Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Εν τάξει...αλλά ....

Ιερά Σύνοδος: «Όχι» στην καύση των νεκρών!

Ιερά Σύνοδος: «Όχι» στην καύση των νεκρών!
«Η Ιερά Σύνοδος αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον νεκρό να καεί σε κλίβανο», απεφάνθη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη σημερινή, τρίτη συνεδρία της για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Η Εκκλησία, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε, θεωρεί το ανθρώπινο σώμα ως ναό του Αγίου Πνεύματος, στοιχείο της υποστάσεως του ανθρώπου, που έχει πλασθεί κατ' εικόνα και ομοίωση του Θεού και για τον λόγο αυτό η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση αντιμετωπίζει το νεκρό σώμα «όχι ως "στερεό απόβλητο", όπως οι απολογητές της αποτέφρωσης, αλλά το περιβάλλει με σεβασμό και τιμή ως έκφραση αγάπης προς το κεκοιμημένο μέλος της».

ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ Αγνοούμε τη σημασία τους

Καντήλι: Γιατί το ανάβουμε και τι συμβολίζει

καντήλι

Ακοίμητο καντήλι πρέπει να καίει στο εικονοστάσι του σπιτιού μας για να μας θυμίζει ότι ο πνευματικός μας αγώνας πρέπει να είναι ακοίμητος.


Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Αν μερικοί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν καυγάδες είμαι έτοιμος»

  • Από Dogma
  •    
  •    
άνθιμος
Επανέρχεται στο θέμα της δημιουργίας Τμηματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης »Focus FM’ ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος σημείωσε:

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ! 
1)Το παρακρουστικό: Η Αγγλία ψάχνει για δωρητές προς ...ανοικοδόμηση της Συρίας! Θράσος! Η Βρετανία με τις ΗΠΑ δεν διέλυσαν τη Συρία;Τι ψάχνουν για μαλάκες για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν οι ίδιοι;
2)KOTZIAΣ :το σύστημα των εγγυήσεων στο Κυπριακό είναι αναχρονιστικό. Έχει παραβιαστεί πολλαπλώς. Στην ουσία είναι παράνομο από πολλές πλευρές του Διεθνούς Δικαίου.


Κοινές δηλώσεις ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά και ΥΠΕΞ Ηνωμένου Βασιλείου Philip Hammond μετά τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ συνάντησή τους. Ιδου:
Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΧΑΜΜΟΝΤ...ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ... 

N. ΚΟΤΖΙΑΣ: Καλή σας μέρα. Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε την επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών. Συμφωνήσαμε ότι έχουμε ανάγκη οράματος για την Ευρώπη, που δεν μπορεί να περιορίζεται σε ορισμένα εργαλεία διπλωματίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου