Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ..-ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ... .

ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ, ΠΛΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :

Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ κι αλλαχού!

Δεν τη ξέρετε; Κι όμως με πολλούς τρόπους οι Βραχιολιδαίοι είναι δίπλα σας και σας…ΞΥΝΟΥΝ ποικιλότροπα και γόνιμα.

Αφορμή για το ρεπορτάζ αυτό έδωσε το διήγημα που δημοσιεύσαμε προχθες ΤΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΜΑΣ και οι σχολιασμοί του Δημήτρη Βραχιόλογλου.Ιδού:


-ΝΕΑ: ΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΕΙΤΕ!
MONIDADIAS-NEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Αρέσει στους Alexelis George, Δημήτρης Βραχιόλογλου και σε 2 ακόμη.
Δημήτρης Βραχιόλογλου
Δημήτρης Βραχιόλογλου Καταπληκτικό, ξάδερφε...Οχι ότι τα υπόλοιπα που έγραψες δεν είναι ωραία. Τόχει το σόι μας τελικά......

Αυτό το τελευταίο- το κοκκινισμένο- ήταν καθοριστικό για το ρεπορτάζ που ακολουθεί:


‎Και ο Απ.Βραχιολιδης απαντά προς Δημήτρης Βραχιόλογλου από το ΦΑΤΣΟΜΠΟΎΚΙ F/B. 
3 λεπτά · Αθήνα ·
Παν. Παρατηρητης--ΠΕΡΙ ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ-ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ!... ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ!
Παν. Παρατηρητης Σ΄ευχαριστώ Δημήτρη.. Πάντα ευγενής... Μα δεν τόχω λαλήσει:.. Είμαστε αριστοκρατική φάρα...προέλευση Βυζαντινών Αυτοκρατόρων... Οι Βραχιολιδαίοι είναι καλή, δημιουργική κι ανήσυχη σπορά.. Μα είναι τυχαίο το ΄'ονομά μας που κανείς δεν το φοράει σε όλη την Ελλάδα; Ως γνωστόν οι Θράκες για έναν διακρίνονταν: Την αργυροχρυσοχοϊα!.. Γι αυτό και οι βούλγαροι ...το μόνο που έχουν να επιδείξουν σήμερα είναι τα θρακικά κοσμήματα που βρέθηκαν στα εδάφη τους... (Και τα κάνουν γύρα σε όλη την υφήλιο ..σαν δικά τους επιτεύγματα! )! Τώρα τι σχέση έχουν οι Βούλγαροι με τη Θράκη ... αυτό μόνον ο αμαθής Τσίπρας μπορεί να μας το πει... Ας κρατήσουμε ψηλά το όνομά μας ...διότι η σκούφια του κρατάει κατ΄ευθείαν από την αρχαία Θράκη... Δεν είναι μόνο επίθετο αλλά και ...όνομα. Να μην ξεχνάς και τη μοναδικότητα του πατέρα σου. Λεγόταν Βραχιόλης-Βραχιολίδης-Βραχιόλογλου.. Έχεις δει ποτέ άλλον να κυκλοφορεί με το μικρό του όνομα ως Βραχιόλης; Μιλάμε για ιστορία βάθους... Χαίρε εν παντί

Με τέτοιες μοναδικές … λεπτομέρειες αξίζει τον κόπο να δείτε ποια είναι αυτά τα …κοσμήματα (βραχιόλια) του Εβρου.. Πάντως σίγουρα δεν είναι Φω-Μπιζού.. Και διότι τα βραχιόλια τα φοράνε ΟΛΕΣ οι ωραίες και μη γυναίκες! Αν και οι γυναίκες τελικά ΟΛΕΣ είναι ΩΡΑΙΕΣ! Απλά κάποιες δεν το ξέρουν!


ΟΙ  ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ & οι ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ της δυναστείας! 

Βασικά πρόκειται περί καλλιτεχνικής “φάρας”, αθληθέντες άπαντες σε διάφορες εκδοχές της τέχνης! Το Βραχιόλι, δηλαδή το κόσμημα ήταν αρχαιόθεν το βασικό αντικείμενο της δημιουργικότητας τους.Κατά την πορεία μέσα στην ιστορία εκτός από τα κοσμήματα εκφράστηκαν και σε άλλα επίπεδα, όπως: η τέχνη της υποδηματοποιίας, της ραπτικής (σήμερα οι μόδιστροι διεθνώς σαρώνουν) και νεότερα στις τέχνες της ΞΥΝΓΡΑΦΗΣ,.. του ΧΟΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΜΑΤΟΣ.. Ακόμη και της πολιτικής.
Απ΄όλα έχει συνεπώς η Βραχιολιδέϊκη δυναστεία, ο Μπαχτσές των Βραχιολιδαίων!

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ (πατήρ του Αποστόλου και Σταύρου ) 
ΕΝΑΝ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΡΟ ΜΕ ΑΡΗΜΑΝΙΟ ΜΥΣΤΑΚΑ ΒΛΕΠΕΤΕ; ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ! ΣΚΕΤΟ ΚΑΡΜΠΟΝ. ΔΙΔΥΜΟΙ...ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ-ΤΕΙΧΟ !!!


Φωτογραφία του ΝΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ.
O BΡΑΧΙΟΛΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ
Πατήρ των Δημήτρη, Γιάννη
και Αποστόλη (Βραχιόλογλου)

Μια φωτογράφια ..δύο άνθρωποι! Οι γεννήτορες των σημερινών Βραχιολιδαίων του ΄Έβρου. Είναι δυνατόν η φωτογραφία αυτή να είναι διπρόσωπη… να αφορά δηλαδή, δύο διαφορετικούς ανθρώπους; Είναι και πολύ μάλιστα… Απλούστατα έχουμε να κάνουμε με διδύμους (εξ ού και το Διδυμότειχον…τυχαίο λέτε;).. Δυο αδέρφια Δίδυμα! Για να εκτιμήσετε την ομοιότητα τους, σας λέμε ότι οι γυναίκες τους δεν μπορούσαν να τους ξεχωρίσουν!

Πρόκειται (κατά σειράν γεννήσεως) για τον α) Γεώργιο Βραχιολίδη –γεννήθηκε 10 λεπτά νωρίτερα και β) τον Βραχιόλη …Βραχιολίδη-Βραχιόλογλου ( αυτό το τελευταίο επίθετο είναι κατασκευασμένο από το Δήμο…λόγω καταστροφής των δημοτολογίων του από πυρκαϊά)
Ο μεν πρώτος ιεραρχικά ήταν καλός κατασκευαστής υποδημάτων, ο δε δεύτερος ο Βραχιόλης σπουδαίος ράπτης ..ας πούμε ο Αρμάνι του Διδυμοτείχου… Με τη διαφορά ότι ποτέ και οι δυο τους… δεν εκτελούσαν την παραγγελιά στο χρόνο που υπόσχονταν..

Το πως και γιατί θα το βρείτε στο δροσερό διήγημα ΔΙΔΥΜΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στο https://pressliberty.wordpress.com/%CE%B4%CE%B9%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B7/%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CF%85%CE%BC%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7/



Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΕΒΡΟΥ-



Δημήτρης Βραχιόλογλου. Μεγάλη πολυδιάστατη φυσιογνωμία πολιτισμού στο ΄Εβρο. Λαογράφος, συγγραφέας, Πανεπιστημιακός, Δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και χοροδιδάσκλος, και φυσικά τηλεοπτικός αστέρας στο ΔΕΛΤΑ T.V με λαογραφική εκπομπή με τις παραδόσεις της Θράκης που θεωρείται η καλύτερη του είδους της Πανελληνίως. Τέραστιο το έργο του για τον Εβρο, τη Θράκη στην ανάδειξη της παραδοσιακής κληρονμιάς μας.. Δεν είναι εύκολη ρεπορταζιακά η ογκώδης προσωπικότητα του Δημήτρη Βραχιόλογλου…Δυστυχώς ο πνευματικός αυτός ανθρωπος της Θράκης δεν διαθέτει ιστοσελίδα .. Έχει μπλέξει όμως με το Φατσομπούκι κι εκεί θα βρείτε ουκ ολίγα … Εξ΄άλλου τον ξέρουν και οι πέτρες στη Θράκη… 

Βρείτε τον εδώ στο F/B> (https://www.facebook.com/dimvrach?fref=ts


Στέλιος Βραχιόλογλου Φίρμα κι αυτός.Δημοφιλής στη Θράκη
Ανεψούδι του Δημήτρη. Ορίτζηναλ καλλιτέχνης: Στιχουργός, τραγουδιστής και φυσικοθεραπευτής και πολιτικός –Είναι Αντιδήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως! ( Ως γνωστόν οι πολιτικοί είναι καλλιτέχνες του …εφικτού)


Φανατικός Εβρίτης.. Ποτέ δεν του πέρασε η ιδέα να κατέλθει στο θλιβερό κλεινό ΄Αστυ!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ :

Στέλιος Βραχιόλογλου «Αποφάσισα συνειδητά να ζήσω στην Αλεξανδρούπολη»

    Στέλιος Βραχιόλογλου «Αποφάσισα συνειδητά να ζήσω στην Αλεξανδρούπολη»

    του Θανάση Τσολάκη -Φωτογραφία Δημήτρης Αλεξούδης

    “Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Αγοράς & Αθλητισμού στο Δήμο Αλεξανδρούπολης! 
    Είναι νέος, είναι δραστήριος, είναι πολυπράγμων. Ο ίδιος λέει ότι η «πολιτική» ζωή του είναι σε νηπιακή ηλικία, ωστόσο είναι ήδη για δεύτερη τετραετία Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης και μάλιστα τώρα πια και Αντιδήμαρχος. Εκτός από την Πολιτική, αγαπά τη Μουσική και εξασκεί επαγγελματικά τη Φυσικοθεραπεία. Είναι σχεδόν αδύνατον, εφόσον ζεις σ’ αυτόν τον τόπο να μην ξέρεις τον Στέλιο Βραχιόλογλου. Εμείς, σε αυτό το τεύχος, απλώς ζητήσαμε να μάθουμε πώς γίνεται να κάνει τόσα πράγματα και να τα κάνει καλά…” 
    Περισσότερα εδώ> http://2551.gr/stories/item/142-stelios-vraxiologlou-apofasisa-syneidita-na-ziso-stin-aleksandroypoli-2

    ΘΑΛΕΙΑ ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ

    Η ωραία της Αλεξανδρούπολης, όπως παλαιά λέγαμε για την “ωραία του Πέραν”
    Δροσερή και πάντα κεφάτη...δίνει τον τόνο στα κοσμικά της πανέμορφης εβρίτικης πρωτεύουσας...  Είναι κόρη του Δημήτρη Βραχιόλογλου! Έχει δικό της μπαϊράκι... Κοσμοπολίτισσα ..κυκλοφορεί μεταξύ Ελβετικών σαλέ και της ΟΞΦΟΡΝΤ του Λονδίνου.  Ωραία είναι και μυστρηριώδης...και φανατική φωτογράφος! 
    Στο φατσομπούκι της δεν βρίσκουμε καμιά πληροφορία... 
      
    Αλήθεια μήπως σας θυμίζει κάποια
    τηλεπαρουσιάστγρια; 

    παρά μονάχα φωτογραφίες, όπως η πιο κάτω... στυλ εποχής βαμπ 1930!
    Μα είπαμε το σόϊ είναι ..καλλιτεχνικό! Δίνει Ρέστα!



    Να και κάτι που δεν ξέραμε: Το βρήκαμε στον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 11.12.15
    ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ! ΙΔΟΥ...




    Η Θάλεια Βραχιόλογλου (δίπλα φωτό) είναι δεύτερη ξαδέρφη μας από την Αλεξανδρούπουλη η οποία κέρδισε το βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Μουσείο Ακρόπολης.
    Ιδού τι αναφέρει η ίδια για την επιτυχία της:

    Το Μουσείο Ακρόπολης τον προηγούμενο μήνα διοργάνωσε ινσταγκραμικό διαγωνισμό με θέμα...


    My Samothraki exhibition και αυτή εδώ η αυθόρμητη φωτογραφία μου (η οποία τραβήχτηκε ένα ανέμελο σούρουπο στην Παναγιά την Κρημνιώτισσα-βοήθεια μας) φορώντας την καπελαδούρα της Τούλας και υπό τις οδηγίες του καταρτισμένου team Στέλιου και Κλαίρης κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία My Samothraki Mysteries...
    Δέχομαι πλέον προτάσεις από ΕΟΤ να προωθήσω την πόλη σας,το χωριό σας,την βουνοκορφή σας..κοινώς στον τόπο σας με ένα τηλεφώνημα!

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ


    Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ…ΑΘΗΝΩΝ
    Η φωτό είναι προχθεσινή στις 20 Δεκεμβρίου 2015...


    Η Βασική ο μάδα της δυναστείας του κλάδου Αθηνών..Από αριστερά η μαμά-Σεβαστή, Νίκος, Μάκης, Μάριος και στο βάθος-κήπος… ο γέρο-Τόλης με την γκλίτσα του, χούγι που κέκτησε προ δεκαετίας από ταξίδι του στο Όλυμπο!

    --Καλά γιατί κυκλοφορείς με γκλίτσα αφού δεν έχεις πρόβατα; το ρωτάνε.. Και απαντάει κάθετα:
    --Μα καλά στραβός είσαι; Δεν βλέπεις γύρω σου πόσα πρόβατα κυκλοφορούν; Παρδόν αλλά …Εξαιρείσαι εσύ… έτσι;


    Ο Απ.Βραχιολίδης, θυελώδης μεγάλου βεληνεκούς ρεπόρτερ –ΘΡΥΛΟ τον αποκαλούν- είναι ο αρχηγός , ας πούμε του κλάδου Αθηνών. Θεωρείται ο Πατριάρχης των καταγομένων εξ Εύρου Δημοσιογράφων. ( Ως γνωστόν ο Ν.Χατζηνικολάου, ο Παντελής Αθανασιάδης και ο Γιάννης Ξανθούλης είναι Εβρίτες..βασικά μετανάστες)

    Δεν έχει όμως μεγάλες καταθέσεις υπέρ του Έβρου εκτός από τα εξής ΤΡΙΑ:

    1-Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

    (1962)

    Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ(1962)
    ΜΟΝΤΕΛΟ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ... ΤΟΥ 1962.ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΜΙΜΗΘΟΥΝ! ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ειναι σαν κι αυτή που το 1962 έστησε ο  Απ.Βραχιολίδης! 

    Έτσι για την ιστορία- Δημιούργησε το 1962 την πρώτη μεταπολεμικά εφημερίδα του Διδυμοτείχου, ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. (όπως τον βλέπετε στη φωτό). Η εφημερίδα μετά από πολλές; περιπέτειες συνεχίζει να κυκλοφορεί σταθερά από το 1969 έως τώρα ΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΜΈΝΟ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ –ΔΙΠΛΩΜΑΤΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, που διευθύνει πλέον ο ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ..Μα με τα ίδια γοτθικά στοιχεία.. Τόσο σαν τίτλος εφημερίδας, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, όσο και σαν τίτλος lay out, με γοτθικά στοιχεία αλλά και σαν κασέ ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους.. Αλλά και ως σχήμα H εφημερίδα ήταν η πρώτη στο σχήμα ΤΑΜΠΛ-ΟΪΤ στην Ελλάδα! … που μετά από μια 20ετια ...άρχισαν να υιοθετούν στον ελληνικό τύπο!

    2-ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΒΟΥΒΑΣ
    Ανακάλυψε και πρωτοεξερεύνησε τα σπήλαια Βούβας-Διδυμοτείχου το 1962 (σχετικό ρεπορτάζ :http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_2306.html…) ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ… Θα μάθετε πολλά για σπήλαια Διδυμοτείχου τα οποία επί μισόν αιώνα μετά τις αποκαλύψεις Βραχιολίδη… παραμένουν αναξιοποίητα .. 

    ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΣ.. Εντολή ΑΝΩΘΕΝ …ήταν το θάψιμο των σπηλαίων!, είπε γνωστή γηραιά φιλόλογος του Διδυμοτείχου, πρώην υπεύθυνος της εφημερίδας του Δήμου!

    3- ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: (2012)

    ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΑΣ-ΝΕΑ 

    Τη οποία σχεδίασε, έστησε και σήμερα είναι μέντορας και εμψυχωτής της ..(κάτι σαν σύμβουλος, ας πούμε).…
    ...Έκανε και μερικές άλλες απόπειρες για να δώσει ανάσα στον περιφρονημένο Έβρο.. με πρωτότυπες ιδέες ... αλλά τίποτε δεν τσούλήσε. Οι εβρίτες είναι καλοί καγαθοί, μεν ...αλλά έχουν τη δική τους σκλήρυνση...κατά...πλάκας
    Κι έτσι ο Απ.Βραχ, σε μεγάλη συγκέντρωση σε στάδιο Αθηνών Εββριτών,,  αναφώνησε, ως επίσημος παρουσιαστής του προγράμματος :

    --ΠΑΣ ΘΡΑΞ ...ΒΛΑΞ... και καταχειροκροτήθηκε...ώ του δράματος! 
    Ο Έβρος, αν έχει αυτή την τύχη που έχει οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ανθρώπους του, πιστεύει ο Βραχιολίδης..   

    Μάκης Βραχιολίδης, γνωστός δημοσιογράφος και τηλεοπτικός σχολιαστής σε κανάλια των Αθηνών.



    Πρωτότοκος γιός του Αποστόλου και σήμερα εκδότης -διευθυντής της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, της παλαιότερης και ιστορικότερης εφημερίδας πλέον της Αττικής! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΙ 47 ΧΡΟΝΙΑ!.. Είναι όπως και να το κάνουμε ένας άθλος για τον ασταθή και ριψοκίνδυνο χώρο του Τύπου!


    Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΣ  ΣΗΜΕΡΑ είναι και έντυπος αλλά και δυναμικό σάϊτ > http://indobserver.blogspot.gr/ 
    Να την επισκέπτεστε αν θέλετε αποκλειστική και καθαρή ενημέρωση. Πρωτοπορεί και διδάσκει!




    Ξέρετε γιατί κοιτάει αψηλά; Του έχει μείνει από
    τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια που πετάει...
    3-Νίκος Βραχιολίδης, άλλη μορφή αυτός.. Πάθος με τις μηχανές. Σπούδασε μηχανολόγος αυτοκινήτων. Αριστούχος με δύο υποτροφίες-αριστεία.. Του κατέβηκε να δώσει εξετάσεις στη ΔΕΗ από πλάκα… για να τους δείξει πως είναι σαϊνι…άπιαστος στη μηχανολογία. Μετείχαν στον διαφωνισμό 67 …άτομα …θα προσλάμβανε η ΔΕΗ μόνο δύο! ΄Ηρθε πρώτος και σήμερα το παίζει και συνδικαλιστής της ΔΕΗ.. για να περισώσει, όπως λέει, ότι μπορεί από την ΑΔΜΗΕ ..που οι μνημονιακοί κρατικοί θέλουν να ξεπουλήσουν, αφού είναι το πιο παραγωγικό- κερδοφόρο κομμάτι της ΔΕΗ…
    Ο Νίκος είναι φανατικός του αερομοντελισμού και μέγας δάσκαλος του δημοφιλούς σπορ. Είναι δε και πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ..
    Τελευταία ασχολείται και με το σχολιασμό της επικαιρότητας διαδικτυακά… χάρις στο σκαμπρόζικο χιούμορ που διαθέτει!



    Πάμε τώρα στον Μπένζιαμιν του κλάδου Αθηνών …

    Στον Μάριο- Γεωργιο Βραχιολίδη






    Ippotis tis Asfaltou — μαζί με David Hasselhoff καιΝτέιβιντ Χέισελχοφ

    Το θυμόσαστε τον ωραίο της φωτό; Ο Χολυγουντιανός σταρ της σειράς Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ, Ντέϊβιντ Χέϊσελχοφ… Ο Μάριος σε ηλικία 11-12 ετών έλαβε ορίτζηναλ συνέντευξη από τον διάσημο σταρ.. σε βαθμό που αυτός να ενθουσιαστεί από τις καρφωτές ερωτήσεις του, ώστε τον κάλεσε στο τραπέζι του!

    Ασχολείται και με τη δημοσιογραφία και κυρίως με την ειδησεογραφική φωτογραφία. Κυνηγός κι αυτός της επικαιρότητας. Πάντως στο φατσομπούκι του σημειώνει τα εξής:
    Ο ΚΛΑΔΟΣ της δυναστείας στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


    Μια άγνωστη φωτογραφία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ από συνέντευξη που έδωσε σε ενημερωτική ιστοσελίδα!


    Σταύρος Βραχιολίδης, αδερφός του Αποστόλου.. Γνωστός και δυνατός επιχειρηματίας της Θεσσλονίκης με κατάστημα που δεσπόζει στο Βαρδάρι. 

    Ανήσυχο μυαλό από ηλικίας 8 χρονών γυρόφερνε στα εμπορικά των Λαδάδικων της πόλης και δίπλα σε μεγάλους έμπορους της Θεσσαλονίκης..γαλουχήθηκε στη μεγάλη και ύψιστη και καταλυτική τέχνη του εμπορίου.. ..πλην όμως …πεζής τέχνης !..κατά τους κουλτουριάρηδες πένητες! 

    ο Σταύρος υπήρξε σοβαρός συλλέκτης νομισμάτων αλλά και συλλέκτης παλαιών ραδιοφώνων.. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα πολύτιμα κομμάτια ραδιοφωνικών συσκευών κατάφερε να τις κάνει ΟΛΕΣ να λειτουργούν!!..να παίζουν..να πιάνουν σταθμούς! Να που κολλάει ότι είναι καλλιτέχνης κι αυτός! 
    Η σπάνια συλλογή του έχει προβληθεί από πολλά κανάλια και τον Τύπο. Πολλοί δε ήσαν εκείνοι που ήθελαν να την αποκτήσουν. Δεν έχουμε πληροφορίες αν την διατηρεί ακόμη . Στα νειάτα του ο Σταύρος υπήρξε δεινός ποδηλάτης κι έχει ανακηρυχθεί πρωταθλητής Β. Ελλάδας κι έχει αποσπάσει πολλές Πανελλήνιες διακρίσεις. Το σπίτι του είναι γεμάτο από κύπελλα διακρίσεων!





    ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΟΥ, κόρη του Σταύρου ήδη πετυχημένη επιχειρηματίας στη Σαλονίκη. στις ηλεκτρονικές συσκευές… αν και σπούδασε στη Φλώρινα εκτιμητής τροφίμων …ή κάτι άνάλογο τέλος πάντων .

    Υπάρχουν κι άλλοι Βραχιολιδαίοι στη Δυναστεία. Δυστυχώς δεν έχουμε αυτή τη στιγμή στοιχεία π.χ. για άλλα αδέλφια του Δημήτρη Βραχιόλογλου, τον Γιάννη συνταξιούχο αξιωματικό, πατέρα του Στέλιου, ή τον Αποστόλη..(τόν επικυριάρχο των ΚΤΕΛ Εβρου)!  

    ΄Οπως επίσης και παλαιότερα. με τα αδέλφια των διδύμων που εν αρχή λέμε …τι απέγιναν; Υπήρχε ο Βαγγέλης, που ήταν οδηγός του σπουδαίου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Φιλάρετου. Πρέπει να έχει απογόνους… ΄Οπως επίσης ο Χριστόδουλος.. σπουδαίος κατασκευαστής ιππίλατων τροχοφόρων (κάρων)  έχει μια κόρη που μένει στη Ζαγορά του Βόλου… 

    Επίσης η λεγόμενη “Θειάκα Κατίγκω” μεγάλη χορευταρού του Διδυμοτείχου κι αυτή πρέπει να άφησε απογόνους… Τέλος πάντων κάποιοι θα βρεθούν για να συμπληρώσουν και ολοκληρώσουν το γενεαλογικό δένδρο της έστω μικρής αλλά ζωντανής αυτής “δυναστείας” του Διδυμοτείχου. Εμείς κάναμε μια αρχή!Περιμένουμε και τους άλλους να βάλλουν το λιθαράκι τους...  


    Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει και μια άλλη οικογένεια από την Ορεστιάδα με το όνομα Βραχιολίδης που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα ένα μέλος της είναι σπουδαίος αθλητής.Από τα υπάρχοντα στοιχεία δεν φαίνεται να υπάρχει συγγένεια ανάμεσα στη δυναστεία Βραχιολιδαίων που καταγράφουμε εμείς και εκείνης που κατάγεται από την Ορεστειάδα. 

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ
    ( Επιμελητής Αρχείου Απ.Βραχιολίδη)   

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου