Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

OΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΝΟΥΝ ΤΙς ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αίτηση άθεου για την αφαίρεση του "In God We Trust" από τα αμερικάνικα χαρτονομίσματα


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απέρριψε την αίτηση αναιρέσεως από τον Michael Newdow, ενός ανθρώπου από το Σακραμέντο που είχε προσβάλλει απόφαση ομοσπονδιακού εφετείο που έκρινε ότι η φράση "In God We Trust"(‘Τον Θεό Εμπιστευόμαστε’) στο αμερικανικό νόμισμα πρέπει να διατηρηθεί. Ο Newdow υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή τον καθιστά τον φορέα ενός θρησκευτικού μηνύματος, και είπε ότι αυτό είναι
αντισυνταγματικό και αποτελεί παράβαση των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.
Το Circuit Court of Appeals με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ αποφάνθηκε τον Οκτώβριο ότι το σύνθημα του έθνους είναι μια ιστορική δήλωση και πρέπει να παραμείνει στα αμερικάνικα κέρματα και νομίσματα. Η Jacquie Sullivan της πατριωτικής χριστιανικής οργάνωσης ‘God We Trust America’ είπε στο OneNewsNow ότι είναι περιχαρής στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για το θέμα.
"Ο Michael Newdow είναι τόσο στη μειοψηφία," είπε η Sullivan, "και πιστεύω ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι πραγματικά προσπαθεί ακριβώς να χτυπήσει αυτό που κάνει την χώρα μας μεγάλη και αυτό που είναι σημαντικό για τους Αμερικανούς. Θα μπορούσα να κλάψω - Είμαι πολύ συγκινημένη για αυτό που έγινε (την απόφαση)".
Ο Newdow έκανε αγώνα για να αφαιρεθούν οι αναφορές στο Θεό στηνPledge of Allegiance (‘Υπόσχεση της Υποταγής’ - είναι ο όρκος στηναμερικάνικη σημαία: "I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all." «Δεσμεύομαι να υπακούσω στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς και στη Δημοκρατία για την οποία στέκεται, ένα έθνος κάτω από τον Θεό, αδιαίρετο, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους") και ηSullivan σημειώνει ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ δημιουργεί προηγούμενο για το πώς τα δικαστήρια κατά πάσα πιθανότητα θα αποφαίνονται σχετικά με μελλοντικές προκλήσεις για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου