Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ...ΔΙΕΥΨΕΥΣΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΟ. ΛΟΓΩ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΌΝΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΡΟΝ ΠΆΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΆ. ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!..Ο Ο.ΗΕ. ΗΔΗ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!~

Βόμβα απο Λαμπάκη: Απεργάζονται σενάρια φιλοξενίας 6.000 προσφύγων στον Έβρο, για 2 χρόνια!!!



86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο και σε άλλα 5 σημεία της χώρας, με βάση κοινή Υπουργική απόφαση που πρόσφατα υπογράφτηκε, αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, στη
σημερινή πρωινή εκπομπή του STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δημάρχου, προβλέπεται η εγκατάσταση προσφύγων που δικαιούνται πολιτικό άσυλο, σε καταλύματα, διαμερίσματα ή και ξενοδοχεία, το ενοίκιο των οποίων θα επιδοτείται από την πολιτεία και την Ε.Ε.!
Ο κ. Λαμπάκης εκτιμά ότι στον Έβρο θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000, κατά βάση μουσουλμάνοι, πρόσφυγες, για τουλάχιστον δύο χρόνια, αρχής γενομένης μάλιστα, από τον Μάρτιο του 2016!!! Ήδη, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να διερευνήσουν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα. Ο κ. Λαμπάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκαλέσει την Παρασκευή, σύσκεψη με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Έβρου, προκειμένου να αξιολογηθούν οι πληροφορίες και να χαραχθεί η στάση που θα ακολουθηθεί.
Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, εδω 


Πηγή: http://www.gatzoli.gr/2016/02/6000-2.html#ixzz3zgomDkDT


ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΈΝΑ ΆΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΆΖ ...ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ...

Ο Ο.Η.Ε. "σκανάρει" οικισμούς της Αλεξ/πολης για τους πρόσφυγες 


Λουτρά, Πεύκα και Δορίσκος καθώς και η ευρύτερη περιοχή, αποτελούν τους"στόχους" της ΜΚΟ, η οποία συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Σκοπός της εν λόγω ΜΚΟ, είναι να διασφαλίσει την προστασία των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και όλων των ατόμων που εμπίπτουν στην εντολή της Ύπατης Αρμοστείας.
Για το σκοπό αυτό, την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα τηνΠέμπτη και την Παρασκευή, κλιμάκιο ΜΚΟ, βρίσκονταν στους παραπάνω οικισμούς προκειμένου να καταγράψουν εγκαταλελειμμένες κατοικίες με σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή.
Αίσθηση καθώς και έντονες αντιδράσεις ήταν το αποτέλεσμα της δράσης αυτής, με ένα "αλαλλούμ" δηλώσεων από φορείς του νομού Έβρου, Βουλευτές, Μητρόπολη.
Άραγε όλη αυτή η κατάσταση και το "σκανάρισμα" των περιοχών της Αλεξανδρούπολης είναι εις γνώσην της Κυβέρνησης; 
Οι βουλευτές Έβρου ΣΥΡΙΖΑ, παίρνουν θέση λέγοντας: 
"Χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση απο το Υπουργειο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δε μπορούμε να μιλάμε", δήλωσε χαρακτηριστικά στο e-evros.gr ο Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος. 
Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, "ειναι ντροπή να μιλάμε για κάτι το οποίο δεν υφίστατο, παλιότερα μιλούσαν για στρατόπεδα, τωρα για σπίτια".
 
Την ίδια ώρα παντως στη πιθανότητα να είναι ο Έβρος στις περιοχές όπου θα εγκατασταθούν χιλιάδες πρόσφυγες, εκτός από την έντονη αντίθεση της δημοτικής αρχής, έντονη είναι και η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.
 
"Δε θα επιτρέψουμε να γίνει ο Έβρος αποθήκη ψυχών", δήλωσε χαρακτηριστικά στο e-evros.gr ο κ. Πέτροβιτς, δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως"η πολιτεία οφείλει να σέβεται τους θεσμούς της Τ.Α. πριν αποφασίσει για οτιδήποτε". 
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση που ευοδωθεί το σενάριο αυτό, τότε οι αντιδράσεις θα είναι έντονες και οι συνέπειες θα βαρύνουν την Κυβέρνηση.
Όπως είπε: "δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν ν´αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς"!
 
Η Εκκλησία ωστόσο πήρε θέση αναφορικά με το ζήτημα, την ίδια στιγμή που όπως ειπε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται καταγραφές άδειων - ακατοίκητων σπιτιών σε διάφορους οικισμούς προκειμένου να φιλοξενήσει το κράτος σε αυτά πρόσφυγες.
 
Επιπρόσθετα ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος σύμφωνα με πρόσφατη δήλωσή του, γιατην κατάσταση, ειδικότερα όπως υπογράμμισε εδώ στη Θράκη. Η πολιπολιτισμική της ταυτότητα και η ειρηνική συμβίωση των τελευταίων 100ετων μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μουσουλμάνων έχουν καταφέρει αρμονική συνύπαρξη, ενώ με το σενάριο της εγκατάστασης των προσφύγων στη περιοχή οτιδήποτε κακό συμβεί,  τότε η κοινωνία της, θα το "χρεώνει" σε αυτούς τους ανθρώπους. "Δε φοβόμαστε κανέναν ξένο, αγαπάμε όλον τον κόσμο, όμως δεν είμαι διατεθειμένος να συναινέσω να φορτώσουμε στη μειονότητα εγκλήματα που διαπράττουν ομόθρησκοί τους χωρίς οι δικοί μας μουσουλμάνοι να εχουν συμμετοχή σ αυτά τα εγκλήματα που γίνονται αλλού από άλλους". 
 
Απο την άλλη πλευρά το θέμα αποτελεί "κόκκινο πανί" και για το δήμο της Αλεξανδρούπολης, με τον δήμαρχο να δηλώνει στον enikos.gr, πως κατι τέτοιο δε θα το επιτρέψει η κοινωνία του Έβρου και της Θράκης γενικότερα να συμβεί. 
 
Την ίδια στιγμή, καλεί σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς του Έβρου στο τέλος της εβδομάδας, προκειμένουν να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν αποφάσεις για το επόμενο βήμα.
 
Ο Υφυπουργός πάρα τω Πρωθυπουργώ πάντως, Τέρενς Κουίκ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν δρομολογεί εγκατάσταση προσφύγων ή μεταναστών στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στον Έβρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως η προσοχή της κυβέρνησης είναι στραμμένη στην τήρηση της συμφωνίας μας με την Ε.Ε. Ηotspots και τα δύο κέντρα μετεγκατάστασης σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
 
Μήπως θα έπρεπε τελικά οι εμπλεκόμενοι με το ζήτημα φορείς του Έβρου να εγκαλέσουν την Ύπατη Αρμοστεία; 
 
Την απόφαση ωστόσο πως η Θράκη δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα για την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων ανακοίνωσε επίσημα χθες στην εκπομπή "στον Ενικό" του Ν. Χατζηνικολάου ο Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, διαψεύδοντας τα λεγόμενα Τ.Α. και φορέων, για τα σενάρια εγκατάστασής προσφύγων στην περιοχή.(http://www.e-evros.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου