Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ερευνητές του Πολυτεχνείου Κρήτης μετατρέπουν το κινητό σου σε drone – Ενδιαφέρον για την ανακάλυψη από το Ντουμπάι

image
42



ΕρευνΕνδιαφέρον για την ανακάλυψη από το Ντουμπάι

Το κινητό τηλέφωνο – drone που δημιούργησε η ερευνητική ομάδα SenseLab στο Πολυτεχνείο Κρήτης απέσπασε ήδη το ενδιαφέρον διεθνούς διαγωνισμού στο Ντουμπάι και διεκδικεί βραβείο ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Τι είναι και πώς λειτουργεί εξηγεί στο WE ο επικεφαλής Παναγιώτης Παρτσινέβελος Adtech Ad

Ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ «μαγειρεύεται» στο Εργαστήριο Γεωδαισίας & Πληροφορικής των Γεωεπιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η Ερευνητική Ομάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων –SenseLab βρίσκεται τον τελευταίο καιρό επί ποδός, καθώς προετοιμάζεται να λάβει μέρος στο διαγωνισμό Drones for Good, που οργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Ντουμπάι στις 4 και 6 Φεβρουαρίου, προκειμένου να παρουσιάσουν το SaveME, το πρώτο κινητό τηλέφωνο – drone, ένα χρήσιμο εργαλείο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Η ομάδα επιλέχθηκε στην τελική δεκάδα του διεθνούς σκέλους του Drones for Good, ανάμεσα σε 1000 ομάδες από 160 χώρες. Μια σημαντική διάκριση για την Ελλάδα σε ένα διαγωνισμό που είναι ο μεγαλύτερος του είδους του παγκοσμίως και έχει σκοπό να αναδείξει δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες και λύσεις, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τρόπο που ωφελεί την κοινωνία και τις τοπικές κοινότητες.
Ο επικεφαλής της ομάδας SenseLab, Επίκουρος Καθηγητής Παναγιώτης Παρτσινέβελος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, μίλησε στο WE του News247 γι’ αυτό το ενδιαφέρον εγχείρημα.
Πηγή: Agonaskritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου