Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο «Παρασκήνιο»: Ο ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε ταμπέλα “Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!”

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο «Παρασκήνιο»: Ο ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε ταμπέλα “Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!”
 

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαδόπουλο για την εφημερίδα "Παρασκήνιο"

Μύδρους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Τουρκίας εξαπολύει μέσω του «Π» ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, που έχουν φέρει την Ελλάδα με το ένα πόδι εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.


«Τα κράτη της Ευρώπης κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα σύνορά τους, ενώ είχαμε επίσημη πρόταση από άλλη ευρωπαϊκή χώρα να θεωρούνται σύνορα της ΕΕ αυτά των Σκοπίων και όχι τα ελληνικά», δηλώνει αρχικά ο κ. Μιχαλολιάκος και συνεχίζει σε ιδιαίτερα επιθετικό ύφος για την Άγκυρα: «Την ίδια ώρα, βρισκόμαστε στην τραγική θέση να χρηματοδοτεί η Γερμανία συνεχώς την Τουρκία, ενώ η ροή των λαθρομεταναστών και των προσφύγων προς την Ελλάδα δεν έχει σταματήσει, παρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε». Διερωτάται, δε: «Θα ήθελα να μάθω, όλοι αυτοί που παριστάνουν τους ανθρωπιστές δεν έχουν να πουν τίποτα γι’ αυτό το εγκληματικό τουρκικό παρακράτος, που αφήνει να αποπλέουν βάρκες –ακόμη και με απαγορευτικό για μεγάλα σκάφη– με αποτέλεσμα να πνίγονται παιδιά;».
Παράλληλα, καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας πως «το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός είχε μιλήσει σε Σύνοδο Κορυφής για 1,5-2 εκατ. πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που ετοιμάζονται να έρθουν στην Ελλάδα. Μόνο μέσα στο 2015 ήρθαν 950.000 άτομα. Γιατί; Γιατί αυτοί οι οποίοι διοργανώνουν αυτές τις επιχειρήσεις –δουλεμπορίου κυριολεκτικά– είδαν με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μία ταμπέλα στη χώρα που γράφει “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”».
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κάνει λόγο και για «άθλιο καθεστώς που υπάρχει με τις ΜΚΟ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στη Μυτιλήνη, μάλιστα, έχουν εγκατασταθεί ισλαμιστικές οργανώσεις, που έχουν κατηγορηθεί ακόμη και για μεταφορά πολεμοφοδίων στους τζιχαντιστές». Ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής δεν αφήνει ασχολίαστη ούτε την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα, ζητώντας «να μη μιλούν οι υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ για θαλάσσια σύνορα που δεν είναι δυνατόν να φυλαχτούν. Η Νεολαία του κόμματός τους κάνει συγκέντρωση για να πέσει ακόμα και ο φράχτης στον Έβρο. Δηλαδή, θέλουν να καταργηθούν ακόμα και τα χερσαία σύνορα».

Στο ερώτημα εάν «καλύτερη φύλαξη συνόρων σημαίνει βούλιαγμα σκαφών», ο κ. Μιχαλολιάκος απαντά: «Όχι, να μη βουλιάζουμε τα σκάφη που έρχονται, αλλά να απαιτήσουμε από την Τουρκία να μη στέλνει σκάφη. Και να ζητήσουμε από την ΕΕ να πιέσει και αυτή την Τουρκία. Όμως, η Ευρώπη όχι μόνο δεν την πιέζει, αλλά τη χρηματοδοτεί κιόλας με αμύθητα ποσά».

Η συζήτηση φτάνει και στις πολιτικές εξελίξεις, με τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος να τονίζει πως «η χώρα είναι χρεοκοπημένη. Το νέο μνημόνιο, που η Χρυσή Αυγή δεν ψήφισε στις 14 Αυγούστου, δεν βγαίνει. Απορώ με το θράσος της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος Ποτάμι, που υπερψήφισαν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και παριστάνουν τώρα τους αντιπολιτευόμενους».

Σε ερώτηση του «Π» για τη στάση που θα κρατήσει ο Λαϊκός Σύνδεσμος εάν έρθει στη Βουλή νέος εκλογικός νόμος, ο κ. Μιχαλολιάκος ξεκαθαρίζει: «Υπάρχει ένα λεπτό σημείο. Αυτό είναι το όριο του 2%, διότι αν πέσει το όριο εισόδου στο 2%, υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να γίνει –με τις ευλογίες του τουρκικού προξενείου– μειονοτικό κόμμα. Ένα τέτοιο κόμμα θα πάρει πολλές ψήφους, όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τις πολιτογραφήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και θα είμαστε αντίθετοι. Στην απλή αναλογική λέμε “ναι”, όμως ο νόμος θα έρθει σαν σύνολο».
Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» που θέλει τη Χρυσή Αυγή να χρηματοδοτείται από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως «λόγω της δικαστικής μας περιπέτειας, που συνεχίζεται, έχει γίνει πλήρης έλεγχος των οικονομικών μας στοιχείων. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση εξαρτήσεως με κανένα ξένο κράτος, ούτε με τη Ρωσία».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου