου (εξ αυτού και διαλείπουσα χωλότητα ονομάζεται)
Αυτός που πάσχει βλέπει να μειώνεται προοδευτικά η απόσταση που μπορεί να καλύψει χωρίς να αναγκαστεί να σταματήσει. Ο πόνος (που μπορεί να γίνει και ισχυρός) τον αναγκάζει σε διακοπή για ανάπαυση σε όλο και μικρότερες αποστάσεις που διανύει.
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν την ασθένεια. Θεωρούν συνήθως πως  είναι κόπωση. Η αληθής διάγνωση θα τεθεί όταν θα πάνε στο γιατρό. Αυτός, από το ιστορικό και τη φυσική εξέταση θα υποπτευθεί ισχυρά πως αιτία είναι η αρτηριοσκλήρωση και θα ζητήσει τεκμηρίωση με διάφορες αναγκαίες εξετάσεις.
Οι εξετάσεις (αίματος και Doppler κατά κύριο λόγο) δεν θα αποδείξουν μόνο την  παρουσία της νόσου αλλά και πόσο προχωρημένη είναι.
Η θεραπεία μπορεί να γίνει με φάρμακα, σωστή δίαιτα, φυσική άσκηση, διακοπή καπνίσματος, απώλεια βάρους εφόσον χρειάζεται. Αρκετά προχωρημένα περιστατικά με σημαντικό βαθμό στένωσης του αγγείου, χρειάζονται χειρουργική επέμβαση.
Αυτονοήτως, κάθε άλλη νόσος που συνυπάρχει στον ίδιο ασθενή (πχ. Σάκχαρο, καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια πνευμονοπάθεια κλπ.) , πρέπει να αναζητηθεί και να αντιμετωπιστεί.
Να σημειωθεί τέλος πως μια πολύ προχωρημένη στένωση που οδηγεί σε χωλότητα, δηλώνει πως και άλλα αγγεία του οργανισμού έχουν πρόβλημα και ο έλεγχος πρέπει να είναι εξονυχιστικός.

Οι δίαιτες που «ξεβουλώνουν» τις αρτηρίες
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Οι στενώσεις των αρτηριών μπορούν να αντιστραφούν με την κατάλληλη δίαιτα, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων. Ποια είναι αυτή; Μπορεί κανείς να επιλέξει από τρεις διαφορετικές (την μεσογειακή, την λίγων λιπαρών και την λίγων υδατανθράκων) που είναι εξίσου αποτελεσματικές στην διάνοιξη των αρτηριών.
Η μελέτη 140 εθελοντών, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Circulation», αποκαλύπτει πως όντως η σωστή δίαιτα μπορεί να αντιστρέψει την απόφραξη των  αρτηριών, που αποτελεί γενεσιουργό αιτία πολλών δεινών, μεταξύ των οποίων η καρδιοπάθεια και τα ισχαιμικά εγκεφαλικά (οφείλονται σε μειωμένη παροχή αίματος στον εγκέφαλο).
Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν σε συνεργασία με συναδέλφους τους από ΗΠΑ, Καναδά και Γερμανία. Όπως διαπίστωσαν, έπειτα από δύο χρόνια δίαιτας οι στενώσεις των αρτηριών στους εθελοντές τους είχαν ελαττωθεί κατά 5%.
Οι στενώσεις των αρτηριών αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά την αρτηριοσκλήρυνση,  κατά την οποία οι αρτηρίες «στενεύουν» επειδή στα τοιχώματά τους συσσωρεύονται λιπώδη ιζήματα. Όταν, όμως, οι αρτηρίες είναι πιο στενές από το φυσιολογικό, η ροή του αίματος δυσχεραίνεται (όπως ακριβώς συμβαίνει όταν σε έναν σωλήνα συσσωρεύεται πουρί).
Οι περισσότεροι εθελοντές της μελέτης ήταν άντρες ηλικίας 40 έως 65 ετών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα περιττών κιλών (ήταν υπέρβαροι). Οι ερευνητές τους ζήτησαν να ακολουθήσουν μία από τις τρεις προαναφερθείσες δίαιτες και να  καταγράφουν καθημερινά ό,τι έτρωγαν σε ημερολόγια διατροφής.
Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατες απεικονίσεις, οι ερευνητές μέτρησαν το πάχος του τοιχώματος στις καρωτίδες αρτηρίες των εθελοντών.
Οι καρωτίδες είναι οι μεγάλες αρτηρίες του λαιμού που τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο.
Οι μετρήσεις έγιναν κατά την έναρξη της μελέτης, καθώς και δύο χρόνια αργότερα.
Όπως εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άιρις Σάι, και οι τρεις δίαιτες συρρίκνωσαν τις στενώσεις. «Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, εάν αναλογιστεί κανείς πως οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες πιστεύεται πως  είναι πιθανότερο να προκαλούν στένωση, επειδή περιέχουν πάρα πολλές πρωτεΐνες», λέει.
Σύμφωνα με την νέα μελέτη, οι στενώσεις συρρικνώθηκαν επειδή με την δίαιτα μειώθηκε η αρτηριακή πίεση των εθελοντών.
Έως πριν από 10-15 χρόνια, οι επιστήμονες πίστευαν ότι η συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στις αρτηρίες, που προκαλεί την στένωσή τους, είναι μία μη αναστρέψιμη βλάβη. Από τότε όμως που άρχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως οι στατίνες (είναι τα φάρμακα για την μείωση της χοληστερόλης), έχει διαπιστωθεί ότι είναι πιθανό να μειωθούν οι στενώσεις.
Η νέα μελέτη υποδηλώνει ότι αντιστροφή έως ένα βαθμό μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς φάρμακα.
Πηγή : Web Only
ΣΟΥΠΕΡ ΦΥΣΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ :ΑΠΟΦΡΑΞΤΕ ΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΣΑΣ – ΤΟΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΑΣ

Πιπεράκια τουρκάκι

Από την Φωτεινή Κασσαβέτη
Σας παρουσιάζουμε μια φυσική και αποτελεσματική λύση για την απόφραξη των αρτηριών σας, την τόνωση της καρδιάς σας και σημαντική βελτίωση του κυκλοφορικού σας.
Βασικά υλικά αυτής της συνταγής είναι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και οι καυτερές πιπεριές «τουρκάκι». Οι μικρές καυτερές πιπεριές «τουρκάκι» περιέχουν την ουσία καψαϊκίνη που δίνει και την αίσθηση του καψίματος.

Τονώνει την καρδιά
Η καψαϊκίνη είναι το ενεργό συστατικό που υπάρχει στις κόκκινες πιπεριές τσίλι. Πρόκειται για την ουσία στην οποία οφείλεται η καυτερή τους γεύση και εδώ και μερικά χρόνια έχει τραβήξει την προσοχή των επιστημόνων, καθώς φαίνεται να έχει διάφορες θετικές δράσεις στον οργανισμό. Μάλιστα η δράση της καψαϊκίνης στο ενεργειακό ισοζύγιο και στη διαχείριση βάρους είναι ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα και μελετημένα πεδία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καψαϊκίνη προάγει το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο που απαιτείται ώστε να υπάρξει απώλεια βάρους.


Φυτά πιπεριών τουρκάκι, γίνονται και σε γλάστρα.
ΥΛΙΚΑ
1 ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 0,75 ΛΙΤΡΟΥ, ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙΟΥ.
2 ΑΓΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 8 – 10 ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ ΚΑΥΤΕΡΑ (ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ)
4 ΛΙΓΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.
5 ΛΙΓΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
6 ΛΙΓΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΥ (ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣΜΟΥ).

Σύμφωνα με τις λευκές γραμμές κόβουμε τα πιπεράκια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1 1. Γεμίζουμε το γυάλινο μπουκάλι με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
2 2. Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα 8 – 10 καυτερά πιπεράκια (τουρκάκια) και τα κόβουμε εγκάρσια στη μέση από επάνω μέχρι κάτω σχηματίζοντας το σημείο του σταυρού.
3 3.Ρίχνουμε τα κομμένα πιπεράκια μαζί με τον βασιλικό, τον δυόσμο και το δενδρολίβανο μέσα στο μπουκάλι με το ελαιόλαδο.
4 4.Κλείνουμε το μπουκάλι και το τοποθετούμε σε μέρος σκιερό. Κάθε μέρα το ανακατεύουμε κυκλικά. Σε δέκα με δώδεκα μέρες είναι έτοιμο για χρήση.


Μπουκάλι κρασιού 750ml

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
Ένα κουτάλι της σούπας νηστικός το πρωί. Και ένα κουτάλι του γλυκού πριν κοιμηθούμε.



1.δενδρολίβανο- 2. βασιλικός.- 3. δυόσμος.
ΧΡΗΣΗ
Τονώνει τους καρδιακούς μυς και αποφράσει (ξεβουλώνει) τις αρτηρίες και βελτιώνει το κυκλοφορικό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν απορρίπτω το σκεύασμα αλλά πολύ μπερδεμένο ρε παιδί…Εγώ επιδιώκω  τα απλά …τι θα κάνουμε αλχημίες αραβικές; Τέλος πάντων σας δίνω το ματζούνι-γιατροσόφι , αφού τα στοιχεία που χρησιμοποιεί είναι επωφελή για τον οργανισμό μας.


Mπανάνα και κανέλα: Φτιάξε αυτό το ρόφημα πριν τον ύπνο και θα με θυμηθείς! –Το δοκίμασα..το εγκρίνω..

Ξέρετε ότι είμαι θιασώτης των καφτερών, (συμπεριλαμβανομένων των κρεμυδιών & σκόρδων) της κανέλας, της τσουκνίδας, του μαϊντανού, της μπανάνας και πολλών άλλων σημαντικών , που κατά περιόδους χρησιμοποιώ.Τα θεωρώ εξαιρετικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
Μου παραπονέθηκε φίλος πως τελευταία έχει δύσπνοια –άπνοια- και τις νύχτες ξυπνάει για…να παίρνει βαθιές ανάσες. .. Τού έκανα κανα –δυο ερωτήσεις και χοντρικά κατάλαβα ότι το πρόβλημα του οφείλονταν στο άγχος και το στρες…Φυσικά το πρόβλημα, στην κλασσική ιατρική έχει πολλά αίτια.. που αν τα αναφέρουμε όλα… σίγουρα δεν θα έχετε ύπνον ελαφρύ…. Για την αϋπνία και τον κακό ύπνο , όπως έχω ξαναγράψει υπάρχουν πολλά βότανα που μαλακώνουν ή λύνουν το πρόβλημα . Δεν θα τα επαναλάβω σήμερα θα περιοριστώ σε μια άγνωστη σε μένα συνταγή που κάπου βρήκα. Δεν θυμάμαι πού….αλλά την ενέκρινα απο τα στοιχεία της …Και για του λόγου το αληθές εφάρμοσα…,διαπιστώνοντας αμέσως τα οφελήματά της! Τό ρόφημα είναι πανεύκολο! Ιδού:



Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες υπέρτασης, κατάθλιψης, αδυναμίας και πάσης φύσεως ασθενειών. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο νυχτερινός ύπνος στην υγεία και την ευεξία μας.
Κύριες αιτίες κακού ύπνου είναι οι ελλείψεις σε μέταλλα, οι κακές διατροφικές συνήθειες , το άγχος και ο τρόπος ζωής.
Ένας πολύ καλός και νόστιμος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα της δυσκολίας στον ύπνο είναι το τσάι μπανάνας και κανέλας:

Μπανάνα
οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλλιο και μαγνήσιο, δύο μέταλλα που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.

Κανέλα
Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, πολύ ωραία γεύση και άρωμα και βοηθά στη χαλάρωση του σώματος. Επιπλέον βοηθά στη χώνεψη.
Θα χρειαστείτε:
Μία μπανάνα
Λίγη κανέλλα
1 λίτρο νερό

Βάζετε τη μπανάνα χωρίς τη φλούδα μέσα σε νερό και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Μετά το στραγγίζετε σε μία κούπα και προσθέτετε κανέλα. Το πίνετε μία περίπου ώρα πριν κοιμηθείτε. 

2 σχόλια:

  1. Προοδευτικός. Καινοτόμο. Φτιαγμένο για σένα.

    Καλωσορίσατε στην Εταιρεία Δανεισμού Acceptance (ALC)! (acceptanceloanservices@gmail.com)

    Θα υπάρξει χρόνος όταν θα χρειαστείτε οικονομική υποστήριξη για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να επενδύσετε στην τρέχουσα επιχείρηση σας ή να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας ή να αγοράσετε ένα νέο σπίτι ή να ξεκινήσετε ένα έργο; και ίσως έχετε επιδιώξει οικονομική βοήθεια από τις τράπεζες ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας, αλλά όλα δεν έχουν αποτέλεσμα, δεν ανησυχούν πια, το όνομά μου είναι Danielle Ramos, και είμαι αξιωματικός δανείου και δουλεύω με ACL, η εταιρεία μου μπορεί να σας βοηθήσει με το ποσό του δανείου που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας και μπορούμε να σας προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια.

    Οφέλη δανεισμού μαζί μας.
    -Τα ανταγωνιστικά ποσοστά 3%
    - Ένα φιλικό, εξυπηρετικό προσωπικό για να σας βοηθήσει στη διαδικασία.
    -Επιλογή μεθόδων αποπληρωμής είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια.
    - Εγκρίνουμε το 98% περίπου των αιτήσεων δανείων σε λιγότερο από 24 ώρες!
    -Παρέχουμε όλα τα είδη δανείου.
    -Μπορείτε να δανειστείτε μέχρι και 10 εκατομμύρια ευρώ.
    -Δεν επιβάλλονται ποινές για την καθυστερημένη εξόφληση του δανείου.

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να λάβετε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες χωρίς άγχος, απλά στείλτε μας ένα e-mail μέσω
    (acceptanceloanservices@gmail.com)

    Στην ACL, δεσμευόμαστε να παρέχουμε άριστες υπηρεσίες ανά πάσα στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι οδηγός φορτηγού και έπρεπε να πληρώσω για τα χρέη μου, προσπάθησα να αναζητήσω ένα προσωπικό δάνειο, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι που ένας στενός φίλος μου με εισήγαγε σε έναν δανειστή που την βοήθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια για μια επιχείρηση.
    Έκανα επαφή με την Έλενα Νίνο για αίτηση δανείου ύψους 18.000 ευρώ και με μεγάλη μου έκπληξη, μου δόθηκε σήμερα ένα δάνειο.
    Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και θέλω να παροτρύνω όποιον ενδιαφέρεται να λάβει δάνειο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με αυτό το email: elenanino0007@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή