Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ... ΚΟΠΑΝΙΣΤΌΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΑΣ ΣΑΤΡΑΠΙΣΚΟΣ... Δείτε το στόρυ και θα επανέλθουμε....

Κουφόβουνο Διδυμοτείχου: Ζητούν να επιστρέψει άμεσα ο ιερέας στην ενορία τους. Αρνητική η μητρόπολη Διδυμοτείχου!



Έκκληση στο μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό, κάνουν οι κάτοικοι του οικισμού Κουφόβουνου στο Διδυμότειχο και ζητούν την ανάκληση της απόφασης από τη μητρόπολη και την άμεση επιστροφή του ιερέα π. Κλαύδιου, ο οποίος
λειτουργούσε στο Κουφόβουνο επί τέσσερα χρόνια και έχει απομακρυνθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο από το χωριό, καθώς χωρίς να υπάρχει λόγος, μετατέθηκε σε άλλο οικισμό της περιοχής και συγκεκριμένα στον οικισμό Σιταριά.
Με επιστολή  τους, προς το μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό, οι ενορίτες ζητούν την άμεση και οριστική επιστροφή του ιερέα στην ενορία, ενώ συγκεντρώθηκαν και υπογραφές, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης από τη μητρόπολη.
Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα η μητρόπολη Διδυμοτείχου, επιμένει στην απόφασή της και δεν έχει δώσει λύση στο θέμα που προέκυψε, προφασιζόμενη λόγους υγείας του ιερέα, κάτι που δεν ισχύει σύμφωνα με τους κατοίκους, καθώς όπως ισχυρίζονται ο συγκεκριμένος ιερέας αναγκάζεται πλέον να λειτουργεί σε μακρινότερους οικισμούς και άρα δεν τίθεται θέμα υγείας.
Οι κάτοικοι του οικισμού, μιλούν με τα καλύτερα λόγια, τον χαρακτηρίζουν άξιο ιερέα, που έκανε μεγάλο έργο και φιλανθρωπίες, τους έφερε πιο κοντά στο θεό  και ζητούν να επιστρέψει στο Κουφόβουνο.

Η μητρόπολη Διδυμοτείχου, δεν έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στο αίτημά τους και στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους, ενώ οι ίδιοι ζητούν να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις και δυσάρεστες εξελίξεις, κάτι που δεν επιθυμούν οι ίδιοι. 
Θέση στο θέμα που προέκυψε πήρε και ο ίδιος ο ιερέας, με επιστολή του προς τους κατοίκους, ο οποίος μιλάει για υπακοή και αιώνια υποχρέωσή του στους κατοίκους του Κουφοβούνου.

Διαβάστε την επιστολή των κατοίκων στη μητρόπολη Διδυμοτείχου.

ΠΡΟΣ: Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό
Σεβασμιότατε Δέσποτα!

Ενημερωθήκαμε από την Εκκλησιαστική Επιτροπή ότι μετατέθηκε ο Ιερέας μας στη Σιταριά. Πρόθεση μας δεν είναι να έρθουμε σε ρήξη αλλά να βρούμε μια λύση στο ζήτημα που προέκυψε.
Γνωρίζουμε τις αναστατώσεις των πιστών που έγιναν προσφάτως στα χωριά Δίκαια και Κόμαρα και δεν επιθυμούμε να επαναληφτεί και στο δικό μας χωριό.
Θεωρούμε την Μητρόπολη μας ως Μητέρα και όχι ως Μητριά όπως ορθός αναφερθήκατε σε έναν από τους Ποιμαντικούς σας λόγους.
Όμως ποια Μητέρα έχει πρόθεση να απομακρύνει τον Πατέρα από τα παιδιά του;
Μόνο μια Μητριά θα το έκανε αυτό!!
Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι η Μητρόπολή μας δεν συμπεριφέρεται ως Μητριά στα πνευματικά της τέκνα.
Μνημονεύουμε το Όνομα σας στις προσευχές μας από την στιγμή που μας φέρατε αυτόν τον Άξιο Ιερέα στην ενορία μας ο οποίος μας Ειρηνεύει.
Είναι Άξιος διότι από την ημέρα που τον μεταθέσατε από την Κορνοφωλιά στο οποίο άφησε και εκεί ανεξίτηλα τα αποτυπώματα του με έργα και δράσεις, το μόνο που κάνει είναι να μας μαθαίνει καθημερινά το πώς να είμαστε μονιασμένοι ως μια οικογένεια.
Με θαυμασμό και υπερηφάνεια βλέπουμε την αγάπη που του έχουν ακόμη και σήμερα οι Κορνοφωλιώτες ερχόμενοι με Λεωφορεία στο Πανηγύρι μας.
Ποτέ, μα ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία να μας διχάσει όπως ψευδός σας έχουν μεταφέρει διάφοροι συκοφάντες που είχαν συμφέροντα, και έπαψαν να έχουν.
Αντίθετα μας καλλιεργεί το πνεύμα της αγάπης και της Αδελφοσύνης και αγρυπνά για την Θρησκευτική και ηθική εξέλιξη μας.
Καθημερινά δίνει το παρόν του, πρωί και απόγευμα θυσιάζοντας την Οικογένεια του ώστε μας θυμίζει τον καθημερινό αγώνα που πρέπει να δίνουμε στο να είμαστε σωστοί Χριστιανοί.
Είναι άξιος διότι κατάφερε να συσπειρώσει τα παιδιά της ενορίας μας και να τα φέρει ποιο κοντά στο δρόμο του Θεού , προσεγγίζοντας τα με τον καλύτερο τρόπο. Με ενισχυτική Διδασκαλεία στα μαθήματα των σχολείων τους, με αθλοπαιδιές , προβολές ταινιών θρησκευτικού και κοινωνικού περιεχομένου κ.π.α.
Όταν πληροφορηθεί ότι κάποιος από τους συγχωριανούς μας νοσηλεύετε σε Νοσοκομείο, τρέχει εκεί, στο προσκέφαλό του για Παρηγοριά.
Όταν κάποιος πενθεί λόγω του χαμού κάποιου δικού του αγαπημένου προσώπου συντετριμμένος πηγαίνει για παρηγοριά κάνοντας του συντροφιά τουλάχιστον στις πρώτες ημέρες του δυσάρεστου γεγονότος.
Κάνει συντροφιά σε απομονωμένους γηραιούς/αιές θυμίζοντας τους ότι δεν είναι μόνοι.
Όταν γίνουν παρεξηγήσεις μεταξύ των συγχωριανών πηγαίνει να τους συμφιλιώσει και να τους διδάξει την συγχώρεση και την συμφιλίωση .
Τελεί ‘Άριστα και με υπερβολική τυπικότητα τα Λειτουργικά του Καθήκοντα.
Καθιέρωσε την Περιφορά εικόνων και των δυο Ναών (Ενοριακού 19 Ιουλίου και Κοιμητηριακού 14 Αυγούστου) σε όλο το χωριό κάτι που δεν γίνονταν στο παρελθόν.
Με το παράδειγμά του μας διδάσκει να μην είμαστε μνησίκακοι και να συγχωρούμε ακόμα και αυτούς που μας έβλαψαν, με πράξεις και λόγια. Μας παροτρύνει στο να εξομολογούμαστε για τα ανομήματα μας και μας θυμίζει τις αδυναμίες μας.
Τα «τυχερά» του τα διαθέτει σε φιλανθρωπίες των πασχόντων και βαλλόμενων οικονομικά αδερφούς μας και σε διάφορες άλλες δράσεις της Ενορίας μας. Οργανώνει φιλανθρωπίες παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους ρουχισμό- τρόφιμα και πρώτες ύλες, είτε προς την ενορία μας είτε στο Φιλόπτωχο της Μητροπόλεως μας (Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου)
Μας διδάσκει με παράδειγμα πρώτα τον Εαυτό του , το τι σημαίνει Εθελοντισμός, ευπρεπίζοντας το χωριό μας και τον περιβάλλοντα χώρο του Ναού μας σε συνεργασία πάντα με την Εθελοντική Ομάδα και τις Δημοτικές Αρχές.
Μεριμνά και οργανώνει μηνιαίες συγκεντρώσεις για τον γενικό καθαρισμό , ευπρεπισμό και ευταξία του Ναού μας, κάτι που και αυτό δεν γίνονταν στο παρελθόν.
Έχει Οργανωτικό πνεύμα ,ζήλο και αγάπη για αυτό το υπούργημα που επιτελεί.
Δεν Περιορίζετε μόνο στα Λειτουργικά του Καθήκοντα αλλά δίνει μεγάλη έμφαση και στα Ποιμαντικά του Καθήκοντα.
Είναι πρωτοπόρος στην Οργάνωση Εκδηλώσεων Θρησκευτικών και Πολιτιστικών, τιμώντας Ιστορικά Γεγονότα του Έθνους μας, ακόμα και Διαφωτιστικών διαλέξεων από Ειδικούς επιστήμονες σε συνεργασία πάντα με τον Σύλλογό μας.
Γνωρίζουμε επίσης εκ των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ότι είναι τυπικότατος και με τα διοικητικά του καθήκοντα ως προς την μητέρα μας Μητρόπολη. Υπεύθυνα και έγκαιρα εκτελεί όλες της αποφάσεις και εντολές του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.
Συνεργάζεται με αρμονία και αγάπη με όλους τους τοπικούς Θεσμούς (Πρόεδρο κοινότητος- Πρόεδρο Συλλόγου και τις τοπικές Στρατιωτικές αρχές).
Είναι φωτεινός Οδηγός μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ στο σκοτάδι!
Αν αυτό δεν σημαίνει να είσαι ΙΕΡΕΑΣ τότε τι άλλο σημαίνει;;;
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ!!!!
Συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να μας φύγει αυτός που μας ευεργέτησε τα τέσσερα τελευταία χρόνια .
Σεβασμιότατε!
Στους σημερινούς καιρούς της βαθιάς κρίσης που διέρχεται ο τόπος μας, οι χριστιανοί ταλανίζονται με πολλά προβλήματα επιβίωσης και είναι εντελώς ανεπίκαιρο και άστοχο να φορτωθούμε με διλήμματα ή ακόμη και με συγκρούσεις από τέτοιας φύσης ενέργειες, που μπορεί να επιφέρουν τη σύγχυση και τον κλονισμό της πίστης μας.
Τέλος, είναι χρήσιμο να σας ενημερώσουμε, ότι το χριστεπώνυμο και πυκνότατο, αναλογικά με τον πληθυσμό του χωριού μας, πλήρωμα της Ενορίας μας και της διασποράς, τελεί εν αναμονή της απάντησής σας στην επιστολή μας και δεν έχει λιγότερες ανησυχίες από τις δικές μας. 

Πήραμε την πρωτοβουλία αυτή, προς αποφυγή κάθε ανεπιθύμητης και δυσάρεστης εξέλιξης από τις βέβαιες και επικείμενες αντιδράσεις του πληρώματος και γι αυτό σας παρακαλούμε να προβείτε στην άμεση οριστική ανάκληση της απόφαση σας για τον Ιερέα και την Ενορία μας. Είμαστε ταπεινοί φτωχοί Χριστιανοί πλην όμως πλούσιοι στο πνεύμα και το ήθος Κουφοβουνιώτες, διότι αυτό μας δίδαξαν οι παππούδες μας.
Με βαθύτατο Σεβασμό.

Παρακαλούμε άμεσα την ανάκληση της απόφαση σας και να επανέλθει ο Εφημέριος μας στον Ναό μας
Ακολουθούν υπογραφές, που αποτελούν ελάχιστο αντιπροσωπευτικό, δείγμα των μελών της Ενορίας μας.

Αν ζητήσετε όλων των ενοριτών μας, να μας το δηλώσετε στην επικείμενη απάντησή σας για να δείτε και την δύναμη της αγάπης μας για τον Ιερέα μας.
Επιφυλασσόμαστε για την ιδιοχείρως κοινοποίηση αυτής της επιστολής Διαμαρτυρίας σε όλους τους ενδιαφερόμενούς Θεσμούς.
1.Μητροπολιτικό Συμβούλιο

2.Αρχιεπίσκοπό Αθηνών και πάσης Ελλάδος (Δ.Ι.Σ)
3.Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος
4.Τοπικά-Εθνικά και Ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε
5.Δήμαρχο Διδυμοτείχου
6.Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
7.Βουλευτές του Νομού μας
8.Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
9. Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως την μητέρα όλων των Εκκλησιών
Οι Υπογράφοντες

Συνημμένα
Ακολουθούν 16 σελίδες με 352 υπογραφές
Μόνιμοι Κάτοικοι Κουφοβούνου 297 υπέγραψαν οι 277 (93,2%)
75 Υπογραφές είναι Ετεροδημοτών Κουφοβουνιοτών κάτοικοι Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης

Η επιστολή του ιερέα:

8 Ιανουαρίου 2015 Διδυμότειχο
Αγαπητοί μου Κουφοβουνιώτες μοιραστήκαμε ως μια οικογένεια συγκινήσεις, συνγχίσεις, παρεξηγήσεις και χαρές επί 4 χρονιά (άλωστε αυτά έχει μια αγαπημένη οικογένεια, είναι το αλατοπίπερο της Ζωής) . Πενθήσαμε, κλάψαμε γελάσαμε γλεντήσαμε μαζί.
Δεν ξεχνώ ότι την στιγμή που η ζωή μου κινδύνευε, εσείς δώσατε το παρόν και μου σώσατε την ζωή, χωρίς εσάς ο πολυαγαπημένος μοναχογιός θα μεγάλωνε χωρίς πατέρα. Άρα μια ζωή το Κουφόβουνο θα είναι χαραγμένο στην ψυχή μου και χρωστάω την ζωή μου σας είμαι αιώνια υπόχρεος .Είναι μεγάλη μου τιμή το ότι συνεχίζετε να με αγαπάτε ως Πνευματικό σας πατέρα … αλλά δεν παύει να είμαι ένας υπηρέτης Του Υψίστου και όπου μου πούνε να εξυπηρετήσω , με βάση τους εκκλησιαστικούς κανόνες πρέπει να κάνω. Προπάντων Υπακοή!!!!!Κάποτε ο αββάς Αντώνιος είπε:
«Η υπακοή που συνοδεύεται με την εγκράτεια υποτάσσει θηρία»
Περισσότερο Ζημιά μου κάνετε με αυτές τις ομάδες παρά καλό!!! Ξέρω οι Προθέσεις σας είναι αγαθές και ανιδιοτελείς αλλά δυστυχώς φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και διχάζουν το χωριό!! Το Κάθε παιδί θα αναζητά τον πατέρα του, σας καταλαβαίνω!!!!
Επίσης όμως πότε δεν σας δίδαξα να είστε ακραίοι και ποτέ να είστε χωρισμένοι σε ομάδες με βάση συμφερόντων (οικονομικών-ματαιοδοξίας), πρέπει να είστε ως μια κοινότητα μια γροθιά μονοιασμένοι και όχι διχασμένοι για έναν κοινό καλό σκοπό της κοινότητος σας και όχι του Ιερέως. Και ακραίες μορφές Συμπεριφοράς όπως το το να κλείσετε Εκκλησίες με λουκέτα .όπως ψευδός διέδωσαν στον Σεβασμιότατο για να με διαβάλουν, ούτε αυτό σας έμαθα.Σας δίνω την εντολή να μήν το κάνετε.
Αν με θεωρείτε ακόμα πατέρας σας κάντε υπακοή όπως εγώ. Πάρτε το παράδειγμα απο μένα .. τα παιδιά έχουν ως πρότυπο τον πατέρα τους!!!!!
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερεί απο τον άλλον το δικαίωμα το να προσεύχεται και ειδικά όταν πρόκειται για τον Οίκο του Θεού.
Δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης το Ιερό αυτό κτήριο όπου εχετε τις ευχάριστες (γάμους-βαφτίσια-πανηγύρια ) και δυσαρεστες αναμνήσεις (κηδείες).Θα ανοίγετε τα οικογενειακά σας άλμπουμ, γιατί εκεί θα είμαι στις φωτογραφίες ως μια ευχάριστη ανάμνηση και θα αναπολείτε τις ευχάριστες στιγμές που είχαμε μαζί!!!!!
Σας Δίδαξα το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας και αυτό να συνεχίζετε να κάνετε με τον καινούργιο σας Ιερέα τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Πορτοκαλίδη διότι και αυτός είναι αγωνιστής της ζωής και θα σας το αποδείξει με το έργο του.
Βγάλτε με σπροπρόσωπο. Δεν αρνούμαι οτι δεν θέλω να είμαι στο χωριό άλωστε δεν ζήτησα και μετάθεση απλά μόνο μια αναρρωτική άδεια πείρα για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που με ταλαιπώρησαν όλο το 2015 και τίποτα αλλο!!!!!.
Αυτό το ορίζει μόνο ο Σεβασμιότατος κρίνοντας απο τα προσόντα του κάθε Ιερέως που πρέπει να είναι κάθε φορά
Απλά ο Σεβασμιότατος βλέποντας τον ενθουσιασμό μου και το πάθος μου για του υπούργημα που υπηρετώ θεώρησε οτι πρέπει να υπηρετήσω απο αλλο μετερίζι και πρέπει να το σεβαστώ !!!!!
Ο Σεβασμιότατος θώρησε οτι με την μετάθεση μου στην Σιταριά θα έχω λιγότερες υποχρεώσεις και θα κάνει κάλο και στην Υγεία μου.
Ο υποτακτικός πρέπει πάντα να κάνει υπακοή στον Γέροντα του!!!!!
Έτσι μας Δίδαξε η Εκκλησιαστική παράδοση και έτσι πρέπει να το σεβαστούμε!!!!!
Τέλος θέλω να μοιραστώ μαζί σας τι μας είχε πει σε 4 «τρελά» νεαρά γυμνασιόπαιδα το 1989 ο Γέροντας Παΐσιος Σήμερα Άγιος!:
Η υπακοή ταπεινώνει τον άνθρωπο και η ταπείνωση εξουδετερώνει κάθε πειρασμική ενέργεια. Όπου ταπείνωση, εκεί ο διάβολος χάνεται. Όπου υπερηφάνεια κι εγωισμός, εκεί η παρουσία των δαιμόνων, οι πειρασμοί και τα πάθη. Γι’ αυτό η υπακοή είναι πολύ χαριτωμένη αρετή, επειδή οπλίζει με τόση ταπείνωση τον άνθρωπο όταν υπακούει εν γνώσει, για την αγάπη του Χριστού.
Σταματήστε κάθε ενεργεία που θα βλάψει την πίστη μας και θα σκανδαλίσει τον Κόσμο. Η Εκκλησία είναι ένα σώμα η Μητρόπολη είναι η κεφαλή και εμείς οι υπηρέτες τα χέρια και τα πόδια πρέπει να είμαστε ένα για το καλό της πίστεώς μας Το καλύτερο για όλους μας είναι να λήξει το θέμα εδώ!!!!!! Πρεσβύτερος Κλαύδιος Κουλιάννος Κουλέας Ιωάννου.
Καλά Γέροντα... Ξέχνα τα αυτά. Από Δεσποτικό-φαναριώτικο Γινάτι ξέρεις;.. Ο Καρδινάλιος Διδυμοτείχου είναι του ίδιου κλίματος... ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ!  Και επειδή προηγήθηκε προ καιρού ανάλογο συμβάν  με τον Δεσπότη Αλεξανδρούπολης, επίσης μεγάλου βεληνεκούς πνευματικότητας.ιεράρχη... ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ...   


Πηγή: http://www.gatzoli.gr/2016/01/blog-post_65.html#ixzz3xm0pNByC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου