Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Γράφτηκε από: Romfea.gr. Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
serafeim
"Ο ελληνισμός θα πάει και πρέπει να πάει καλύτερα" έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ για τους Έλληνες και την Ελλάδα που τόσο αγαπούσε.
Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα ο απλός Αρχιεπίσκοπος, έλεγε φανερά φορτισμένος: "Όλοι διδάχθηκαν από τον ελληνισμό και δυστυχώς εμείς τα αφήσαμε!"
"Η Ελλάδα έπρεπε να θεωρείται κράτος ιερό, όπως έχουμε τα ιερά και όσια" ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.. ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ... ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΗ ΙΔΕΑ... 
Δείτε την την επιστολή που στείλαμε σε όλους τους πολιτικούς-κόμματα κ.λ.π.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ …ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ! 

Αξιότιμοι φίλοι μας, 
Θα σας παρακαλέσουμε με κάθε ευλάβεια να προσέξτε το μήνυμα μας . Κατέχετε σημαντικές σπουδές και γνώσεις για το λίκνο του κοινού-πλέον- πολιτισμού μας , την Ελλάδα, που εμείς οι γηγενείς- Έλληνες ταπεινοί, τη βαφτίζουμε –έτσι μας έχουν πει-“μικρή”, πλην όμως είναι ΜΕΓΙΣΤΗ, όπως ιστορικά είναι καταγεγραμμένο! Και το γνωρίζετε! 
Επειδή μετέχετε της μεγαλειώδους ελληνικής παιδείας, άρα ουσία είστε κι εσείς ορίτζηναλ Έλληνες και βεβαίως σας χαιρόμαστε…μπορείτε να βοηθήσετε αποτελεσματικά… ώστε κάποτε να σταματήσουν δια παντός οι ασχήμιες κατά του ιερού βωμού –ΜΝΗΜΕΙΟΥ του παγκόσμιου πολιτισμού μας που λέγεται ΕΛΛΑΣ! 

Δεν το ισχυριζόμαστε εμείς..αλλά Πανεπιστήμονες.Ούτε και θεωρούμε, εμείς ότι οι ΄Ελληνες είμαστε οι εκλεκτοί.. των Ουρανών. Οι υπέροχοι! FIRST CLASS- Ανοησίες! 
ΟΛΟΙ οι λαοί, όλες οι επί γης φυλές είναι μια απίστευτη μαγεία-γοητεία. Δυστυχώς αυτή την κοσμογονικά δημιουργική ιδιαιτερότητα κάποιοι θέλουν να την εξαφανίσουν, ισοπεδώνοντας την… στο πνεύμα του νεοφασισμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ! Κάθε λαός, κάθε φυλή…οφείλει κατά το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης να εξαφανίσει την ταυτότητά του. Παρακρουστικό! Φρενοβλαβές! 
Η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών έριξε προ 3 ετών την ιδέα, η Ελλάς αυτός ιερός τόπος του παγκόσμιου πολιτισμού, κάποτε πρέπει να αρθεί στο ύψος Της ανεκτίμητης προσφοράς του προς την ανθρωπότητα ΏΣΤΕ να αφεθεί εν ειρήνη … να συνεχίσει την προσφορά του προς την Υφήλιο! 
Η Ε.Δ.Μ θέτει και προς εσάς προσωπικά, αλλά και στο έθνος που εκπροσωπείτε το θέμα της ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ… 
Είναι αναγκαίο για την ευρυθμία της ΥΦΗΛΙΟΥ! Σκεφθείτε το!Θα καταλάβετε! 
Μπορείτε κι έχετε δυναμικές να προωθήσετε την ιδέα , όπου δει, όπου νομίζετε!.. Αν φυσικά σέβεστε την πνευματική τροφό σας! Την τροφό ολάκερου του πλανήτη! 
Η προσωπική σας άποψη είναι αυτή που θα μετρήσει και να μην το ξεχνάτε! 
***Γνωρίζετε άριστα τις Διπλωματικό-πολιτικές ίντριγκες και κυρίως τα άγρια συμφέροντα που διαπλέκονται στο χώρο της ελλαδικής γης.. Αυτής της φωτοδότρας ΓΗΣ όπου κάποιοι σκυλεύουν επί της κυριαρχίας της στο Αιγαίο πέλαγος, που υφίσταται ιστορικά ως ΕΛΛΑΣ από 4000-7000 και πλέον ετών! 
Το ξέρετε, το ζείτε στην καθημερινή επικαιρότητα… Αναρίθμητοι είναι μέσα στην ιστορία οι επιβουλείς που ορέγονται,επιδιώκουν να αρπάξουν την Ελλάδα… ( ΥΠ ΟΨΙΝ: ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.. και γεωπολιτικά αποτελεί τον ομφαλό της Γης . ΄Ετσι ήταν από την αρχαιότητα . Το περίφημο ιερόν μαντείο των Δελφών, ομφαλός της γης ονομάζονταν , δηλαδή το κέντρο της υδρογείου! ΤΥΧΑΙΑ ,ΛΕΤΕ; Τυχαία μας προέκυψε ο Μέγιστος ΄Ελλην- Μακεδων, Αλέξανδρος; 
Τυχαία λέτε ότι οι παρδαλοί των Σκοπίων κατακλέβουν την ελληνική Μακεδονία; Αυτό-ονοματιζόμενοι ως Μακεδόνες;Θα μείνουμε άπραγοι θεατές ενώπιον τέτοιων φαινομένων; Ως πότε; 
Θα πρέπει η βαρβαρότητα αυτή να συνεχιστεί και έως πότε; Και σήμερα ακόμη οι ΄Ελληνες συνεχίζουν να βιώνουν μια απίστευτη επιθετικότητα που αμαυρώνει τον πολιτισμό, αυτόν που διδάξαν αυτοί οι ίδιοι μέσα στους αιώνες! 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ :… 
Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ! .
Κατά τον ίδιο τρόπο με την .. ΕΛΒΕΤΙΑ! Που απολαμβάνει διεθνούς ασυλίας-προστασίας… ΓΙΑΤΙ όχι και η Ελλάς, με τις τόσες πολλαπλάσιες πολιτισμικές περγαμηνές;Γιατί οι ΄Ελληνες να αιμοραγούν σταθερά και οι αγαθοί Ελβετοί να ροχαλίζουν πανευτυχείς ; Για ποια προσφορά τους στην ανθρωπότητα; 
Όχι δεν θα είναι εύκολη ιστορία, φίλε μας, ή όποια φιλότιμη, φιλελληνική συμπαράταξή σου προς την ιδέα ..Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ..τελικά ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ! 
Δεν θα είναι εφικτό..ΤΕΧΝΙΚΑ!…με τις σημερινές διεθνείς πολιτικές λοβιτούρες και λαμογιές και τα κρατικοδίαιτα παιχνίδια που παίζονται!…..που τα ζούμε καθημερινά ΟΛΟΙ ΜΑΣ! 
Αλλά πιστεύουμε πως σε κάποιο βάθος χρόνου… Η ΕΛΛΑΣ θα καταστεί τελικά προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς! Αν βάλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΜΑΣ! 
Το πιστεύουμε επειδή.. πιστεύουμε σε ΣΕΝΑ! Όχι φίλε δεν σε κανακεύουμε! Απλά γνωρίζουμε την καταγωγή σου… Μπορεί να κάνεις τσαλιμάκια ,εμφανιζόμενος, ενίοτε και... ως πολέμιος της Ελλάδας…Μα στο βάθος ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ! Ίσως περισσότερο κι από μας τους γηγενείς! Το καταλαβαίνετε και λίαν καλώς μάλιστα!!. 
Αρκεί ΟΛΟΙ μας να αγωνιστούμε. Αρκεί να θυμηθούμε πως όλοι μας, όλοι οι λαοί κουβαλάνε μέσα τους κι ένα κομμάτι Ελλάδας! Είτε αυτό λέγεται φιλοσοφία, Τέχνες,είτε επιστήμες κ.λ.π. Το ξέρετε! Απλά το υπενθυμίζουμε! 
ΘΕΛΟΥΜΕ την προσωπική σας συμβολή σ΄αυτόν τον αγώνα.Διακαώς! ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ! 
ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ώστε η πρόταση της Ε.Δ.Μ να έχει την εξέλιξη της δυναμικής που κουβαλάει! 
*** ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ –πάντα προσωπική- για την ιδέα, τον αγώνα που κάνουμε! Για την Ιερή αυτή ΓΗ του παγκόσμιου κοινού πολιτισμού μας! Πώς βλέπετε αυτήν την προοπτική, που ήδη χαρακτηρίζεται ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ; Και θα τιμήσουμε τις βαρύνουσες σκέψεις σας... 
Προς το παρόν αυτό που επιθυμούμε είναι ένα: Γράψτε μας τα συν και τα πλην , προς την πρωτοβουλία μας που τρέχει…Συνεργαστείτε με όποιον τρόπο θέλετε εσείς ..Δεν θέτουμε όρους. Αλλοίμονο! 
Χρειαζόμαστε την προσωπική σας συμπαράσταση. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι συμφωνείτε. Συλλογιστείτε. Αυτό μας αρκεί! Και μαζί – ο καθένας με τις δυνάμεις του- να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της αναγνώρισης της Ελλάδας ως προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ναι, βέβαια, ο δρόμος είναι μακρύς! 
Και προς Θεού: Θα είναι επιπολαιότητα ατυχής να θελήσει κανείς και να σκεφθεί ακόμη ότι η πρωτοβουλία μας έχει διασυνδέσεις με πολιτικο-κομματικές ιδεοληψίες, ή και από προσωπικά ανόητα, αφελή κίνητρα. Τέτοια τερτίπια απάδουν προς την ιστορια της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ είναι ξένα προς τις αξίες και τα ιδανικά της παγκόσμιας δημοσιογραφίας, είτε αυτή ασκείται ελεύθερα είτε υπό καθεστώς πολιτικής φίμωσης και στραγγαλισμού. 
Δεν είναι το εγχείρημά μας ρομαντικό, δεν είναι ουτοπία. Είναι αναγκαιότητα ιστορική και φόρος τιμής προς έναν λαό που συνεχίζει να φωτίζει ευεργετικά την ανθρωπότητα. Το ότι η ΕΛΛΑΣ χορηγεί ΔΩΡΕΑΝ τον εκπληκτικό πνευματικό πλούτο της, χωρίς να διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα , το παραμικρό ποσοστό από την συνεχή εκμετάλλευση των «προϊόντων» της (μουσεία, βιβλία, Πανεπιστήμια κ.λπ.) , αυτό και μόνον της παρέχει το εισιτήριο αναγνώρισής της ως προστατευόμενο ΜΝΗΜΕΙΟ της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς! 
Ευχαριστούμε εγκαρδίως και με τιμή 
Για την Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου